Skip to main content

Pengomen Tegar ku

Assalamualaikum

Ni post khas untuk pengomen tegarku...hehe. Dia tak pernah terlepas komen setiap post yang aku publishkan di blog ni. Seminggu entri aku dia terlepas baca, sekali dia berkunjung, seminggu punya entri tu juga yang dikomennya. 

Tu strategi dia ke atau memang stail dia. Seminggu sekali datang tapi tak miss apa yang aku bebelkan. Tak kisahlah apa pun kan, yang penting aku sangat-sangat-sangat menghargainya. 

Terima kasih daun keladi dari aku untuk Puan Okje kita ni.





Tak percaya dia pulun komen semua post aku .... ni aku print screen kan lagi. Rajin betul mak zirafah seorang ni ...hehe




Note : Bilalah ada rezeki bersua muka dengan Okje ni ye....(^_~)




Comments

  1. mak zirafah ni memang rajin mia... sekali dia datang...selambak dia komen...he he he, kakakku...

    ReplyDelete
  2. Memang rajin komen macam ni :-). Insyallah nanti ada rezeki boleh bersua tu akak.

    ReplyDelete
  3. mak ne memang pengomen tegar blog cik dri dulu lagi...walaupun terlambat singgah blog cik tp semua entryndia x tinggal...

    ReplyDelete
  4. wah.
    pengkomen setia.
    nak terjah dia la :D

    ReplyDelete
  5. Hehe...tak sia sia datang malam malam kat sini....kena seru rupanya....alah Mia pun apa kurangnya selalu jugak datang blog okje...
    Suka jer baca entri yg ringan ringan....tak semak kepala tp tulah ...kadang tu tak cukup masa nk menenggek kat blog kengkawan lain.... Yelah kan mia bilalah kita dapat berjumpa...tp mak Jilap mcm malulah! Hehe

    ReplyDelete
  6. cik nor dah xsempat nak bw..:)

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang