Skip to main content

Wordless Wednesday # 55

Assalamualaikum

Damia kalau balik kampung kerjanya membongkar segala bear2 Uminya ni. Uminya ni kan dulu2 masa zaman muda remaja suka kumpul bear2. Ada yang beli, ada juga en.hubby yang bagi. Bunga2 coklat2 tak main. Kita nak bear2 jak....hehe


Ni baru sebahagian. Nampak masih baru dan segar ?? sebab mak rajin cuci semua bear2 tu dan simpan dalam beg. Katanya Damia boleh main kalau kami balik ke kampung. Lagipun Damia jak satu2nya cucu perempuan dia kan. :)


Note : Tetiba pula jadi entri dengan kata-kata hehe


Comments

  1. Banyak juga bear Mia tu.. menurun sama si Damia lah ni... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Byk atiey....penggila bear kan zaman muda dulu hehe

      Delete
  2. wahhh cantik cantik lagi bear tu tau :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nasib baik mak rajin cuci klu x berhabuk dlm stor lah jawabnya :)

      Delete
  3. ala untungnya damia dpt warisi byk2 bear tu...puasati balik kg..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Senyum manjang si damia...angkut ke hulu ke hilir bag isi bear2 tu ...

      Delete
  4. Itu yg Damia kalau boleh nak balik kampung selalu
    Lambakan bear kenangan mama masih cantik lagi..

    ReplyDelete
  5. Bear dah tak trend...

    Kumpul la panda...

    Hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak mo lah ... tak kalerful. Cam tai cicak hitam putih kihkihkih

      Delete
  6. Elok-elok semua bears kesayangan Uminya. Boleh diperturunkan kepada anak pulak :)

    ReplyDelete
  7. Rajin mak Mia ek cuci benda tu.....
    Ye...okje ingat lagi entri pasal bear bear koleksi Mia dedulu tu

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc