Skip to main content

Focus Group Discussion by i love JOHNSON's baby!

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia!

Hari tu ada bagitahu terpilih sebagai salah satu peserta untuk Focus Group Discussion by i love JOHNSON's baby kan......

So semalam pegi lah ke Le Meridien Hotel tempat di mana discussion tu diadakan. Sesampai di sana, pihak Johnson's menyambut dengan mesra dan semasa menunggu yang lain datang, kami dihidangkan dengan makanan dan juga minuman. Aku tak makan, setakat minum jus jak, segan lah tak kenal orang2nya...hehe



Discussion bertempat di Meeting Suites. Tempat yang agak mewah sedikit. Sebenarnya banyak juga makanan, segan tapi sebenarnya mahu hehe. Dan setelah beberapa kali dijemput oleh orang2 Johnson's tu akhirnya aku hanya mengambil jus mangga jak. :p



Seramai 6 orang yang terpilih untuk Focus Group Discussion ini. Ianya seakan-akan acara hari bertemu pelanggan tetapi yang ini agak private sedikit dimana pihak Johnson's akan memilih beberapa orang untuk diminta pandangan mereka. Perbincangan secara santai ni lebih kepada kehidupan seorang ibu, anak2 dan juga aktiviti keluarga. Pada masa yang sama mereka bertanyakan pandangan kami tentang produk Johnson's ni. Aku sebenarnya memang pengguna barangan Johnson's sejak dulu lagi. Anak2 aku semuanya menggunakan produk ni. Discussion ni dalam bahasa Inggeris so terpaksalah aku speaking London malam tu...hehe Perbincangan tamat lebih kurang jam 8.00 malam. Kira ok lah juga, dapat juga berkongsi2 pengalaman.



Tamat discussion, kami diberikan seorang satu beg Johnson's dimana di dalamnya ada beberapa produk Johnson's baby. Di samping tu dapat juga Giant shopping voucher bernilai RM150.00 , alhamdulillah, lepaslah juga belanja dapur untuk seminggu dua ni. hehe



Thanks to i love JOHNSON's baby ! nanti bolehlah jemput aku lagi :D


Comments

  1. salam kenal juga, wahh bertuah berpeluang mcm ni yer...

    ReplyDelete
  2. Memang berbaloi pergi group discussion tu kan...?

    ReplyDelete
  3. Alaaa..bestnya yg last tuh ..dptlah bershopping gitu..rm150 lg tuh..untung mia terpilih tuk projek cenggini kan...:)

    ReplyDelete
  4. Sangat berbaloi..dapat makan free..dapat barangan johnson baby,dapat baucer lagi..hahhhhhhh...berbaloi-baloi...
    Salam kenal jugak kak mia :)

    ReplyDelete
  5. salam kunjung balas and salam kenal juga :)
    tahniah mia..wah boleh shopping sakan dengan baucer tu..siap dapat free barangan johnson baby lagi best :)

    ReplyDelete
  6. Rugi tak mkn2 ni kak..hehe..apapun thniah dpt voucher tu..bleh membeli blah ni.. :)

    ReplyDelete
  7. Wow...ala ala duta la ni yeh Mia...untung weyh dapat voucher...

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang