Skip to main content

Reunion So Good di KFC

Assalamualaikum

HE08/1999-2002 Program Perhotelan UMS | Hampir setiap tahun kami akan adakan perjumpaan aka reunion kecil-kecilan. Batch kami masa tu tak ramai, ada 20 lebih pelajar jak ambik jurusan ni (tak ramai yang minat agaknya, aku masuk course ni, bukan minat ke apa, dah rezeki aku belajar program ni, terima je lah :D). Bila pelajar dalam satu course tu tak ramai ... so kami agak rapat antara satu sama lain. 

Tahun ni tak ramai yang dapat join sebab agak kesibukkan dengan hal masing-masing. Hanya kami berempat sahaja yang dapat berjumpa hari ahad tu. Aku, Nancy (dulu pernah aktif berblog), Stella dan juga Teng. 

Jam 3.00 seperti yang dijanjikan berjumpa di restoran KFC. Kitaorang chit chat sekejap, hal semasa, hal anak2 sambil belek-belek katalog Sophie. Si Nancy sekarang ni dah jadi member Sophie. 
Makan tu acara wajib tapi belanja diri sendiri je. hehe


Menu untuk aku yang sakit tekak masa tu. No cold drink! hubby dah pesan awal2 kat aku, jangan minum minuman sejuk. Hubby dan anak2 masa tu tak ikut, penat sebab baru balik dari kampung. Dia nak rehat kat rumah je.


Acara bergambar-gambar. Tak sedar 'pelajar-pelajar' ni dah beranak pinak. hehe


Gambar lagi .. ni dari pandangan sisi pula


Last sekali jadi model segera katalog Sophie .. Muka nampak pucat sebab tak berapa sihat masa tu. Batuk dan sakit kerongkong. Malam sebelumnya, suara langsung tak keluar, sayup je bila bercakap. 


Sebelum balik, kitaorang tukar-tukar hadiah seperti selalu. Tahun depan, panjang umur, murah rezeki, kitaorang bereunion lagi! :D


Comments

  1. Wah seronoknya jumpa kawan-kawan lama. Best makan KFC bersama.

    ReplyDelete
  2. Reunion ni kalau ramai lagi meriah Mia tapi itulah bila masing-masing dah banyak commitment agak payah nak cari tarikh yg semua dpt berkumpul.

    ReplyDelete
  3. Wah bestnya..ada a car a tukar hadiah lagi..mmg syiok..:)

    ReplyDelete
  4. Seronoknya buat reunion ni. Smg ukhuwah kekal berpanjangan..

    ReplyDelete
  5. seronok bila da lama tak berjumpaan macam ni :)

    ReplyDelete
  6. Haha......untung majalah Sophie tau......
    Seronok yeh Mia bereunion... bukan sekali sekala jumpa tp dah mcm area tahunan....
    Memang betul rapat tu....

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a