Skip to main content

Rehat sekejap

Assalamualaikum

Tak muncul semalam, muncul lagi hari ni. 
Baca berita, cerita-cerita yang dikongsikan di Facebook membuatkan hati tersentuh, terkecil dan juga sedih. 

Aku selalunya hanya membaca, jarang sekali memberi komen ... tetapi kadangkala akan tekan butang like dan juga share. Share apabila kisah itu patut dikongsi bersama dan dijadikan pengajaran. 

Pelbagai 'kisah' yang aku terbaca ... daripada kisah suami yang curang sebab isteri tak jaga kecantikkan dan diri untuk si suami ... faham, si isteri patut jaga penampilan dan diri untuk si suami, tetapi itu bukan alasan suami untuk melakukan dosa. huhu
Kisah si anak yang bawa keta pijot, cerita yang tersebar si anak menjadi seorang tanggang moden. Harap kisah tu tak benar, berpelajaran tinggi, tak kan tak tahu hormat ibu bapa kan. 

Tetiba motorsikal kapchai menjadi femes. Tak mo ulas panjang-panjang. No komen tapi yang pastinya terasa hati gitu. 

Dan yang paling sedih, kisah anak kecil 3 tahun yang tidak berdosa itu. Manusia apa yang sanggup 'merampas' nyawa anak kecil hanya kerana kanak-kanak itu berbuat bising ketika bermain!

Rasa sesak di dada bila baca semua kisah dan berita tu. Adakalanya malas aku nak ambik tahu perkara2 yang terjadi di sekeliling kita sekarang ni. Tapi bila tak ambik tahu, nanti seumpama katak di bawah tempurung pula ... huhu

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Tapi rasanya tak salah kita 'rehat' daripada semua tu kan. Ambik masa untuk tenangkan diri bersama keluarga tercinta. 


Sumber : Celyn Resort Official Website



Sumber : Kiram's Village Official Website


Dah tepek gambar, korang fahamlah kan. Memang akan rehatkan diri bersama suami dan anak-anak Umi tercinta.




Comments

  1. cantikkan kiram village tu mia..wana teringin betul ni mo pi sana..last year mo cek in sana tapi full sudah..sadey..selamat bercuti mia..:)

    ReplyDelete
  2. aarrghhh..best nya...cantiknya Celyn Resort tu...

    ReplyDelete
  3. Wah syoknya...mcm kat cameron highland..nmpk sejuk je kt situ. Happy holiday mia & family.

    ReplyDelete
  4. tu yang saya malas nak buka news, sebab berita yang mostly buat kita geleng kepala. have fun, selamat beristirehat :D

    ReplyDelete
  5. Cerita kat FB tu semua alasan jer tu Mia..... Eleh awak mmg nak berehat sambil bercuti cutiankannnnn haha....Happy holiday Mia,

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa