Skip to main content

Mula menyoping !

Assalamualaikum

Puasa tinggal beberapa lagi ... eksaited ? Haruslah tak sabar menunggu bulan yang penuh keberkatan ni. 
In sha Allah minggu depan aku sekeluarga akan balik ke kampung, nak sambut puasa di sana. 

Dah bersedia sambut ramadan ?
Bersedia dari segi fizikal dan rohani .. yang tu masing-masing fahamlah kan .. 
Tak perlu cerita rasanya.

Ni aku nak bagitahu .. aku dah start menyoping baju raya. Bukan untuk aku tapi untuk anak-anak. Ni gara-gara sales di Parkson lah ni .. 70% 50% .. haruslah terus terjah.


Nampak tak sales tu ... rasa rugi pula kalau tak pusing seround dua. 



Dan hasilnya dapatlah seorang dua helai t-shirt raya. Faham-fahamlah budak2, raya pertama ja pakai baju melayu baju kurung tu. Raya seterusnya lebih selesa dengan t-shirt dan jeans ja. 

Ni sebenarnya clearance stock .. nak clearkan stock lama sebelum dorang keluarkan stock baru untuk jualan raya tahun ni .. kiranya yang latest designlah tu.

Tapi aku tak kisah .. stock lama ke ... old design ke ... yang penting ianya baru dan cantik. Kalau beli stock yang baru, sehelai t-shirt jenama tu mau RM70 ke RM80. 
Yang ni aku beli 6 helai belanja hangus dia baru seratus beli ...

Pasni tinggal nak beli baju melayu dan baju kurung anak lagi. Yang ni mau tak mau terpaksa tunggu dorang keluarkan stock baru. Beli yang ready made ja, samalah dengan uminya ni. Baba rotate baju melayu yang ada ja. 


Note : Hari ni mula kerja balik selepas cuti 4 hari ... rasa lemau lah pula hehe




Comments

  1. sekarang pun dah start shopping baju raya..kalau nak harapkan bulan puasa..penatnya

    ReplyDelete
  2. waaa... start shopping raya dah..

    Blogwalking Sini, Jemput Join Segmen Saya Ni :)

    Pencarian #9 Bloglist segmen....

    ReplyDelete
  3. Betullah Mia janji baru dan cantik tak perlu yg mahal.
    Selesa dipakai itu yg penting.

    ReplyDelete
  4. sebenarnya ada kebaikkan kalau shooping "time sales" awal-awal nie...selain daripada dapat harga yg murah, kita juga dapat pilih dulu design berserta saiz yang kita nak..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  5. stok lama ke baru ke..xkisah janji murah kan kak..zaman skarang zaman berjimat..:)

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum mia...yer la skg dah mula nak soping baju anak2kan...lebih2 lg musim cuti sekolah skg ni...lebih senang nak memilih lama2...;)

    ReplyDelete
  7. memang elok start shopping awal2 macam ni...jadi boleh concentrate dgn ibadah nanti bila ramadan

    ReplyDelete
  8. Wahhhh mak tumpang feel jugak ni....
    Sebab mak dah tak soping sgt dah baju gini Mia, anak anak semua dah beso...
    Mmg bijak berbelanja namanya tu Mia....buat apa beli mahal mahal budak budak cepat beso...

    ReplyDelete
  9. Wahhhh mak tumpang feel jugak ni....
    Sebab mak dah tak soping sgt dah baju gini Mia, anak anak semua dah beso...
    Mmg bijak berbelanja namanya tu Mia....buat apa beli mahal mahal budak budak cepat beso...

    ReplyDelete
  10. wah dah shopping, kemain lagi ek

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang