Skip to main content

Wordless Wednesday # 72

Assalamualaikum


Wajib borong kalau ke KL. Orang Sabah dan Sarawak sangat suka beli ni (termasuk aku le tu) untuk dijadikan ole ole buat anak-anak yang sedang menanti di rumah. Sebab tu korang boleh lihat hampir semua kedai di lapangan terbang jual 'benda' ni. Aku suka jenama Gardenia dan ada satu kek pisang (lupa brand dia) yang mesti aku beli. Packaging kaler hijau dan bentuk bujur panjang. So yummy gitu.

Tak ada jual di Sabah ?? ... memang tak ada walaupun kilang Gardenia ada di sini. Dorang hanya keluarkan sesetengah produk sahaja. Yang lain dibuat di semenanjung dan cuma untuk pasaran di sana sahaja. Tak tahu kenapa dorang tak luaskan pasarannya. 




Comments

  1. Hahahah.. mmg kena borong tu kalau dtg KL. Uncle sy yg stay sini kalau blik KK bw balik smpai 3 kotak tu... dasat betul la..

    ReplyDelete
  2. iye kak..saya penah bawak balik 2 kotak A4 roti ni utk mak abah adik beradik ipar kat labuan haritu.

    ReplyDelete
  3. kalau ada saudara @ kawan p kl mesti kirim ni.. hihi... Labuan ada jual jg . tpi 1kedai tu saja . n harganya b'ganda la ....

    ReplyDelete
  4. Oh.. ye Mia. Jadi memang kena belilah kalau dth semenanjung
    Lagipun jajan yg sihat kalau gardenia ni.

    ReplyDelete
  5. assalam..

    sama la sis..kalau balik Kuching, mmg penuh beg dengan mende nih jer..bahagi2 kat anak sedara & abg2... tp bila selalu balik, selalu bawak ni, dah x laku sangat dah...agaknya dorg pun dah jemu sbb selalu sangat makan ni...hehehe

    ReplyDelete
  6. haha..betul tu mia..last year masa wana pigi kl pun borong roti ni juga..penuh satu beg wana angkut..hoho..sedap gila kan mia..

    ReplyDelete
  7. Pelik jg knp tiada di pasaran sabah sarawak. Mmg patut borong la kalo dtg KL ^^

    ReplyDelete
  8. tak tau pulak kat snaa takde jual...borong banyak2 untuk anak2 mia

    ReplyDelete
  9. mesti byk borong....
    Baru tahu yg benda ni x jual di sabah

    ReplyDelete
  10. sama la kak, dlu study kt srawak selalu bwak bekal gardenia byk2..hehe..

    ReplyDelete
  11. hehe..memang...banyak ke akak borong?

    ReplyDelete
  12. Kenapa diaorang tak pasarkan ke Sabah yek Mia. Kena tanya mamagement depa ni nampaknya. Terbukti orang Sabah berminat apa....

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa