Puasa ke 15 - Mia - Memories of Mine

Latest

Thursday, July 2, 2015

Puasa ke 15

Assalamualaikum

Tak sedar dah masuk 15 Ramadan. Ada 2 minggu lagi kita di bulan puasa sebelum menyambut syawal kan. Memang tak sedar masa berlalu begitu pantas.

Puasa aku dan keluarga tahun ni seperti biasa. Usah diceritakan tentang ibadah yang dibuat .. bagi aku ianya tak perlu dicanang satu dunia. Itu urusan kita dengan yang Maha Kuasa. 
Ada yang update dah khatam Al Quran ... ada yang gambar diri sudah selesai tarawikh ... ya kita tau itu semua ditentukan oleh niat kita. 
Jika niat untuk menggalakkan yang lain turut serta, alhamdulillah tapi kalau niat hanya untuk menunjuk ... takut kita terjerumus kepada perbuatan riak pula.

Ok tak mo komen panjang ... takut di cop ustazah segera. :)

Ya aku masih berblog cuma sekarang sangat sangat sibuk. Post tenggelam timbul. Rindu dah nak bagi komen di setiap entri teman2. 
Sibuk aku mengalahkan menteri hehe (alasan) ... tapi memang serius sibuk.
Ni aku diam2 update kat opis sambil buat kerja. Kesian blog dah bersawang. Sepi saja tanpa pengunjung. 

Ok tu je nak update. Kesian korang baca entri ntah apa-apa ni. 
Nanti aku up entri yang lebih berfaedah untuk korang hehe





3 comments:

  1. awak kat sana berbuka pukul berapa?
    saya selalu berangan angan nak berpuasa kat Sabah. hahaha

    ReplyDelete
  2. Waalaikumsalam Mia..... sama jer kesnya dengan okje, lama gak mak tak berblog...hihi alasannya bukan sebok, tapi malas haha.... Bila dah sedap tak berblog, macam best pulak, banyak yg boleh settle tapi tulah....sebenarnya rindu dengan kengkawan

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!