Skip to main content

Low Blood Sugar

Assalamualaikum

Sebelum aku nak berangkat balik ke rumah bersiaran dari opis ni, nak kongsi kan apa yang aku terbaca kat Facebook tadi. Dah namanya Sharing is Caring kan.



Tanda-Tanda Low Blood Sugar



Sumber : Facebook
 

Baca semua simptom2 tu kan, aku pernah rasa berpeluh, tangan bergegar dan lapar gilak pada masa yang sama. Rasanya dah beberapa kali kena. Tapi selalu aku biarkan gitu jak sebab dalam masa 15 ke 20 minit gitu, aku rasa ok dah. Takut pula aku tergolong dalam mereka yang mempunyai kandungan gula rendah dalam darah ni. huhu


Ok. Tata dan Selamat berhujung minggu !



   

Comments

  1. gi la check sugar level di klinik :)

    ReplyDelete
  2. owh I memang ada maslaah low blood, tapi tak tau la wether its sugar or pressure, so far my doctor tak cakap apa2 pasal ni, so ok la kot.

    ReplyDelete
  3. Thanks for sharing, kena pi check ni.

    ReplyDelete
  4. Aku rajin juga check darah semua ni Mia.. sbb dekat jak kan, sebelah opis kami Lab...hehe
    klu simpton tu sllu ada baik pigi check ...

    ReplyDelete
  5. husben akk klw low blood sugar dia akan menggigil. so kena mkn benda yg manis.

    ReplyDelete
  6. kalau cik kenfem terlebih gula....sebab cik suka minum manis2 ne..

    ReplyDelete
  7. Ooo gitu yeh....entahlah ek mcm tak perasan tp mcm ada gak kalau lapor sangat tu....hehe tak sampai berpolohlah pulak...

    ReplyDelete
  8. Menarik..Thanks for sharing. In Shaa Allah so far tak ada lagi tanda-tanda ni..

    ReplyDelete
  9. Pretty good post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I have really enjoyed reading your blog posts. Any way I'll be subscribing to your feed and I hope you post again soon. Big thanks for the useful info. blood pressure 911 tablets

    ReplyDelete
  10. You ought to basically fantastic not to mention solid advice, which means notice: Novolin Vials

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang