Skip to main content

Entri sedih dan sayu ??

Assalamualaikum

Salam Jumaat semua.
Tak sedar dah sampai kita di penghulu hari. Syukur masih dapat menikmati udara segar hari ini.

Mesti orang tertanya-tanya ada ke, apasallah kebanyakkan entri blog ni asyik post yang sedih jak kan.
Bukannya apa, aku suka menulis apa yang bermain di fikiran berdasarkan pengalaman aku sendiri dan juga apa yang aku lihat di sekelilingku.

Semua post kat blog ni ikut mood Puannya.....kalau datang mood gembira, maka cerialah entri itu, kalau mood lucu, maka lawaklah entri itu, jika datang mood sedih dan sayu, maka terhasillah entri yang pilu, yang kadang-kadang boleh membuatnya aku sendiri mengalirkan air mata semasa menaipnya. isk isk isk

Memang kadang-kadang, jika hendak berblog, tulisan hendaklah memenuhi selera pembaca. Betul itu aku akui. Tapi kan aku susah untuk menjadi seperti itu, menjadi seorang yang bukannya diri aku. Pada aku biarlah entri yang aku postkan untuk pembaca, lahir daripada diri aku sendiri dan bukannya sengaja diada-adakan. Asalkan entri itu tidak meninggalkan kesan buruk kepada pembaca, aku rasa ianya sudah memadai.

Tapi biar apa pun entri yang aku kongsikan di blog ini, diharap korang jangan jemu membacanya. (^_^)

Sayang korang!


Comments

  1. pandangan anum x pe buat shj apa2 entry kalau memang kawan2 kita dah suka baca blog kita dia akan baca kan

    ReplyDelete
  2. cuba elak cita sedih2..
    sb x mau org lain bersedih.
    tp kita manusia..
    yg sedih nak jgk dikongsi..biar kurang sikit beban.

    ReplyDelete
  3. Kakak tak kisah sedih pun kakak baca, gembira pun kakak baca.
    Dah terlanjur masuk blog kawan baca ajelah..

    ReplyDelete
  4. sungguh... penulisan kat blog lia pon berdasarkan emosi & apa yg terjadi pada hari kejadian jugak ;)

    ReplyDelete
  5. kita menceritakan apa yang kita rasakan..so tak salah... :)

    ReplyDelete
  6. cheer up mia! jgn sedih lama sangat ya..:0

    ReplyDelete
  7. Apa pun yg Mia tulis... tetap jga aku datang baca...hehe..
    teruskan menulis Mia, bukan senang mo menulis...:)

    ReplyDelete
  8. Ko dah kenapa noks. Tak nak lah sedih2 lagi. Apa pon aku tetap dtg blog ko even kekadang jadi pembaca senyap tanpa komen.

    ReplyDelete
  9. eheehh...manada jemu ne...janji kak mia rajin taip entry jak..hari2 di singgah..kalau nda d singgah kira hutang lah tu...hihihi

    ReplyDelete
  10. X jemu pun. Suka baca coretan kwn kwn.

    ReplyDelete
  11. memang x jemu pun Mia...suka bertandang ke blog kawan2..

    ReplyDelete
  12. Yelah... aku adalah aku... cheers..

    ReplyDelete
  13. Itu sebab kami suka baca blog, sebab ditulis dengan penuh perasaan, gitewwww. Kalau robot yang tulis bagus baca spam jer kan. We love u tooooo.

    ReplyDelete
  14. Betul tu Mia.....entri mmg ikut mood kita...kalau sedih hari tu mmg tempias jugaklah entri kita hari tu hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang