Selamat Hari Lahir ke-8 tahun - Mia - Memories of Mine

Latest

Friday, July 1, 2016

Selamat Hari Lahir ke-8 tahun

Assalamualaikum

Salam ramadan ke-26

Nak sampai penghujung dan ramadan. Shumi dan Shamzi alhamdulillah setakat ni masih bertahan berpuasa, tak pernah ponteng. Tapi sejak dua tiga hari ni asyik mengira hari ja, tinggal berapa lama lagi kita nak berpuasa. Tak sabar balik kampung katanya, budak-budak kan excited nak beraya.

Semalam hari lahir anak Umi yang no 2, Shamzi Dzukifly. Yang ke 8 tahun katanya. Moga dipanjangkan umur, sihat selalu, jadi anak yang soleh dan berjaya dunia dan akhirat. 

Belum ada sambutan hari lahir untuk Shamzi, mungkin dalam minggu ni. Semalam kira nak beli kek untuk dia tapi abangnya Shumi tak ada di rumah kerana ada majlis berbuka puasa dan tarawih di sekolah agama. Kita sambut birthday di rumah atuk dan neneklah besok ye ...

Semalam Babanya dapat whatapps video dari guru kelas Shamzi. Ada nyanyian Happy Birthday dari rakan-rakan sekelas Shamzi untuknya. Tersipu-sipu malu Shamzi. Duduk membatu ja dia di tempat duduknya. Terharu sangatlah tu ... hehe




Ok lah disebabkan hari ni aku last bekerja sebelum cuti seminggu, kira nak abiskan segala kerja-kerja yang tertunggak. Barulah senang hati nak bercuti dan beraya kan :P
Yang akan balik kampung esok, berhati-hati di jalan raya, semoga selamat tiba di destinasi di tuju.


Note : Hari ni Jumaat terakhir di bulan ramadan tahun ni :'(


8 comments:

  1. selamat hari lahir anak soleh..Moga menjadi anak yang baik dan bijak..

    ReplyDelete
  2. selamat hari lahir dan membesar dengan kuat seperti harimau \(^^,)/

    ReplyDelete
  3. Happy birhday Shamzi..moga terus membesar jadi anak soleh..aminn...
    selamat balik kg Mia..bestnya... hati2 di perjalanan :)

    ReplyDelete
  4. Happy birhday Shamzi..moga terus membesar jadi anak soleh..aminn...

    ReplyDelete
  5. Bagus cikgu Shamzi..
    Happy birthday dear.

    Dari kakak Selamat Hari Raya, maaf zahir batin Mia.

    ReplyDelete
  6. Happy birthday shamzi.sambut besday dibulan ramadan kali ni ye

    Selamat bercuti, selamat balik kmpg dan selamat berhari raya

    ReplyDelete
  7. happy birthday utk Shamzi
    semoga menjadi anak soleh utk ibubapa jugak bangsa am nya

    ReplyDelete
  8. Hepy Bezday Shamzi.....seronoklah kan kengkawan nyanyikan lagu hepy bezday...
    Puasa puasa ni kalau kita makan kek mmglah tak lalukan Mia....tapi budak budak mestilah nak jugak potong kek

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!