Mula menyoping ! - Mia - Memories of Mine

Latest

Wednesday, June 1, 2016

Mula menyoping !

Assalamualaikum

Puasa tinggal beberapa lagi ... eksaited ? Haruslah tak sabar menunggu bulan yang penuh keberkatan ni. 
In sha Allah minggu depan aku sekeluarga akan balik ke kampung, nak sambut puasa di sana. 

Dah bersedia sambut ramadan ?
Bersedia dari segi fizikal dan rohani .. yang tu masing-masing fahamlah kan .. 
Tak perlu cerita rasanya.

Ni aku nak bagitahu .. aku dah start menyoping baju raya. Bukan untuk aku tapi untuk anak-anak. Ni gara-gara sales di Parkson lah ni .. 70% 50% .. haruslah terus terjah.


Nampak tak sales tu ... rasa rugi pula kalau tak pusing seround dua. 



Dan hasilnya dapatlah seorang dua helai t-shirt raya. Faham-fahamlah budak2, raya pertama ja pakai baju melayu baju kurung tu. Raya seterusnya lebih selesa dengan t-shirt dan jeans ja. 

Ni sebenarnya clearance stock .. nak clearkan stock lama sebelum dorang keluarkan stock baru untuk jualan raya tahun ni .. kiranya yang latest designlah tu.

Tapi aku tak kisah .. stock lama ke ... old design ke ... yang penting ianya baru dan cantik. Kalau beli stock yang baru, sehelai t-shirt jenama tu mau RM70 ke RM80. 
Yang ni aku beli 6 helai belanja hangus dia baru seratus beli ...

Pasni tinggal nak beli baju melayu dan baju kurung anak lagi. Yang ni mau tak mau terpaksa tunggu dorang keluarkan stock baru. Beli yang ready made ja, samalah dengan uminya ni. Baba rotate baju melayu yang ada ja. 


Note : Hari ni mula kerja balik selepas cuti 4 hari ... rasa lemau lah pula hehe




10 comments:

  1. sekarang pun dah start shopping baju raya..kalau nak harapkan bulan puasa..penatnya

    ReplyDelete
  2. waaa... start shopping raya dah..

    Blogwalking Sini, Jemput Join Segmen Saya Ni :)

    Pencarian #9 Bloglist segmen....

    ReplyDelete
  3. Betullah Mia janji baru dan cantik tak perlu yg mahal.
    Selesa dipakai itu yg penting.

    ReplyDelete
  4. sebenarnya ada kebaikkan kalau shooping "time sales" awal-awal nie...selain daripada dapat harga yg murah, kita juga dapat pilih dulu design berserta saiz yang kita nak..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  5. stok lama ke baru ke..xkisah janji murah kan kak..zaman skarang zaman berjimat..:)

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum mia...yer la skg dah mula nak soping baju anak2kan...lebih2 lg musim cuti sekolah skg ni...lebih senang nak memilih lama2...;)

    ReplyDelete
  7. memang elok start shopping awal2 macam ni...jadi boleh concentrate dgn ibadah nanti bila ramadan

    ReplyDelete
  8. Wahhhh mak tumpang feel jugak ni....
    Sebab mak dah tak soping sgt dah baju gini Mia, anak anak semua dah beso...
    Mmg bijak berbelanja namanya tu Mia....buat apa beli mahal mahal budak budak cepat beso...

    ReplyDelete
  9. Wahhhh mak tumpang feel jugak ni....
    Sebab mak dah tak soping sgt dah baju gini Mia, anak anak semua dah beso...
    Mmg bijak berbelanja namanya tu Mia....buat apa beli mahal mahal budak budak cepat beso...

    ReplyDelete
  10. wah dah shopping, kemain lagi ek

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!