Skip to main content

Wordless Wednesday # 72

Assalamualaikum


Wajib borong kalau ke KL. Orang Sabah dan Sarawak sangat suka beli ni (termasuk aku le tu) untuk dijadikan ole ole buat anak-anak yang sedang menanti di rumah. Sebab tu korang boleh lihat hampir semua kedai di lapangan terbang jual 'benda' ni. Aku suka jenama Gardenia dan ada satu kek pisang (lupa brand dia) yang mesti aku beli. Packaging kaler hijau dan bentuk bujur panjang. So yummy gitu.

Tak ada jual di Sabah ?? ... memang tak ada walaupun kilang Gardenia ada di sini. Dorang hanya keluarkan sesetengah produk sahaja. Yang lain dibuat di semenanjung dan cuma untuk pasaran di sana sahaja. Tak tahu kenapa dorang tak luaskan pasarannya. 




Comments

  1. Hahahah.. mmg kena borong tu kalau dtg KL. Uncle sy yg stay sini kalau blik KK bw balik smpai 3 kotak tu... dasat betul la..

    ReplyDelete
  2. iye kak..saya penah bawak balik 2 kotak A4 roti ni utk mak abah adik beradik ipar kat labuan haritu.

    ReplyDelete
  3. kalau ada saudara @ kawan p kl mesti kirim ni.. hihi... Labuan ada jual jg . tpi 1kedai tu saja . n harganya b'ganda la ....

    ReplyDelete
  4. Oh.. ye Mia. Jadi memang kena belilah kalau dth semenanjung
    Lagipun jajan yg sihat kalau gardenia ni.

    ReplyDelete
  5. assalam..

    sama la sis..kalau balik Kuching, mmg penuh beg dengan mende nih jer..bahagi2 kat anak sedara & abg2... tp bila selalu balik, selalu bawak ni, dah x laku sangat dah...agaknya dorg pun dah jemu sbb selalu sangat makan ni...hehehe

    ReplyDelete
  6. haha..betul tu mia..last year masa wana pigi kl pun borong roti ni juga..penuh satu beg wana angkut..hoho..sedap gila kan mia..

    ReplyDelete
  7. Pelik jg knp tiada di pasaran sabah sarawak. Mmg patut borong la kalo dtg KL ^^

    ReplyDelete
  8. tak tau pulak kat snaa takde jual...borong banyak2 untuk anak2 mia

    ReplyDelete
  9. mesti byk borong....
    Baru tahu yg benda ni x jual di sabah

    ReplyDelete
  10. sama la kak, dlu study kt srawak selalu bwak bekal gardenia byk2..hehe..

    ReplyDelete
  11. hehe..memang...banyak ke akak borong?

    ReplyDelete
  12. Kenapa diaorang tak pasarkan ke Sabah yek Mia. Kena tanya mamagement depa ni nampaknya. Terbukti orang Sabah berminat apa....

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang