Skip to main content

Mom I LoVe U

Assalamualaikum


  


Ni yang membuatkan hati seorang ibu menjadi sebak gitu.......terjumpa kertas ni semasa mengemas meja belajar Shumi hari tu. Kertas yang dibuat seakan sebuah kad ucapan dan di dalamnya tertulis ayat ini. Walaupun ayatnya berterabur tetapi aku faham maksudnya.......
Sangat tacing tau baca ayat ni....tersentuh naluri hati seorang ibu tau....huhu

Nampak kesungguhan Shumi membina ayat ni sebab kalau ayat ni cantik dan tersusun sudah tentu Shumi main salin jak apa yang cikgunya tulis kat white board tu. 

Saya sayang kamu, Mak.....saya sangat gembira kerana Mak telah memberikan kegembiraan dalam hidup saya....terima kasih Mak

sob sob sob (T___T) nangis tau.....Umi pun gembira sebab ada Shumi, Shamzi dan Damia dalam hidup Umi. 


Note : Lebih menggembirakan lagi bila mendengar Shumi membaca Al-Quran semalam seorang diri di dalam bilik. Aku dan Hubby berpandangan sesama sendiri. Aku sebak tau, sambil menjahit, aku tahan-tahan air mata jatuh sebab gembira. Aku tanya kepada Hubby bagaimana bacaan Shumi sebab secara jujurnya aku juga masih belajar memperbaiki bacaan Al-Quran...... kata Hubby bacaan Shumi semuanya baik cuma Tajwid masih perlu diperbaiki. 
Usaha lagi nak......Umi doakan semoga Shumi menjadi anak yang soleh, berjaya dunia dan akhirat...amin




Comments

  1. Alahaiiii...sayu nya cik baca..semoga menjadi anak yang solehah ye shumi..

    ReplyDelete
  2. Uhuhuhu...yalah touching sia baca....

    Lama sdh nda dtg blog nie..skrg mood kelaut sdh sia cmpk jauh2..kihkih

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah... moga jadi mentor adik-adik dan melegakan keluarga.
    Anak ni dia melihat apa yg kita berikan Mia. Baik dari kita baiklah hasilnya...

    ReplyDelete
  4. sama mcm sy ter-tacing bila my son tiba2 baca doa makan for the 1st time.. huhuhuh...

    ReplyDelete
  5. tersentuh hati bah kn Mis bila baca nota ank ni..
    Moga Shumi jadi ank yg soleha..^'^

    ReplyDelete
  6. sweetnyer ! mmg luruh hati bila tgk note mcm ni dari anak tersayang ;)

    ReplyDelete
  7. wah...calon imam mudah sudah ada dibili...senang le cenggitu auntie nak tanya soalan Shumi hehe....
    Alahai mmg tacing Mia kalau anak bagi penghargaan cenggitu rasa nak melompat jerkan

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a