Skip to main content

Doa untuk MH370

Assalamualaikum

Minggu ni rasanya semua memang tak ada mood.
Kita masih lagi tertunggu-tunggu berita nasib Kapal Terbang MAS yang hilang semasa dalam perjalanan menuju ke Beijing pagi sabtu lepas. 

Semoga berita baik yang akan kita terima walaupun sudah memasuki hari yang ke-3. Harapan memang agak tipis tapi terus berdoa untuk mereka yang berada dalam kapal tersebut.


Sumber : Facebook


Note : Banyak versi berita yang kita terima melalui media sosial mengenai kehilangan MH370. Diharap mereka yang menyebarkan berita yang tidak sah ini, hentikanlah. Hormatilah perasaan keluarga mereka yang sekarang ini sedang kerisauan menanti anak, mak, bapa, kakak, abang mereka yang berada di dalam kapal itu. Jangan tambahkan lagi kesedihan mereka.
Kepada rakan-rakan blogger, jangan sebarkan berita yang belum pasti kesahihannya semata2 untuk meraih pengunjung.




Comments

  1. Doakan yang terbaik untuk pesawat MH370...Allah maha mengetahui segalanya...Sedih betul dengan kejadian besar ni..

    ReplyDelete
  2. Meruntun hati kita semua sekarang ni.
    Mohon Allah berikan petunjukNya Mia..

    ReplyDelete
  3. Sama² kita berdoa. Tak perlu lah nak menjadi keyboard warrior.

    ReplyDelete
  4. Betul..walaupun takde saudara terdekat terlibat tp hati terasa dekat dgn mereka semua.Mood nk bergembira pun hilang mengenangkan nasib penumpang,crew dan keluarga mereka.
    Semoga usaha mencari dipermudahkan Allah.Amin

    ReplyDelete
  5. betu tu kak mia..kita doakan jak lah semoga ada berita gembira menyusul nanti

    ReplyDelete
  6. Betul tu Mia.. doakan yg terbaik buat MH370... moga ada keajaiban bakal berlaku...semuanya ketentuan Allah...

    ReplyDelete
  7. Sama-sama berdoa untuk MH370 ini. Harap-harap dapat dijumpai dengan selamat.

    ReplyDelete
  8. Amin...moga mereka selamat....

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang