Skip to main content

Reunion So Good di KFC

Assalamualaikum

HE08/1999-2002 Program Perhotelan UMS | Hampir setiap tahun kami akan adakan perjumpaan aka reunion kecil-kecilan. Batch kami masa tu tak ramai, ada 20 lebih pelajar jak ambik jurusan ni (tak ramai yang minat agaknya, aku masuk course ni, bukan minat ke apa, dah rezeki aku belajar program ni, terima je lah :D). Bila pelajar dalam satu course tu tak ramai ... so kami agak rapat antara satu sama lain. 

Tahun ni tak ramai yang dapat join sebab agak kesibukkan dengan hal masing-masing. Hanya kami berempat sahaja yang dapat berjumpa hari ahad tu. Aku, Nancy (dulu pernah aktif berblog), Stella dan juga Teng. 

Jam 3.00 seperti yang dijanjikan berjumpa di restoran KFC. Kitaorang chit chat sekejap, hal semasa, hal anak2 sambil belek-belek katalog Sophie. Si Nancy sekarang ni dah jadi member Sophie. 
Makan tu acara wajib tapi belanja diri sendiri je. hehe


Menu untuk aku yang sakit tekak masa tu. No cold drink! hubby dah pesan awal2 kat aku, jangan minum minuman sejuk. Hubby dan anak2 masa tu tak ikut, penat sebab baru balik dari kampung. Dia nak rehat kat rumah je.


Acara bergambar-gambar. Tak sedar 'pelajar-pelajar' ni dah beranak pinak. hehe


Gambar lagi .. ni dari pandangan sisi pula


Last sekali jadi model segera katalog Sophie .. Muka nampak pucat sebab tak berapa sihat masa tu. Batuk dan sakit kerongkong. Malam sebelumnya, suara langsung tak keluar, sayup je bila bercakap. 


Sebelum balik, kitaorang tukar-tukar hadiah seperti selalu. Tahun depan, panjang umur, murah rezeki, kitaorang bereunion lagi! :D


Comments

  1. Wah seronoknya jumpa kawan-kawan lama. Best makan KFC bersama.

    ReplyDelete
  2. Reunion ni kalau ramai lagi meriah Mia tapi itulah bila masing-masing dah banyak commitment agak payah nak cari tarikh yg semua dpt berkumpul.

    ReplyDelete
  3. Wah bestnya..ada a car a tukar hadiah lagi..mmg syiok..:)

    ReplyDelete
  4. Seronoknya buat reunion ni. Smg ukhuwah kekal berpanjangan..

    ReplyDelete
  5. seronok bila da lama tak berjumpaan macam ni :)

    ReplyDelete
  6. Haha......untung majalah Sophie tau......
    Seronok yeh Mia bereunion... bukan sekali sekala jumpa tp dah mcm area tahunan....
    Memang betul rapat tu....

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang