Skip to main content

Wordless Wednesday #49

Assalamualaikum
 
Tak mo cakap banyak hari ni.....yang penting korang jangan ketawakan rupa gadis pingitan kat bawah ni...hehe
 
 
 
 
 
 
 
 
Berjaya mendaki Puncak Gunung Kinabalu pada tahun 2000. Dah lama kan, tak sedar 14 tahun dan berlalu. Banyak cabaran dan pengalaman semasa mendaki puncak tertinggi di Malaysia ni. Nanti aku kongsikan di entri yang lain.  
 
 

Comments

  1. Hebat Mia... bukan calang-calang org mampu mendaki.

    ReplyDelete
  2. Gmbr standard d sebalik tiang he3

    ReplyDelete
  3. bestnya, saya dok berangan2 lagi nak mendaki gunung kinabalu

    ReplyDelete
  4. wahhhh.. dah sampai ko ye... syabas!

    ReplyDelete
  5. pweeettt... gambar dolu2 Mia... slim betul kan dulu2...hehe

    ReplyDelete
  6. Wah...dh sampai situ.Kagumnya

    ReplyDelete
  7. Teringin nak mendaki G.Kinabalu. Bila la agaknya...

    Post terbaru dari saya:
    http://mindakabur.blogspot.com/2014/04/layout-baru-facebook-buruk.html

    ReplyDelete
  8. seronoknya dh daki dh gunung kinabalu.. liya pernah g tapi tk naik pun..

    ReplyDelete
  9. wiwit... muda remaja sangat time ni, tapi skang makin muda apa. Tahniah anda berjaya ke puncak, saya ni duk dalam list tak berganjak2 lagi.

    ReplyDelete
  10. wooowwwww.......salute lah dengan kak mia...

    ReplyDelete
  11. muda belia! :)

    tak teringin panjat lagi ke?

    ReplyDelete
  12. wah kagum nya..
    ada juga pencapaian yg membanggakan..sy nk daki tangga ofis pun malas..hhu..

    ayu gitu..gadis pingitan ni belum disunting lg kan tika ni?

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa