Skip to main content

Kurangkan Kolesterol dengan Jus Qalbi Al-Ehsan

Assalamualaikum

Bila umur dah 3 series ni dan tak lama lagi akan naik ke 4 series pula, kenalah ambil berat sikit tentang kesihatan.
Memanglah sepatutnya dari awal kena jaga tapi kan orang kata sekarang ni kena lebih extra care ... umur bila dah nak masuk ke 40-an, macam-macam penyakit datang menyinggah dan salah satunya kolesterol.

Kolesterol bila dah terlalu tinggi dalam badan adalah sangat bahaya sebab ianya boleh menyebabkan seseorang itu mendapat serangan sakit jantung dan juga strok yang boleh membawa maut.

Apakah tanda-tanda seseorang itu mempunyai kolesterol tinggi dalam badan ?
  1. Sering kebas-kebas pada kaki.
  2. Timbul bintik-bintik putih di bahagian bawah mata dan muka.
  3. Mudah letih, penat dan cepat mengantuk.
  4. Sering berasa sakit kepala. Arteri yang semakin sempit menyebabkan aliran darah ke otak berkurangan menyebabkan sakit kepala.
  5. Kaki membengkak akibat pembuluh darah semakin sempit.
  6. Berasa senak di bahagian kiri dada.
Cara mengurangkan kolesterol yang tinggi ; dengan mengubah gaya hidup dan cara pemakanan kita. 
Banyakkan pengambilan buah-buahan dan juga sayur-sayuran serta selalu bersenam. 
Pengambilan supplemen sampingan juga mampu mengurangkan kolesterol dalam badan. Salah satunya jus yang aku nak kenalkan kat korang ni.


JUS QALBI AL-EHSAN

Tanpa pengawet dan perisa tiruan, jus yang diperbuat daripada bahan-bahan semulajadi yang sangat berkhasiat ini iaitu : BAWANG PUTIH, HALIA, LEMON, CUKA EPAL dan MADU ASLI, in sha Allah mampu mengurangkan paras kolesterol dalam badan. Selain mampu melunturkan kolesterol ianya juga pembekal tenaga semulajadi dan kaya dengan Vitamin C yang sangat baik untuk kecantikan kulit serta melegakan selsema. 

Kebaikan lain yang ada pada jus ini :-
  • Mencegah kompilasi jantung
  • Menyingkirkan Toksin Dalam Badan
  • Melancarkan Peredaran Darah
  • Menurunkan tekanan Darah Tinggi
  • Melancarkan sistem pernafasan
  • Menghindari Penyakit Strok
  • Mencairkan lemak
  • Mengurangkan Serangan Gout
  • Membuang Angin dalam badan
  • Mengatasi Masalah Selsema
  • Meningkatkan Daya Pemikiran dan Minda
  • Melegakan sakit-sakit badan dan sendi
  • Kaya dengan Vitamin C
  • Menurun dan melangsingkan badan
  • Menambah tenaga
  • Meningkatkan sistem immunisasi badan

Cara pengambilan 
2 kali setiap hari, pagi sebelum bersarapan dan malam sebelum masuk tidur. Ambil 1 sudu makan sahaja (dengan menggunakan sudu plastik) atau boleh juga dicampur dalam minuman. 
Simpan dalam peti ais selepas dibuka.




Testimoni aku sendiri
Pertama kali minum jus ni. Buka botol memang sangat kuat bau bawang putihnya. Aku bukan jenis orang yang suka makan bawang putih (^_^). Terasa secebis bawang putih pun dah termuntah-muntah. Tapi yang ni, Jus Qalbi ni, walaupun bau bawang putihnya sangat kuat, jusnya sangat sedap. Rasa masam lemon dan cuka epal dan juga manis dari madu asli tu dapat menghilangkan bau bawang putih tadi. Korang rasa sekali memang akan nak lagi. Nak-nak lagi bila korang minum jus yang baru keluar peti ais tu, terasa pedas-pedas halia yang menyegarkan. 

Sebelum ni, aku selalu rasa berat-berat kat belakang leher tu, terasa macam sangat penat. Maklumlah seharian duduk depan pc di opis. Kepala pun tegak ja. Mana tak lenguh. 
Selepas amalkan jus ni selama 5 hari, terasa sedikit ringan dan sering buang angin. Kesan dari halia dan bawang putihlah tu. 

In sha Allah, selepas ni Jus Qalbi ni akan jadi supplemen tambahan untuk aku dan hubby. 

*******

Untuk keterangan lebih lanjut atau korang nak beli jus berkhasiat ni boleh je pergi ke laman rasmi dorang di http://algaepark.com.my/product/jus-qalbi-al-ehsan/ atau laman FB https://www.facebook.com/JusQalbi.HQ.Official/

atau boleh juga hubungi mereka melalui

Tel : 03- 5511 4366

HP : 017-7300366 & 017-3730366


Alamat : Algae Park Sdn Bhd, No.80A, Jalan Renang, 13/26 Seksyen 13, Shah Alam 
No.80A, Jalan Renang 13/26 Seksyen 13, Shah Alam, Selangor


Jangan lupa follow instagram mereka di http://www.instagram.com/qalbialehsan












Comments

  1. ye betul, bagus amalkan ni. saya biasanya buat sendiri

    ReplyDelete
  2. banyak dah produk kesihatan yang ada dipasaran skrg.... Alhamdulillah, masyarakat kita semakin ambil berat hal ehwal kesihatan diri.

    ReplyDelete
  3. Rasanya jus qalbi ni sama mcm Jus lega yg viral satu masa dulu ni...
    Untuk turunkan kolestrol....
    Mana yg elok kita cubalah kan Mia. Bukan utk org lain, untuk kesihatan diri kita jugakkan...

    ReplyDelete

  4. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto, musik, video, film dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis

    ReplyDelete
  5. Saya tak tau nak komen apa.
    Komen dah habis.

    ReplyDelete
  6. Saya tak tau nak komen apa.
    Komen dah habis.

    ReplyDelete
  7. Memang kuat bau bawang putihnya. Bila letak dalam freezer, kurang skit bau.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc