Skip to main content

Siapa di belakang ?


Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia!

Bila membaca entri seram di Blog JR semalam, terus teringat satu peristiwa seram sejuk yang jadi bulan 12 tahun lalu. Baru lagi kejadian tu sebenarnya..huhu
Tapi sebenarnya tak tahu masa tu cuma perasaan aku atau sebaliknya.....
Alkisahnya begini..

Tiap-tiap petang aku akan memandu seorang balik ke rumah daripada kerja kira2 jam 5.30 petang.
Weekday jalan raya memang agak sesak so nak balik rumah mengambil masa sejam, kiranya jam 6.30 petang baru sampai ke rumah. Kalau kat KK jam 6.00 gitu hari dah agak gelap.

Setiap hari aku akan ikut jalan yang sama.
Jalan raya biasa yang memang selalu digunakan oleh orang ramai. Dalam keta aku mesti dengar radio, Radio Klasik Nasional. Kalau tak mesti aku boring sebab keadaan yang jammed.

Tapi hari tu, aku lalu jak kat roundabout, tepinya ada hutan kecil berbukit. Sapa yang tinggal di KK, kat area KKYS dekat dengan jalan Dewan Undangan Negeri tu....tiba-tiba aku jadi macam seram sejuk semacam.
Jantung pulak berdegup kencang. Dup dap dup dap jak.....
Mungkin perasaan aku jak. Aku kuatkan sikit volume radio, kononnya nak menghilangkan rasa seram sejuk mainan perasaan aku tu...huhu

Tapi aku rasa semakin tak tentu. Macam takut pun ada. Ehhh kenapa lah pulak dengan aku ni. Selalu pun drive sorang2 ok je. Makin deras dup dap jantung, tetiba bulu tengkuk aku pula rasa cam meremang.....dan secara automatiknya aku terasa seperti ada sesuatu di tempat duduk belakang.
Memang masa tu drive sangat tidak keruan.
Betul2 masa tu aku terasa ada sesuatu di belakang aku. Tak berani pulak aku nak tengok cermin pandang belakang tu. Aku mula terbayangkan cerita seram, bila orang tengo belakang nampak rupa yang menyeramkan lagi hodoh...isshh tak nak aku
Tak pasal2 aku pengsan dalam keta, tak ke naya tu...huhu

Radio aku offkan...dah tak tenang mendengarnya..
Tiba2 aku terpandang ayat Kursi yang aku lekat kat dashboard keta. Apalagi, terkumat kamitlah mulut aku membacanya. Aku rasa adalah lebih kurang 10 ke 15 kali aku ulang ayat Kursi tu.
Dalam 10 minit gitu, aku rasa cam dah tenang sikit. Jantung pun tak dup dap dup dap lagi.
Perasaan seram tu pulak dah hilang sedikit. 15 minit kemudian aku sampai ke rumah.
Tapi aku tak ceritakan kejadian tu kat hubby. Lepas seminggu baru aku ada keberanian ceritakan peristiwa seram sejuk tu kat hubby....huhu

Tak tahu apa atau siapa di belakang aku hari tu.


Image : Google





Note : Baca di sini untuk pengalaman seram yang lain.




Comments

  1. Wah seram sejuk baca cerita akak ni. Jam 5,30 ptg pun dah terasa auranya yea. Jika waktu malam tak tahu lah macam mana..

    ReplyDelete
  2. Seram... Jangan Pandang Belakang bah... hehe

    ReplyDelete
  3. isyh cuaknyer... nasib teringat nak baca ayat kursikan..

    ReplyDelete
  4. Eeee... takutnya Mia. Kakak ni dah tua tapi penakut. Kena macam Mia agaknya boleh menangis sendiri dlm kereta..

    ReplyDelete
  5. SA ni lagi penakut...dah la tido sorang2 kat umah sewa...oh tidak...x nak bayangkan....nehi..nehi....

    ReplyDelete
  6. Seram aku membacanya. noks. Dah lah aku sorang2 kat office ni.

    ReplyDelete
  7. Adoiiii...cik pon seram juga baca.Dapat cik rasakan mcm mana perasaan kak mia tyme tu sebab cik pon pernah melaluinya..tapi syukur lah handphone memang ada download yaasin dan ayat kursi.Boleh lah pusing tyme dalam keta..

    ReplyDelete
  8. dah la masa baca ni sorang2 kat bilik… huwaa, mmg seram, nasib baik tak jadi apa2…

    ReplyDelete
  9. aku plak yg merasa seram bila baca citer nie..tambah2 bila tgk gambar..hohoho..sib baik ko tak pandang belakang kan..kena mesti ade cd quran tuk standby bw keta kat jln seram..:)

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa