Skip to main content

3in1 Handbag from AlfioRaldo

Assalamualaikum

Hari tu kan dah cerita dalam post ni , berapa lama aku buat sesuatu pilihan bila nak beli barang. Dapat voucher dari Zalora sebab tolong postkan entri ni , dan setelah beberapa jam membuat pilihan dan order, akhirnya barang telah sampai semalam. 

Actually aku beli handbag ni. 3in1 handbag dari AlfioRaldo. Harga asal lebih kurang seratus lebih, tapi telah didiskaunkan, so ngam lah dengan nilai voucher dari Zalora tu. (^_^)


Ambik kaler dark pink tapi yang dalam gambar tu cam kaler peach pun ada kan. Masa membuat pilihan tak tengok pula saiz bag tu, sekali sampai semalam punyalah besar gedabak. Tapi tu lah best juga untuk Umi seperti aku ni. Kalau keluar jalan2 dengan anak2 boleh sumbat banyak barang....hehe




Dah namanya 3in1 bag kan. Ada bag duit syiling dan juga sling bag ni. suka suka suka. (^_~)




Note : pssstttt Zalora jangan segan jangan malu ye, nanti contact lah lagi blog ni :D



Comments

  1. assalamualaikum mia...wah cantik2 la... 3 in 1 tu mmg senang semua ada..:)

    ReplyDelete
  2. bestnya!akak pun suka hbag2 ni..

    ReplyDelete
  3. hey I suka I suka I suka... totally my style la beg lagu ni.

    ReplyDelete
  4. Bestttttnyaaaa dpt beg 3 in 1...

    ReplyDelete
  5. best nya....rezeki kak mia kan...

    ReplyDelete
  6. Mia, mcm mna kau boleh beli cukup2 org bg..
    Aku mesti selalu terbeli, terlebih.
    Sedih

    ReplyDelete
  7. Wah.. seronok dpt beg .. lawa nampaknya

    ReplyDelete
  8. Cantik jugak tu Mia....kaler pun cantik asyik warna hitam jekan...sesekali kasi tukar! hehe

    ReplyDelete
  9. Berbaloi2. Aku amik HB ngan kasut.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan πŸ˜‚ Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🀭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli πŸ˜…) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur πŸ˜‚ ni pertama kali kmia siang