Skip to main content

Header Percuma untuk anda !

Assalamualaikum


Sementara aku masih survey2 Blog Designer ..... cehhh blog designer gitu...kelassss...hehe, aku gunakanlah sementara waktu header free yang korang boleh dapat senang2 kat Google tu. Aku bukan curi ye, dah website tu tulis Headers Free for Blog, aku ambil lah satu kononnya. Pinjam kejap jak pun, sebulan 2 gitu. 

Kalau korang terasa nak tukar2 header blog dan nak cara yang mudah hehe, korang boleh je pilih-pilih DI SINI

Aku siap promote lagi website dorang. Thank you ye buat freewebheaders.com sebab bagi free header yang comel itu. Teringat teddy2 warisan kat kampung tu. kihkihkih







Note : Hari ni aku keja setengah hari je. Company bagi cuti half day sempena Deepavali esok hari (Keja kat company orang putih ni semua cuti perayaan dorang bagi cuti setengah hari sebelumnya tu. Tak kira sapa yang meraikannya) ... bestlah boleh tumpang sekaki bercuti hehe (^_^)




Comments

  1. banyak ke buat kuih nak raya esok..heheh

    ReplyDelete
  2. simple tapi menarik... Header saya pun dah lama tak bertukar... menarik ni...

    ReplyDelete
  3. aku punya header tak pernah bertukar hahahaha malas giler.

    ReplyDelete
  4. tak pernah tau wujud " header free"...hahahah

    tu yg bagus sistem kerja mat saleh..
    enjoy, tapi bila kerja, komited..
    pekerja di dahulukan..kebajikan terjaga..

    ReplyDelete
  5. Comelnye header mia kat atas tu..tq bg link website tu ^^

    ReplyDelete
  6. Cantik header ni akak. Boleh tengok untuk guna blog saya yang lain juga.

    ReplyDelete
  7. bila siap sepenuhnya rumah baru ni MK?Header dah cantik dah tu

    ReplyDelete
  8. thanks sharing kak..sejak-sejak buat rebrand blog ni, rasa nak update header plak

    ReplyDelete
  9. Tak habis survey lagi...hehehe...

    ReplyDelete
  10. Weyh Mia cantik gak header ni.....cute cute gitu bah.......biru ni pun menawan okje tengok walaupun okje kurang suka biru.....Nak try gi web tulah...

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang