Skip to main content

Selamat Hari Lahir ke-8 tahun

Assalamualaikum

Salam ramadan ke-26

Nak sampai penghujung dan ramadan. Shumi dan Shamzi alhamdulillah setakat ni masih bertahan berpuasa, tak pernah ponteng. Tapi sejak dua tiga hari ni asyik mengira hari ja, tinggal berapa lama lagi kita nak berpuasa. Tak sabar balik kampung katanya, budak-budak kan excited nak beraya.

Semalam hari lahir anak Umi yang no 2, Shamzi Dzukifly. Yang ke 8 tahun katanya. Moga dipanjangkan umur, sihat selalu, jadi anak yang soleh dan berjaya dunia dan akhirat. 

Belum ada sambutan hari lahir untuk Shamzi, mungkin dalam minggu ni. Semalam kira nak beli kek untuk dia tapi abangnya Shumi tak ada di rumah kerana ada majlis berbuka puasa dan tarawih di sekolah agama. Kita sambut birthday di rumah atuk dan neneklah besok ye ...

Semalam Babanya dapat whatapps video dari guru kelas Shamzi. Ada nyanyian Happy Birthday dari rakan-rakan sekelas Shamzi untuknya. Tersipu-sipu malu Shamzi. Duduk membatu ja dia di tempat duduknya. Terharu sangatlah tu ... hehe




Ok lah disebabkan hari ni aku last bekerja sebelum cuti seminggu, kira nak abiskan segala kerja-kerja yang tertunggak. Barulah senang hati nak bercuti dan beraya kan :P
Yang akan balik kampung esok, berhati-hati di jalan raya, semoga selamat tiba di destinasi di tuju.


Note : Hari ni Jumaat terakhir di bulan ramadan tahun ni :'(


Comments

  1. selamat hari lahir anak soleh..Moga menjadi anak yang baik dan bijak..

    ReplyDelete
  2. selamat hari lahir dan membesar dengan kuat seperti harimau \(^^,)/

    ReplyDelete
  3. Happy birhday Shamzi..moga terus membesar jadi anak soleh..aminn...
    selamat balik kg Mia..bestnya... hati2 di perjalanan :)

    ReplyDelete
  4. Happy birhday Shamzi..moga terus membesar jadi anak soleh..aminn...

    ReplyDelete
  5. Bagus cikgu Shamzi..
    Happy birthday dear.

    Dari kakak Selamat Hari Raya, maaf zahir batin Mia.

    ReplyDelete
  6. Happy birthday shamzi.sambut besday dibulan ramadan kali ni ye

    Selamat bercuti, selamat balik kmpg dan selamat berhari raya

    ReplyDelete
  7. happy birthday utk Shamzi
    semoga menjadi anak soleh utk ibubapa jugak bangsa am nya

    ReplyDelete
  8. Hepy Bezday Shamzi.....seronoklah kan kengkawan nyanyikan lagu hepy bezday...
    Puasa puasa ni kalau kita makan kek mmglah tak lalukan Mia....tapi budak budak mestilah nak jugak potong kek

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang