Skip to main content

Doa untuk MH370 # Hari ke-4

Assalamualaikum

Sudah masuk hari ke-4
Kita belum tahu apa nasib MH370
Masih tertunggu-tunggu berita dan khabar penumpang di dalamnya
Walaupun harapan semakin tipis TAPI jangan putus berdoa
Moga ada keajaiban berlaku

Tak dapat bayangkan kesedihan keluarga para crew dan penumpang MH370
Kalau aku di tempat mereka, mampukah aku bertabah seperti mereka ??
Ya Allah, Kau kuatkan semangat mereka dalam menghadapi dugaan ini, Kau permudahkan urusan mencari kapal ini....amin

Tadi semasa mendengar berita di radio, penyampai memberitahu bahawa pakar kaunseling menyatakan perkataan 'SABAR' tidak sesuai dikatakan di depan keluarga penumpang MH370 yang sedang kerisauan. Ini kerana mereka akan terus membayangkan bahawa mereka akan mendapat perkhabaran berita yang buruk yang akan menganggu emosi mereka.

Perkataan 'SABAR' pun sudah mengguris hati keluarga mereka, apatah lagi berita2 yang tidak sahih dan 'permainan' Twitter yang sangat tidak beretika. Diharap hentikanlah.

:-(



Comments

  1. semoga Allah mendengar segala doa dari seluruh pelusuk dunia...Kembalilah MH370

    ReplyDelete
  2. Tulah..time kritikal mcm ni pun ada yg nk amik kesempatan.
    Hilang tanpa khabar mcm ni lagi menyakitkan sebenarnya.Semoga keluarga dorg tabah dan semoga semuanya ditemui kembali.Amin

    ReplyDelete
  3. pg td dgr pasal acc fake pulak..

    aduhai org2 tak de kerja ni.

    ReplyDelete
  4. semga doa kita semua dimakbulkan oleh NYA, dan dipermudahkan segala urusa pencarian pesawat MH370 dapat dikesan dengan secepatnyer Amin ya rabbalalamin

    ReplyDelete
  5. semga doa kita semua dimakbulkan oleh allah.s.wt

    ReplyDelete
  6. dalam hati kene ada iman percaya qada dan qadar

    ReplyDelete
  7. dalam hati kene ada iman percaya qada dan qadar

    ReplyDelete
  8. masih sayu rasanya hati bila fikitkan tentang MH370 ni.. :( semoga allah mempermudahkan segalanya.. singgah dan isi tabung disini juga.. jemput singgah blog saya juga ye.. newhusnayusof.blogspot.com

    ReplyDelete
  9. Sentiasa doakan moga MH 370 selamat..mmg sedih bah MIA..hari2 tgk berita menanti akan ada berita... sayu jak rasa...:(

    ReplyDelete
  10. Betullah Mia...apalah yg terjadi kepada mereka sebenarnyakan....
    Moga ada keajaiban yg berlaku hendaknya...
    Oh yeh.....tak sesuai guna perkataan Sabar tu...bis tu guna perkataan apa yek?

    ReplyDelete
  11. Walaupun kite xde kne mengena dgn mangsa tp tetap jugak rse sedih kan

    ReplyDelete
  12. Sedangkan kita yang tiada kaitan ne pun risau juga..apatah lagi keluarga durang kan kak mia...
    Apa-apa pun semoga mereka kembali dengan selamat lah kan...

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa