Skip to main content

Terasa diri begitu berharga

Assalamualaikum

Cak! 😜
Hilang seminggu dua dari blog. Penyakit malas datang menyerang. Banyak benda nak share tapi malas sangat nak ketuk-ketuk screen hp ni *maklumlah update blog guna hp jer* 😅

So benda pertama nak share, opkoslah nak bagitau yang puan blog baru-baru ni sambut besday dia. 
Katanya dah masuk 37 tahun gitu. Tinggal 3 tahun lagi nak masuk 4 series. Tak lama lagi nak masuk usia kilauan emas ko. 😅
Terima kasihlah kepada yang sudi wish birthday kat whatapps dan FB tu.
Walaupun tak ada kad birthday *cam dulu2* atau hadiah 😅, cukup orang ingat birthday kita, dah terasa dihargai gitu. 😘

31hb Oct tu aku cuti, esoknya bila keja, ada surprise gitu dari teman seopis. 

Dapat sebiji kek Secret Recipe Chocolate Indulgence ... 😂


Sebelum potong kek wajib wefie dulu😅


Makan sambil terasa terharu ... ya ampun sedap bangeet 😂



Note : azam sempena hari lahir, nak diet cam hubby ... jeles saiz seluar dia dah mengecik ke 34 .. 😅 



Comments

  1. Happy birthday Mia
    Kek indulgence tu kakak suka:)

    ReplyDelete
  2. Best bila ada suprise begini..sesekali diingati. sedap bah indulgence SR tu, suka kami makan...
    apapun happy belated birthday sekali lagi Mia..moga berjaya slim mcm hubby mu... haha

    ReplyDelete
  3. Hepy belated bezday Mia....moga tercapailah hajat apa yg dihajatkan tu.... Wahhhh bestnya dapat surprise kek. Mesti malu malu kan haha ...

    Alahhhh...tunggu jerlah surprise dari cik abang. Adalah menyusul tu kang...

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc