Skip to main content

Isnin vs Bantal Busuk

Assalamualaikum
 
Salam isnin semua. Dah 2 hari rehat tu ok lah kan......cukuplah nak tambahkan tenaga untuk mulakan 5 hari bekerja balik. No monday blues !!! walaupun ada terasa sedikit juga hehe
 
Apa ??? masih ada yang teringatkan bantal kat rumah. Nak nak lagi bantal busuk yang sangat disayangi itu. Kata orang kalau tak ada bantal ni, tak lalu tidur dibuatnya.
Cuba ngaku, dah besar panjang gini pun, dah beranak pinak sapa yang masih ada bantal busuk kat rumah.......???? angkat tangan kaki
 
Aku ??? tak da lah pulak. Tapi anak dara kecik aku memang ada. Tak lena tidur dia, kalau bantal ni tak ada. Kalau ke mana2, balik kampung ke, ke Kundasang ke, wajib bawa bantal ni. Kalau tak mengamuk sakan lah dia.
 
Tengoklah betapa bestnya dia melayan bantal busuknya itu...hehe
 
 
Dia suka sangat gentel2 dulu hujung2 bantalnya tu kat hidung.  
 
 
Lepas tu kat mulutnya pula... 
 
 
Akhir sekali hidu sekuatnya 'harum' semerbak bantalnya tu. Barulah boleh lena tidurnya. 
 
 
 
Note : Gambar bantal busuk tak boleh diclose up kan....nanti korang terkejut pulak, nampak peta dunia kat atasnya.... :P
 
 
 
 

Comments

  1. jgn samapi berlaki dah ek nak..
    nanti jeles laki.ha.ha..
    mcm anak saudara suka selimut busuk.
    kalau basuh, tunggu kat msin basuh..

    ReplyDelete
  2. anak saudara sy pulak suka kain bedung tu,time nak hisap susu mesti cari kain busuk dia tu..

    ReplyDelete
  3. ade!angkat dedua tgn dan kaki!hihihhiiii...

    ReplyDelete
  4. hihik..mcm anak buah cik nor la..ada teddy bear yg dah nak hancur dah..:)

    ReplyDelete
  5. ahakkss..betul tu Mia..SB sendiri pon ada bantal peluk istimewa..apatah lagi bebudak ni..wajib ada sorang satu

    ReplyDelete
  6. Ekekeeee kalau d basuh mau mengamuk 2 kan...

    ReplyDelete
  7. gentel jgn tak gentel. kite pon ada bantal bucuk

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum mia..biasa la tu budak2 ni mesti ada bantal busuknya...kalau basuh mesti marah sbb baunya yg busuk tu dah hilang agaknya...:)

    ReplyDelete
  9. Ni mesti mama nya dulu gitu ...tu yg turun kat anak tu hehe....
    So far anak anak okje tak de mia...

    ReplyDelete
  10. Ini kalau outing atau balik kampung tertinggal mahu tak boleh lena tidur ye Mia..

    ReplyDelete
  11. kahkahkah...biasa lah tu kak mia...cik pun dulu2 ada jugak bantal busuk..bila dah jadi tunang orang mama cik suruh buang..ok skjrang dah buang..kalau tak..sampai ke tua juga lah dengan bantal busuk ne...huahuiahuaa

    ReplyDelete
  12. Ni klo tertinggal mau patah balik amik bantal busuk kan.

    ReplyDelete
  13. Anak aku suka plush toy kucing dia...nama meow.Sampai berkepam ekornya...eii...tapi yg tulah yg dia suka.hehehehe

    ReplyDelete
  14. ank sy pla teddy bear kecil Mia...kunun la p cuci..naa..mngamuk bah ank sy Mia..dia tau btl busyuk tu ilang....prnh skali tetinggal d kg..satu mlm nda tdr..ganti lain nda dia mau hehe

    ReplyDelete
  15. ahhaha..sama dengan Pa'e damia ni...adui! Pa'e klu tertinggal bantal busuk nya ndak boleh lah dia tidur... meragam jak kerjanya...huhu...

    ReplyDelete
  16. guking kecilnya kalo mau di buang, atau sudah tidak terpakai, saya mau menampungnya, silahkan hubungi 089637900996

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang