Skip to main content

Shopping tak lengkap tanpa anak!

Assalamualaikum


Aku 'kalau boleh' bila nak membeli pakaian sendiri, tak bawa anak-anak. Aku kan kalau membeli pakaian sangat mengambil masa yang lama, takut anak-anak bosan dan takut juga kalau dapat jelingan dari salesgirl2 yang jaga baju tu sebab anak2 buat tempat seumpama taman permainan. :P

Kalau jalan dan membeli belah sorang2 sangatlah best gitu. Bebas dan tenang dalam membuat pilihan. Mulut pun rehat sebab tak payah pot pet pot pet bebelkan anak. Dapat beli apa yang kita mahu. 

Tapi kan masalahnya .... aku tak SUKA jalan sorang2 tanpa anak-anak dan hubby. Aku rasa sangat kekok bila berjalan kemana2 tanpa anak2 dan hubby (tolak urusan kerja). Rasa cam tak lengkap, ko happy2 riang gembira berjalan tapi anak2 kat rumah. Aku rasa sangat tidak best. Cam tak adil pun ada juga. 
Memanglah ada sesetengah orang akan cakap, sesekali kita perlukan masa untuk kita bersendirian untuk buat benda yang kita suka. Ok itu kata orang, pendapat orang aku hormati.

Aku memang tak biasa bila berjalan tanpa anak2 kecuali kalau ada hal2 yang tak dapat dielakkan. Selagi boleh bawa, aku akan bawa. 
Shopping baju aku ke, hubby ke, aku akan bawa. Biarlah salesgirl tu nak bagi jelingan tajam ke, jelingan maut ke, jelingan manja ke ... asal anak2 aku gembira. 
Anak2 ribena haruslah kat mana2 tempat pun riang gembira. Asal tak rosakkan tempat sudahlah ... hehe

Hari tu shopping baju, mesti nak try2 kan. So untuk mengelakkan hubby pening kepala jaga 3 beradik tu, aku bawa sekali Damia masuk dalam fitting room.
Siap cuba semua baju sambil control Damia yang nak cuba buka pintu. Nasib baik cermin dalam fitting room tu lengahkan Damia. Kalau tak sia2 orang kat luar sedang tunggu bilik dapat wayang free. 

Korang tengoklah budak jakun nampak cermin cam gitu. Ada 4 Damia katanya ... 






Note : Lain orang lain pandangannya .. ok :)



Comments

  1. hehehe..macam2 ragam anak2 dibawa beshopping..sabar ja la kan mia..asal sama2 happy.. ;D

    ReplyDelete
  2. Sue pun akan bawa anak. Cuma kalo megasale cth di mid valley , sogo x bawa anak takut hilang.

    ReplyDelete
  3. susah mau shopping kalau ada budak kecil kan haha

    ReplyDelete
  4. Salesgirl kat Malaysia ni, mmg style dia suka jeling2...suka ikut kita ke mana sahaja..mmg rasa rimas gak...masa saya di australia dulu, kita sampai ke mana mana kedai/ butik, salesperson nya akan tanya kita, perlukan bantuan? Dan mereka akan bagi kita merayau rayau, free to explore kedai diam berapa lama lah pun...bila perlu bantuan, baru kita panggil mereka

    ReplyDelete
  5. mmg camni...
    aa2 pon enjoy jugak sbnarnya shopim dgn ank2..riuh rendah jadinya..

    ReplyDelete
  6. sbb anak lah teman ke mana saja kite pergi. kalau tak compom rasa janggal kan yanggg

    ReplyDelete
  7. Setuju..... takut mereka bosan sebenarnya...Tau ajelah kita kalau pilih baju mcm nak borong banyak hihi...
    Okje pun tak biasa jalan sorang sorang Mia....mcm janggal pulak rasanya...
    Haha....bagus ada cermin tu anak dara mmg selalu leka kalau nampak cermin

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a