Wanita perlu lebih tidur - Mia - Memories of Mine

Latest

Thursday, January 2, 2014

Wanita perlu lebih tidur

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia!

Ternampak status shared dipostkan oleh rakan FB. 
Wanita perlu lebih tidur. 

Mengikut keratan akhbar ni, otak wanita memerlukan lebih banyak masa untuk pulih kerana melakukan banyak tugas pada siang hari. Ini kerana mengikut kajian, wanita memerlukan tidur lebih banyak daripada lelaki kerana wanita melakukan pelbagai tugas dalam satu masa. cam betul kan hehe

Fungsi utama tidur ialah membenarkan otak pulih dan membaikinya sendiri. 


Sumber : Facebook

Secara jujurnya sejak berumah tangga dan ada anak ni, tidur memang selalu tidak mencukupi. Yang sama dengan status dengan aku tu memang tahu kan. Awal pagi dah bangun, urus anak2, pegi keja, petang balik ke rumah, letak bag dan terus masuk ke dapur sediakan makanan untuk makan malam. Dalam masa yang sama, kemas apa yang patut, cuci baju, sidai baju, itu ini itu ini, dekat jam 11 atau 12 tengah malam baru dapat luruskan pinggang. Tapi dah itu memang tanggungjawab isteri dan umi kan......apa yang penting, hubby dan anak2 gembira. 



Note : psssttt suami2 sekalian, sesekali tu bantu2 lah si isteri ye, :D

13 comments:

  1. Hari tu pun isteri share benda yang sama..haha

    ReplyDelete
  2. Setuju sangat...Insyaallah akan bantu isteri

    ReplyDelete
  3. bagus betul info ni..memang setuju la..bagi yang sudah berkeluarga tu..tolak ansur la kan..sama2 bantu isteri..

    ReplyDelete
  4. Kesian kita ni kan..mmg tak pernah cukup rehat sejak bergelar Ibu ni mia..bila balik rumah ada jak kerja mo dibuat..hehe
    apa pun kita tetap happy sbb demi keluarga bah kan...:)

    ReplyDelete
  5. Betul tu kak. Jd ibu dan isteri ni byk tggungjawab. Tp itu semua pahala kita kan kak. Huuuu.

    ReplyDelete
  6. Aku yg dok umah sepenuh masa nie pun tak nyempat jugak nak tidur..& tak biasakan diri nak tiidur satu hal..kalau tidur siang malam susah lak nak lelap..cuma laki aku jerlah yg suk tidur siangnya...heh

    ReplyDelete
  7. salam
    singgah pagi
    sory x sempat nak komen banyak bz day

    ReplyDelete
  8. aku tak bleh tido lama, nnt pening kepala

    ReplyDelete
  9. Itulah agaknya kakak kalau masuk pukul 10:30 malam aje mata dah letih mesti nak tidur Mia.

    Selamat tahun baru dari kakak.

    ReplyDelete
  10. Happy New Year Mia and family! Skrg ni kalau sy baring ja, tutup mata terus tertdur... teda lg masa mau bepikir2... hahahahahah...

    ReplyDelete
  11. Sejak dah ada anak ni memang susah nak tido awal.

    ReplyDelete
  12. Yes...ada terbaca pasal pompuan kena tido byk ...hehe...jom Mia kita membuta

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!