Skip to main content

Mula menyoping !

Assalamualaikum

Puasa tinggal beberapa lagi ... eksaited ? Haruslah tak sabar menunggu bulan yang penuh keberkatan ni. 
In sha Allah minggu depan aku sekeluarga akan balik ke kampung, nak sambut puasa di sana. 

Dah bersedia sambut ramadan ?
Bersedia dari segi fizikal dan rohani .. yang tu masing-masing fahamlah kan .. 
Tak perlu cerita rasanya.

Ni aku nak bagitahu .. aku dah start menyoping baju raya. Bukan untuk aku tapi untuk anak-anak. Ni gara-gara sales di Parkson lah ni .. 70% 50% .. haruslah terus terjah.


Nampak tak sales tu ... rasa rugi pula kalau tak pusing seround dua. 



Dan hasilnya dapatlah seorang dua helai t-shirt raya. Faham-fahamlah budak2, raya pertama ja pakai baju melayu baju kurung tu. Raya seterusnya lebih selesa dengan t-shirt dan jeans ja. 

Ni sebenarnya clearance stock .. nak clearkan stock lama sebelum dorang keluarkan stock baru untuk jualan raya tahun ni .. kiranya yang latest designlah tu.

Tapi aku tak kisah .. stock lama ke ... old design ke ... yang penting ianya baru dan cantik. Kalau beli stock yang baru, sehelai t-shirt jenama tu mau RM70 ke RM80. 
Yang ni aku beli 6 helai belanja hangus dia baru seratus beli ...

Pasni tinggal nak beli baju melayu dan baju kurung anak lagi. Yang ni mau tak mau terpaksa tunggu dorang keluarkan stock baru. Beli yang ready made ja, samalah dengan uminya ni. Baba rotate baju melayu yang ada ja. 


Note : Hari ni mula kerja balik selepas cuti 4 hari ... rasa lemau lah pula hehe




Comments

  1. sekarang pun dah start shopping baju raya..kalau nak harapkan bulan puasa..penatnya

    ReplyDelete
  2. waaa... start shopping raya dah..

    Blogwalking Sini, Jemput Join Segmen Saya Ni :)

    Pencarian #9 Bloglist segmen....

    ReplyDelete
  3. Betullah Mia janji baru dan cantik tak perlu yg mahal.
    Selesa dipakai itu yg penting.

    ReplyDelete
  4. sebenarnya ada kebaikkan kalau shooping "time sales" awal-awal nie...selain daripada dapat harga yg murah, kita juga dapat pilih dulu design berserta saiz yang kita nak..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  5. stok lama ke baru ke..xkisah janji murah kan kak..zaman skarang zaman berjimat..:)

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum mia...yer la skg dah mula nak soping baju anak2kan...lebih2 lg musim cuti sekolah skg ni...lebih senang nak memilih lama2...;)

    ReplyDelete
  7. memang elok start shopping awal2 macam ni...jadi boleh concentrate dgn ibadah nanti bila ramadan

    ReplyDelete
  8. Wahhhh mak tumpang feel jugak ni....
    Sebab mak dah tak soping sgt dah baju gini Mia, anak anak semua dah beso...
    Mmg bijak berbelanja namanya tu Mia....buat apa beli mahal mahal budak budak cepat beso...

    ReplyDelete
  9. Wahhhh mak tumpang feel jugak ni....
    Sebab mak dah tak soping sgt dah baju gini Mia, anak anak semua dah beso...
    Mmg bijak berbelanja namanya tu Mia....buat apa beli mahal mahal budak budak cepat beso...

    ReplyDelete
  10. wah dah shopping, kemain lagi ek

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a