Wordless Wednesday # 85 - Mia - Memories of Mine

Latest

Wednesday, July 29, 2015

Wordless Wednesday # 85

Assalamualaikum


Sejak sabtu lalu aku ngidam nak makan lemang. Raya hari tu langsung tak jumpa lemang sebab mostly kat Sabah ni hidangkan ketupat pulut dan kelupis semasa raya. Jarang-jarang jumpa lemang. 
Kalau ada pun kalau beraya kat rumah penghuninya asal dari semenanjung.

Dan semalam terlepas juga hajat aku nak makan lemang. Hubby jumpa gerai jual lemang on the way balik rumah. Beli lemang 2 batang, semangkuk kuah kacang dan semangkuk kari ayam. Puas hati memang sedap. 



10 comments:

  1. Alhamdulillah rezeki syawal tu Mia.
    Nampak moist tu buat kakak pun teringin pulak:)

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah, tercapai juga hajat akhirnya...

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah dapat juga mia makan kan ;)

    ReplyDelete
  4. kesiannya mia..nasib baik tercapai hajat..kalau mau cari lemang sebelah papar dan area kem lokawi banyak dijual tu mia.. :)

    ReplyDelete
  5. gulp.. walau dah makan pulut kukus itu hari,s till terliur tengok lemang ni.

    ReplyDelete
  6. salam kunjungan dari blogger beraya kat blog HH

    ReplyDelete
  7. aduii..tetiba saya pun rasa mau makan lemang, kelupis, rendang kuah kacanggg....

    ReplyDelete
  8. Lemang makan dengan kuah kacang ke Mia? Kalau kat Semenanjung selalunya makan dengan rendang ....pergh!! Mmg mabeles

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!