Skip to main content

Tumix - Cabaran Kuah Rasa

Assalamualaikum

Aku, selain minat kat blog ni, memang suka ikut2 contest. Saja nak cuba nasib kan. Mana tau jadi orang bertuah menang hadiah hehe sapa yang tak mo kan. 

Tapi aku pilih jugalah contest apa, kalau terlalu banyak rulesnya memang tak mo lah aku. Contest yang senang-senang jak. hehe malas nak beli barang segala lepas tu post2. Aku kan kerja 5 hari seminggu, mana sempat nak keluar ke post office (alasan semata2 ni)

Selama aku join contest2 ni pernahlah menang juga. Menang kecil-kecilan jak. Hadiah yang paling besar aku terima, aku menang Loket Emas dari Habib Jewel tu. Yang lain kecik2 jak. (^_~) Nasib baik semua hadiah dihantar ke Sabah. Sebab kebanyakkan peraduan, jika menang hadiah hendaklah dituntut sendiri, maknanya ko kena ambik kat tempat dorang sendiri. emmmm kadang2 cam tak berapa adil jak contest2 ni kan (ni aku punya pandangan lah). Kalau bagi mereka yang menang tinggal di tempat jauh, camna nak ambik sendiri. Kos untuk ambik hadiah tu lebih mahal daripada nilai hadiah tu sendiri. Cam tak berbaloi pulak kan...huhu
Tapi kalau ianya dah ditentukan olehNya rezeki untuk kita, tetap akan jadi milik kita juga kan (^_^)

Dan baru-baru ni aku dengar ada peraduan yang dianjurkan oleh Tumix, Tumix - Cabaran Kuah Rasa katanya. Korang kena minta sample kuah rasa tu dari Tumix, lepas tu dorang akan postkan kat korang bersama2 dengan borang peraduan. Borang peraduan tu actually boleh juga dapat kat website Tumix tapi syarat peraduan bungkusan Kuah Rasa tu kena kepilkan bersama2 dengan borang peraduan tu nanti, So mesti juga nak dapatkan sample tu. 

Pastu nanti korang masak dan campurkan serbuk penambah rasa kuah ni kat masakan korang, ambik gambar yang wow bersama masakan korang, kemudian hantar. Gitu jak. 


Dah sampai pun sample tu minggu lalu. 



Tumix bagi 3 bungkus berserta borang peraduan. Tapi sampai sekarang aku belum lagi buat apa2 dengan serbuk perasa tu. Belum ada mood lagi nak ambik gambar yang wow! hehe
Contest ni bermula 19 mei yang lalu dan akan berakhir pada 20 Julai nanti. Sapa2 yang nak join tu, cepat2lah dapatkan sample penambah rasa kuah tu :D




Comments

  1. Eh.. menarik jugalah Mia.
    Cepatlah buat resepi Mia mana tahu boleh menang..

    ReplyDelete
  2. wahhhh menarik... d samping dpt sample free kan...

    ReplyDelete
  3. Good luck. Mana tau menang kan.

    ReplyDelete
  4. wah! timm kalau nk buat bubur mcd mmg guna tumix ni hah..hehe..

    ReplyDelete
  5. wahh... bagus ni Mia.. good luck ya.. mana tau ada rezeki menang lagi...:)

    ReplyDelete
  6. Ada harapan nak menang ini akak. Selamat maju jaya yea.

    ReplyDelete
  7. Cari idea cepat! Takut nanti sibuk bekerja, terlepas pulak nak join. Apa pun, semoga berjaya, kak Mia! :D

    ReplyDelete
  8. rajinya mia join contest..aku malas sket bab2 gini..anyway goodluck..sapa tau boleh dpt stok setahun ker kan..:)

    ReplyDelete
  9. Sebenarnya Okje suka gak masuk peraduan ni Mia... tp tulah malas melebihi segalanya...malas nak ikut rules dia tu...lagi lagi kalau mcm mcm yg dia nak... Patutnya kena merajinkan dirikan dahlah surirumah...

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa