Skip to main content

Isnin vs Bantal Busuk

Assalamualaikum
 
Salam isnin semua. Dah 2 hari rehat tu ok lah kan......cukuplah nak tambahkan tenaga untuk mulakan 5 hari bekerja balik. No monday blues !!! walaupun ada terasa sedikit juga hehe
 
Apa ??? masih ada yang teringatkan bantal kat rumah. Nak nak lagi bantal busuk yang sangat disayangi itu. Kata orang kalau tak ada bantal ni, tak lalu tidur dibuatnya.
Cuba ngaku, dah besar panjang gini pun, dah beranak pinak sapa yang masih ada bantal busuk kat rumah.......???? angkat tangan kaki
 
Aku ??? tak da lah pulak. Tapi anak dara kecik aku memang ada. Tak lena tidur dia, kalau bantal ni tak ada. Kalau ke mana2, balik kampung ke, ke Kundasang ke, wajib bawa bantal ni. Kalau tak mengamuk sakan lah dia.
 
Tengoklah betapa bestnya dia melayan bantal busuknya itu...hehe
 
 
Dia suka sangat gentel2 dulu hujung2 bantalnya tu kat hidung.  
 
 
Lepas tu kat mulutnya pula... 
 
 
Akhir sekali hidu sekuatnya 'harum' semerbak bantalnya tu. Barulah boleh lena tidurnya. 
 
 
 
Note : Gambar bantal busuk tak boleh diclose up kan....nanti korang terkejut pulak, nampak peta dunia kat atasnya.... :P
 
 
 
 

Comments

  1. jgn samapi berlaki dah ek nak..
    nanti jeles laki.ha.ha..
    mcm anak saudara suka selimut busuk.
    kalau basuh, tunggu kat msin basuh..

    ReplyDelete
  2. anak saudara sy pulak suka kain bedung tu,time nak hisap susu mesti cari kain busuk dia tu..

    ReplyDelete
  3. ade!angkat dedua tgn dan kaki!hihihhiiii...

    ReplyDelete
  4. hihik..mcm anak buah cik nor la..ada teddy bear yg dah nak hancur dah..:)

    ReplyDelete
  5. ahakkss..betul tu Mia..SB sendiri pon ada bantal peluk istimewa..apatah lagi bebudak ni..wajib ada sorang satu

    ReplyDelete
  6. Ekekeeee kalau d basuh mau mengamuk 2 kan...

    ReplyDelete
  7. gentel jgn tak gentel. kite pon ada bantal bucuk

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum mia..biasa la tu budak2 ni mesti ada bantal busuknya...kalau basuh mesti marah sbb baunya yg busuk tu dah hilang agaknya...:)

    ReplyDelete
  9. Ni mesti mama nya dulu gitu ...tu yg turun kat anak tu hehe....
    So far anak anak okje tak de mia...

    ReplyDelete
  10. Ini kalau outing atau balik kampung tertinggal mahu tak boleh lena tidur ye Mia..

    ReplyDelete
  11. kahkahkah...biasa lah tu kak mia...cik pun dulu2 ada jugak bantal busuk..bila dah jadi tunang orang mama cik suruh buang..ok skjrang dah buang..kalau tak..sampai ke tua juga lah dengan bantal busuk ne...huahuiahuaa

    ReplyDelete
  12. Ni klo tertinggal mau patah balik amik bantal busuk kan.

    ReplyDelete
  13. Anak aku suka plush toy kucing dia...nama meow.Sampai berkepam ekornya...eii...tapi yg tulah yg dia suka.hehehehe

    ReplyDelete
  14. ank sy pla teddy bear kecil Mia...kunun la p cuci..naa..mngamuk bah ank sy Mia..dia tau btl busyuk tu ilang....prnh skali tetinggal d kg..satu mlm nda tdr..ganti lain nda dia mau hehe

    ReplyDelete
  15. ahhaha..sama dengan Pa'e damia ni...adui! Pa'e klu tertinggal bantal busuk nya ndak boleh lah dia tidur... meragam jak kerjanya...huhu...

    ReplyDelete
  16. guking kecilnya kalo mau di buang, atau sudah tidak terpakai, saya mau menampungnya, silahkan hubungi 089637900996

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a