Skip to main content

Makan-Makan di Secret Recipe

Assalamualaikum
 
Morning2 semua! Cuaca masih mendung di KK ni. Semalam seharian hujan turun hingga ada kawasan yang rendah terkena banjir kilat.
 
Ni cerita minggu lalu .. baru sekarang nak kongsi di blog ni. Bukan special pun, saja jak nak kongsi gambar.
Saja jak bawa makan hubby dan anak2 di Secret Recipe. Uminya ni yang belanja. :P Ada rezeki terlebih sedikit harus dikongsi bersama kan :)
 
Kami sebenarnya jarang makan kat tempat2 camni. Lebih suka makan di restoran biasa, kualiti makanan berbaloi dengan harganya.
Tapi sekali sekala tu ajaklah juga hubby dan anak-anak. 
 

 
Gigih ambik gambar close up sudu dan garfu. :P
 
 

Wajah-wajah yang dikasihi. Shumi senyum malu2 gitu sebab gigi susu depannya tu baru jak 'jatuh'. Nak ganti gigi kekallah tu. Abaikan 'lelaki' itu, gaya ada tapi perut ke depan lah pulak. Bukan apa, tanda dijaga rapi oleh siisteri ... kihkihkih
 
 

Antara menu yang kami order malam tu, Laksa Sarawak, Mee Kari, Laksa Singapore, Nasi Goreng Satay Special dan juga Spaghetti untuk Damia!
 
 

Lepas makan, minum teh O lemon bagi pecah lelemaks. :P
 
 
 
 
Note : Tak sabar nak bercuti-cutian minggu depan :D
 
 


Comments

  1. Sedapnye tgk menu mknn tuh...biasanya mkn kek sr je..

    ReplyDelete
  2. agak2 ada GST tak untuk restoren makanan mcm ni april 2015 nnt?

    ReplyDelete
  3. wah, best2..sekali sekala best juga makan di SR ni mia..wana pun lama sudah nda pi makan sana..selalu order laksa sarawak..serius berbaloi dengan harga sebab banyak.. :)

    ReplyDelete
  4. cheese cake? spaghetti? kalau saya, tu menu wajib

    ReplyDelete
  5. Gambar tu shoot guna apa e? kamera henset ke?

    ReplyDelete
  6. mane nak bercuti cutian tu hiksss :)

    ReplyDelete
  7. sedapnya..sekali sekala kena jugak makan dalam suasana berbeza..kan??

    ReplyDelete
  8. comelnya damia :)
    mi kari secret resipi mmg lain dari yg lain..
    best jugak rasa dia..

    ReplyDelete
  9. tu lah dia Mia..isnin lalu risau jg..hujan ndak pandai berenti pla..hujan seharian..
    skali sekali makan d secret Recipe best jg kn..family time..(^_~)

    ReplyDelete
  10. Amboi Mia mentang mentang le makan kat Resepi Rahsia close up sudu garpu lagi haha ..... Haha cik abe bukan main lagi bersandar yer....senang hati bini belanja tu....

    ReplyDelete
  11. da lama plak x makan kat SR.
    normally kalau ada besday baru gi sini...
    sebab kek nyer thorbaeeekk!!!

    ReplyDelete
  12. Kalau selalu makan kat sini koyak rabak poket. Sesekli bolh la.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang