Skip to main content

Selamat Tahun Baru 2014

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia!

Selamat tahun baru 2014!
Semalam sambut kat mana? tanya jak, sebab aku tak pernah pun celebrate2 new year ni...apalagi nak berkumpul di dataran atau padang tunggu detik 12 tengah malam tu....Tak pernah tau, sejak zaman anak dara hinggalah beranak pinak ni....

Hari ni cuti rehat2 kat rumah jak sebab esok anak2 dah mula bersekolah.
Barang2 keperluan persekolahan hari tu dah beli cuma bukan kesemuanya baru. Yalah kan mana2 benda yang masih ok, gunakan dulu macam kasut sekolah. Walaupun agar pudar putihnya tetapi belum koyak, ianya masih boleh digunakan.
Kena didik anak supaya tidak membazir. Nak2 lagi sekarang ni semua barang pun dah naik harga....kenalah berjimat cermat huhu

Hari tu bayar yuran sekolah, tadika dan taska rasa nak pitam sekejap tengok jumlahnya. Yuran buku, makan, pelbagai dan lain-lain dan naik semuanya. Kira punya kira dekat 2000 lebih dibayar untuk Shumi, Shamzi dan Damia.....
Dah ini tanggungjawab ibu bapa, pejam mata jak lah membayar semuanya. Semoga anak2 ku belajar dengan rajin sehingga menjadi orang yang berjaya dan tak sia-siakan segala pengorbanan Umi dan Babanya ni..amin

Cerita sikit tentang dunia blogger di tahun baru ni....in sha Allah akan tetap diteruskan. Selagi ada cerita nak dikongsi dan selagi ada yang sudi membacanya. 
Masuk tahun baru ni, aku kemaskan sedikit template blog. Mana2 widget yang aku rasakan tak perlu dah dideletekan. Nak mengemaskan ruang dan meringankan beban blog. 
Ruangan chatbox pulak aku dah letakkan kat tepi. 



Ok lah....tu je serba sedikit pembuka entri untuk tahun 2014 ni......good luck for year 2014!



Comments

  1. saya yang baca pun rasa semput dgn belanja sekolah utk tiga orang anak…
    Betul la kan, tu namanya pengorbanan as mak ayah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'a.....semoga anak2 kita tak lupa semua tu kan.....harapnya dorang berjaya dunia akhirat...:D

      Delete
  2. selamat tahun baru mia, semoga tahun mencabar ini mengajar diri kita supaya lebih berjimat cermat. segala2nya 'naik' :)

    ReplyDelete
  3. Happy new year mia.. byk jgk kan perbelanjaan sekolah anak skrg ni.. huhu

    ReplyDelete
  4. happy new yr mia..betul tuh belanja anak2 sekolah memang banyak..makan bertambah anak makin byklah...apapun mmg kita nak anak kita mdpt ilmu terpaksalah carik duit kan...
    semoga semuanya bertambah baik ditahun baru..:)

    ReplyDelete
  5. Sya pun x kemana smlm..dah tentu jln mesti jem..jd duk umh makan beger je la..hehe

    ReplyDelete
  6. Happy new year Mia....Betul tu....mmg pitam sekejap kalau tgk cost belanja bebudak naik sekolah ni hehe...
    Sama le kita mia kalau boleh nk berjimat...

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc