Skip to main content

Selamat Hari Lahir ke-8 tahun

Assalamualaikum

Salam ramadan ke-26

Nak sampai penghujung dan ramadan. Shumi dan Shamzi alhamdulillah setakat ni masih bertahan berpuasa, tak pernah ponteng. Tapi sejak dua tiga hari ni asyik mengira hari ja, tinggal berapa lama lagi kita nak berpuasa. Tak sabar balik kampung katanya, budak-budak kan excited nak beraya.

Semalam hari lahir anak Umi yang no 2, Shamzi Dzukifly. Yang ke 8 tahun katanya. Moga dipanjangkan umur, sihat selalu, jadi anak yang soleh dan berjaya dunia dan akhirat. 

Belum ada sambutan hari lahir untuk Shamzi, mungkin dalam minggu ni. Semalam kira nak beli kek untuk dia tapi abangnya Shumi tak ada di rumah kerana ada majlis berbuka puasa dan tarawih di sekolah agama. Kita sambut birthday di rumah atuk dan neneklah besok ye ...

Semalam Babanya dapat whatapps video dari guru kelas Shamzi. Ada nyanyian Happy Birthday dari rakan-rakan sekelas Shamzi untuknya. Tersipu-sipu malu Shamzi. Duduk membatu ja dia di tempat duduknya. Terharu sangatlah tu ... hehe




Ok lah disebabkan hari ni aku last bekerja sebelum cuti seminggu, kira nak abiskan segala kerja-kerja yang tertunggak. Barulah senang hati nak bercuti dan beraya kan :P
Yang akan balik kampung esok, berhati-hati di jalan raya, semoga selamat tiba di destinasi di tuju.


Note : Hari ni Jumaat terakhir di bulan ramadan tahun ni :'(


Comments

  1. selamat hari lahir anak soleh..Moga menjadi anak yang baik dan bijak..

    ReplyDelete
  2. selamat hari lahir dan membesar dengan kuat seperti harimau \(^^,)/

    ReplyDelete
  3. Happy birhday Shamzi..moga terus membesar jadi anak soleh..aminn...
    selamat balik kg Mia..bestnya... hati2 di perjalanan :)

    ReplyDelete
  4. Happy birhday Shamzi..moga terus membesar jadi anak soleh..aminn...

    ReplyDelete
  5. Bagus cikgu Shamzi..
    Happy birthday dear.

    Dari kakak Selamat Hari Raya, maaf zahir batin Mia.

    ReplyDelete
  6. Happy birthday shamzi.sambut besday dibulan ramadan kali ni ye

    Selamat bercuti, selamat balik kmpg dan selamat berhari raya

    ReplyDelete
  7. happy birthday utk Shamzi
    semoga menjadi anak soleh utk ibubapa jugak bangsa am nya

    ReplyDelete
  8. Hepy Bezday Shamzi.....seronoklah kan kengkawan nyanyikan lagu hepy bezday...
    Puasa puasa ni kalau kita makan kek mmglah tak lalukan Mia....tapi budak budak mestilah nak jugak potong kek

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a