Skip to main content

Referrers

Assalamualaikum




Antara referrer aku bulan lalu. 
Pembaca cari blog ni melalui link2 kat atas tu.
Kebanyakkannya datang daripada Google. Ada juga yang cari blog ni melalui Yahoo.

Ada juga pembaca yang tahu blog ni melalui komen-komen yang aku tinggalkan kat blog rakan-rakan.
Nampak kan, betapa pentingnya Blogwalking dan tinggalkan Komen. Aku pun kadang-kadang cari kawan blog yang baru melalui ruangan komen. 

Pembaca blog ni juga ada yang datang melalui laman ping.busuk
Dah itu memang tujuan laman tu kan. Memudahkan orang lain mencari blog anda. 

Tersenarai juga adalah link blog rakan blogger Ummu Aidan-Arissa dan juga Mamaelly.
Pembaca blog dapat mencari blog ni melalui senarai blog mereka. Thanks sebab simpan link blog ni kat list korang !

Happy Blogging !!




Comments

  1. Tahniah, moga lepas ni lebih ramai yang terjah ke sini.

    ReplyDelete
  2. Referrers, info baru untuk saya, thanks for sharing.

    ReplyDelete
  3. Happy blogging Mia.. kawan2 blogger mmg banyak membantu..:)

    ReplyDelete
  4. Tu lah...nda boleh malas2 blogwalking kan kak mia..

    ReplyDelete
  5. salam mia,
    bagus jugak dgn adenya SEO factor dlm blog..sbb kalau nak harapkan link kengkawan saja mmglah tak seberapa kan...

    ReplyDelete
  6. ya..cara kita nak luaskan kawan blogger, ialah baca komen2 mereka, di entry kawan2 blogger kita :)

    ReplyDelete
  7. byk referral yg Mia dapat…
    UAA dah selalu terjah, lepas ni nak berkenalan dgn Mamaelly pula :)

    ReplyDelete
  8. Seronok ramai kawan kan..happy blogging dear...

    ReplyDelete
  9. Emmmm...
    Betul tu Mia ....betapa pentingnya bw kan....sama le okje pun kadang tu nak cari kawan baru refer dpd komen kat blog orang

    ReplyDelete
  10. betul, saya perasan, sangat berkesan blogwalking ni tapi saya nak blogwalking malam je sempat

    | helloaiman |
    | Jana Bitcoin |

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang