Skip to main content

Selamat Tahun Baru 2014

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia!

Selamat tahun baru 2014!
Semalam sambut kat mana? tanya jak, sebab aku tak pernah pun celebrate2 new year ni...apalagi nak berkumpul di dataran atau padang tunggu detik 12 tengah malam tu....Tak pernah tau, sejak zaman anak dara hinggalah beranak pinak ni....

Hari ni cuti rehat2 kat rumah jak sebab esok anak2 dah mula bersekolah.
Barang2 keperluan persekolahan hari tu dah beli cuma bukan kesemuanya baru. Yalah kan mana2 benda yang masih ok, gunakan dulu macam kasut sekolah. Walaupun agar pudar putihnya tetapi belum koyak, ianya masih boleh digunakan.
Kena didik anak supaya tidak membazir. Nak2 lagi sekarang ni semua barang pun dah naik harga....kenalah berjimat cermat huhu

Hari tu bayar yuran sekolah, tadika dan taska rasa nak pitam sekejap tengok jumlahnya. Yuran buku, makan, pelbagai dan lain-lain dan naik semuanya. Kira punya kira dekat 2000 lebih dibayar untuk Shumi, Shamzi dan Damia.....
Dah ini tanggungjawab ibu bapa, pejam mata jak lah membayar semuanya. Semoga anak2 ku belajar dengan rajin sehingga menjadi orang yang berjaya dan tak sia-siakan segala pengorbanan Umi dan Babanya ni..amin

Cerita sikit tentang dunia blogger di tahun baru ni....in sha Allah akan tetap diteruskan. Selagi ada cerita nak dikongsi dan selagi ada yang sudi membacanya. 
Masuk tahun baru ni, aku kemaskan sedikit template blog. Mana2 widget yang aku rasakan tak perlu dah dideletekan. Nak mengemaskan ruang dan meringankan beban blog. 
Ruangan chatbox pulak aku dah letakkan kat tepi. 



Ok lah....tu je serba sedikit pembuka entri untuk tahun 2014 ni......good luck for year 2014!



Comments

  1. saya yang baca pun rasa semput dgn belanja sekolah utk tiga orang anak…
    Betul la kan, tu namanya pengorbanan as mak ayah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'a.....semoga anak2 kita tak lupa semua tu kan.....harapnya dorang berjaya dunia akhirat...:D

      Delete
  2. selamat tahun baru mia, semoga tahun mencabar ini mengajar diri kita supaya lebih berjimat cermat. segala2nya 'naik' :)

    ReplyDelete
  3. Happy new year mia.. byk jgk kan perbelanjaan sekolah anak skrg ni.. huhu

    ReplyDelete
  4. happy new yr mia..betul tuh belanja anak2 sekolah memang banyak..makan bertambah anak makin byklah...apapun mmg kita nak anak kita mdpt ilmu terpaksalah carik duit kan...
    semoga semuanya bertambah baik ditahun baru..:)

    ReplyDelete
  5. Sya pun x kemana smlm..dah tentu jln mesti jem..jd duk umh makan beger je la..hehe

    ReplyDelete
  6. Happy new year Mia....Betul tu....mmg pitam sekejap kalau tgk cost belanja bebudak naik sekolah ni hehe...
    Sama le kita mia kalau boleh nk berjimat...

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa