Skip to main content

Makan-Makan di Secret Recipe

Assalamualaikum
 
Morning2 semua! Cuaca masih mendung di KK ni. Semalam seharian hujan turun hingga ada kawasan yang rendah terkena banjir kilat.
 
Ni cerita minggu lalu .. baru sekarang nak kongsi di blog ni. Bukan special pun, saja jak nak kongsi gambar.
Saja jak bawa makan hubby dan anak2 di Secret Recipe. Uminya ni yang belanja. :P Ada rezeki terlebih sedikit harus dikongsi bersama kan :)
 
Kami sebenarnya jarang makan kat tempat2 camni. Lebih suka makan di restoran biasa, kualiti makanan berbaloi dengan harganya.
Tapi sekali sekala tu ajaklah juga hubby dan anak-anak. 
 

 
Gigih ambik gambar close up sudu dan garfu. :P
 
 

Wajah-wajah yang dikasihi. Shumi senyum malu2 gitu sebab gigi susu depannya tu baru jak 'jatuh'. Nak ganti gigi kekallah tu. Abaikan 'lelaki' itu, gaya ada tapi perut ke depan lah pulak. Bukan apa, tanda dijaga rapi oleh siisteri ... kihkihkih
 
 

Antara menu yang kami order malam tu, Laksa Sarawak, Mee Kari, Laksa Singapore, Nasi Goreng Satay Special dan juga Spaghetti untuk Damia!
 
 

Lepas makan, minum teh O lemon bagi pecah lelemaks. :P
 
 
 
 
Note : Tak sabar nak bercuti-cutian minggu depan :D
 
 


Comments

  1. Sedapnye tgk menu mknn tuh...biasanya mkn kek sr je..

    ReplyDelete
  2. agak2 ada GST tak untuk restoren makanan mcm ni april 2015 nnt?

    ReplyDelete
  3. wah, best2..sekali sekala best juga makan di SR ni mia..wana pun lama sudah nda pi makan sana..selalu order laksa sarawak..serius berbaloi dengan harga sebab banyak.. :)

    ReplyDelete
  4. cheese cake? spaghetti? kalau saya, tu menu wajib

    ReplyDelete
  5. Gambar tu shoot guna apa e? kamera henset ke?

    ReplyDelete
  6. mane nak bercuti cutian tu hiksss :)

    ReplyDelete
  7. sedapnya..sekali sekala kena jugak makan dalam suasana berbeza..kan??

    ReplyDelete
  8. comelnya damia :)
    mi kari secret resipi mmg lain dari yg lain..
    best jugak rasa dia..

    ReplyDelete
  9. tu lah dia Mia..isnin lalu risau jg..hujan ndak pandai berenti pla..hujan seharian..
    skali sekali makan d secret Recipe best jg kn..family time..(^_~)

    ReplyDelete
  10. Amboi Mia mentang mentang le makan kat Resepi Rahsia close up sudu garpu lagi haha ..... Haha cik abe bukan main lagi bersandar yer....senang hati bini belanja tu....

    ReplyDelete
  11. da lama plak x makan kat SR.
    normally kalau ada besday baru gi sini...
    sebab kek nyer thorbaeeekk!!!

    ReplyDelete
  12. Kalau selalu makan kat sini koyak rabak poket. Sesekli bolh la.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a