Skip to main content

Doa untuk MH370 # Hari ke-5

Assalamualaikum



Semoga urusan mencari MH370 dipermudahkan olehNya...amin



Note : Minggu ni blog aku rasanya sunyi sepi. Aku tidak ada mood untuk bercerita seperti hari-hari biasa. Aku cepat emosi bila terjadi hal-hal sebegini walaupun aku tidak ada kaitan dengan mereka. Nanti aku bw 'rumah' korang pelan2 ye. Emosi tak stabil plus line tenet yang tersangatlah slow.
Sekarang ni hari-hari bila bangun pagi, apa yang aku terpikir selain family dan anak2, sudah dijumpai kah kapal MAS MH370 tu ?????







Comments

  1. Teruskan doa-doa kita Mia
    Kerana tiada kemampuan lain lagi yg boleh kita lakukan selain berdoa.

    ReplyDelete
  2. Aku pun samalah cam ko mia..pikiran manjang dok pikir psl MH370 nie..cepat2 jer nak bukak internet tgk berita terkini..mlm plak cam tertunggu2 berita tentang khabar baik sblm tidur tuh..

    ReplyDelete
  3. Moga ada keajaiban yg berlaku!

    ReplyDelete
  4. Amin...

    Sejujurnya... Aku x lena tdo... Smpai termimpi2...

    ReplyDelete
  5. Sama sama kita doa moga ada keajaiban

    ReplyDelete
  6. Samalah kita Mia..minggu ni mmg perasaan tu sedikit 'sayu & mandom"... mmg terkesan di hati lah sejak kehilangan MH370 ni...
    always pray for them...

    ReplyDelete
  7. Sama lah tu kak...mood cik blogging pun ke laut..baru hari ne kembali blogging lagi...hihihi
    CIk pun bangun-bangun jak buka facebook....baca berita terkini....

    ReplyDelete
  8. pray for MH370..moga pencarian dipermudahkn..mmg terasa sedih sayu stiap kali baca berita wlpn x kait mngsit dgn mereka kn Mia..

    Aduh..sama la ba ni Mia..trsngt la ciput..kdg sempat trlelap kijap mnggu hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a