Mom I LoVe U - Mia - Memories of Mine

Latest

Monday, April 28, 2014

Mom I LoVe U

Assalamualaikum


  


Ni yang membuatkan hati seorang ibu menjadi sebak gitu.......terjumpa kertas ni semasa mengemas meja belajar Shumi hari tu. Kertas yang dibuat seakan sebuah kad ucapan dan di dalamnya tertulis ayat ini. Walaupun ayatnya berterabur tetapi aku faham maksudnya.......
Sangat tacing tau baca ayat ni....tersentuh naluri hati seorang ibu tau....huhu

Nampak kesungguhan Shumi membina ayat ni sebab kalau ayat ni cantik dan tersusun sudah tentu Shumi main salin jak apa yang cikgunya tulis kat white board tu. 

Saya sayang kamu, Mak.....saya sangat gembira kerana Mak telah memberikan kegembiraan dalam hidup saya....terima kasih Mak

sob sob sob (T___T) nangis tau.....Umi pun gembira sebab ada Shumi, Shamzi dan Damia dalam hidup Umi. 


Note : Lebih menggembirakan lagi bila mendengar Shumi membaca Al-Quran semalam seorang diri di dalam bilik. Aku dan Hubby berpandangan sesama sendiri. Aku sebak tau, sambil menjahit, aku tahan-tahan air mata jatuh sebab gembira. Aku tanya kepada Hubby bagaimana bacaan Shumi sebab secara jujurnya aku juga masih belajar memperbaiki bacaan Al-Quran...... kata Hubby bacaan Shumi semuanya baik cuma Tajwid masih perlu diperbaiki. 
Usaha lagi nak......Umi doakan semoga Shumi menjadi anak yang soleh, berjaya dunia dan akhirat...amin




9 comments:

  1. Alahaiiii...sayu nya cik baca..semoga menjadi anak yang solehah ye shumi..

    ReplyDelete
  2. Uhuhuhu...yalah touching sia baca....

    Lama sdh nda dtg blog nie..skrg mood kelaut sdh sia cmpk jauh2..kihkih

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah... moga jadi mentor adik-adik dan melegakan keluarga.
    Anak ni dia melihat apa yg kita berikan Mia. Baik dari kita baiklah hasilnya...

    ReplyDelete
  4. sama mcm sy ter-tacing bila my son tiba2 baca doa makan for the 1st time.. huhuhuh...

    ReplyDelete
  5. tersentuh hati bah kn Mis bila baca nota ank ni..
    Moga Shumi jadi ank yg soleha..^'^

    ReplyDelete
  6. sweetnyer ! mmg luruh hati bila tgk note mcm ni dari anak tersayang ;)

    ReplyDelete
  7. wah...calon imam mudah sudah ada dibili...senang le cenggitu auntie nak tanya soalan Shumi hehe....
    Alahai mmg tacing Mia kalau anak bagi penghargaan cenggitu rasa nak melompat jerkan

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!