Skip to main content

Wordless Wednesday # 71

Assalamualaikum

Sumber : Facebook

Tak rugi pun 2 3 minit masa kita telepon mak bapa di kampung. Kalau terlalu sibuk pun, jika tidak sempat berbual panjang, sekadar bertanya khabar, sihat ke tidak, sudah makan ke belum ... sudah cukup menggembirakan hati mak bapa. Terubat rindu mereka mendengar suara kita. Jangan sampai menyesal bila suatu hari nanti, panggilan telepon kita tidak ada orang yang menyambutnya ... sudah terlambat untuk bertanya khabar (-__-)

******************************************

Lazada Malaysia





Comments

  1. Ermm sebak2...betul tu mia. Call ty khabar org tua kita..

    ReplyDelete
  2. dah ada macam2 teknologi sekarang...
    call...whataspp...videocall...
    gunakanlah...dah amat amat mudah utk berhubung dgn ibubapa kita

    ReplyDelete
  3. Nasib baik bapak kakak jenis kalau kita tak call dia yg akan call
    Memang dah bagitahu jadi tak ada masalah. Yg penting kalau telefon bunyi kena cepat tengok.

    ReplyDelete
  4. betul tu mia..selagi ada ibubapa tu..rajin2 la tanya kabar walau hanya melalui telefon..

    ReplyDelete
  5. Deep!
    Adik2 selalu cakap mak bertambah sihat bila saya skype... Tu kalau boleh nak skype dgn mak hari2 :)

    ReplyDelete
  6. Betul tu....kekadang okje leka layan blog dah terlupa nak call mak. Dah sebok masak, lupa lagi ....sudahnya satu hari tu lupa....

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a