Skip to main content

Entri sedih dan sayu ??

Assalamualaikum

Salam Jumaat semua.
Tak sedar dah sampai kita di penghulu hari. Syukur masih dapat menikmati udara segar hari ini.

Mesti orang tertanya-tanya ada ke, apasallah kebanyakkan entri blog ni asyik post yang sedih jak kan.
Bukannya apa, aku suka menulis apa yang bermain di fikiran berdasarkan pengalaman aku sendiri dan juga apa yang aku lihat di sekelilingku.

Semua post kat blog ni ikut mood Puannya.....kalau datang mood gembira, maka cerialah entri itu, kalau mood lucu, maka lawaklah entri itu, jika datang mood sedih dan sayu, maka terhasillah entri yang pilu, yang kadang-kadang boleh membuatnya aku sendiri mengalirkan air mata semasa menaipnya. isk isk isk

Memang kadang-kadang, jika hendak berblog, tulisan hendaklah memenuhi selera pembaca. Betul itu aku akui. Tapi kan aku susah untuk menjadi seperti itu, menjadi seorang yang bukannya diri aku. Pada aku biarlah entri yang aku postkan untuk pembaca, lahir daripada diri aku sendiri dan bukannya sengaja diada-adakan. Asalkan entri itu tidak meninggalkan kesan buruk kepada pembaca, aku rasa ianya sudah memadai.

Tapi biar apa pun entri yang aku kongsikan di blog ini, diharap korang jangan jemu membacanya. (^_^)

Sayang korang!


Comments

  1. pandangan anum x pe buat shj apa2 entry kalau memang kawan2 kita dah suka baca blog kita dia akan baca kan

    ReplyDelete
  2. cuba elak cita sedih2..
    sb x mau org lain bersedih.
    tp kita manusia..
    yg sedih nak jgk dikongsi..biar kurang sikit beban.

    ReplyDelete
  3. Kakak tak kisah sedih pun kakak baca, gembira pun kakak baca.
    Dah terlanjur masuk blog kawan baca ajelah..

    ReplyDelete
  4. sungguh... penulisan kat blog lia pon berdasarkan emosi & apa yg terjadi pada hari kejadian jugak ;)

    ReplyDelete
  5. kita menceritakan apa yang kita rasakan..so tak salah... :)

    ReplyDelete
  6. cheer up mia! jgn sedih lama sangat ya..:0

    ReplyDelete
  7. Apa pun yg Mia tulis... tetap jga aku datang baca...hehe..
    teruskan menulis Mia, bukan senang mo menulis...:)

    ReplyDelete
  8. Ko dah kenapa noks. Tak nak lah sedih2 lagi. Apa pon aku tetap dtg blog ko even kekadang jadi pembaca senyap tanpa komen.

    ReplyDelete
  9. eheehh...manada jemu ne...janji kak mia rajin taip entry jak..hari2 di singgah..kalau nda d singgah kira hutang lah tu...hihihi

    ReplyDelete
  10. X jemu pun. Suka baca coretan kwn kwn.

    ReplyDelete
  11. memang x jemu pun Mia...suka bertandang ke blog kawan2..

    ReplyDelete
  12. Yelah... aku adalah aku... cheers..

    ReplyDelete
  13. Itu sebab kami suka baca blog, sebab ditulis dengan penuh perasaan, gitewwww. Kalau robot yang tulis bagus baca spam jer kan. We love u tooooo.

    ReplyDelete
  14. Betul tu Mia.....entri mmg ikut mood kita...kalau sedih hari tu mmg tempias jugaklah entri kita hari tu hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa