Skip to main content

3in1 Handbag from AlfioRaldo

Assalamualaikum

Hari tu kan dah cerita dalam post ni , berapa lama aku buat sesuatu pilihan bila nak beli barang. Dapat voucher dari Zalora sebab tolong postkan entri ni , dan setelah beberapa jam membuat pilihan dan order, akhirnya barang telah sampai semalam. 

Actually aku beli handbag ni. 3in1 handbag dari AlfioRaldo. Harga asal lebih kurang seratus lebih, tapi telah didiskaunkan, so ngam lah dengan nilai voucher dari Zalora tu. (^_^)


Ambik kaler dark pink tapi yang dalam gambar tu cam kaler peach pun ada kan. Masa membuat pilihan tak tengok pula saiz bag tu, sekali sampai semalam punyalah besar gedabak. Tapi tu lah best juga untuk Umi seperti aku ni. Kalau keluar jalan2 dengan anak2 boleh sumbat banyak barang....hehe




Dah namanya 3in1 bag kan. Ada bag duit syiling dan juga sling bag ni. suka suka suka. (^_~)




Note : pssstttt Zalora jangan segan jangan malu ye, nanti contact lah lagi blog ni :D



Comments

  1. assalamualaikum mia...wah cantik2 la... 3 in 1 tu mmg senang semua ada..:)

    ReplyDelete
  2. bestnya!akak pun suka hbag2 ni..

    ReplyDelete
  3. hey I suka I suka I suka... totally my style la beg lagu ni.

    ReplyDelete
  4. Bestttttnyaaaa dpt beg 3 in 1...

    ReplyDelete
  5. best nya....rezeki kak mia kan...

    ReplyDelete
  6. Mia, mcm mna kau boleh beli cukup2 org bg..
    Aku mesti selalu terbeli, terlebih.
    Sedih

    ReplyDelete
  7. Wah.. seronok dpt beg .. lawa nampaknya

    ReplyDelete
  8. Cantik jugak tu Mia....kaler pun cantik asyik warna hitam jekan...sesekali kasi tukar! hehe

    ReplyDelete
  9. Berbaloi2. Aku amik HB ngan kasut.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a