Skip to main content

Sayang Korang!

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia!

Hari terakhir kita di tahun 2013 ni....esok masuk tahun yang baru lagi....semoga azam yang baru kita tanam untuk tahun 2014 akan terlaksana, in sha Allah.....walaupun sebenarnya tahun lalu punya azam ada yang belum tercapai huhu 

Cehh bunyi ayat cam serius gilak.....sebenarnya aku nak buat entri khas untuk korang-korang yang senantiasa berkunjung dan tak henti2 membebel di blog picisan ni....





Sangat-sangat sayang korang....Tak jemu-jemu berkunjung ke blog ni dan membebel seadanya...hehe
Tak lupa juga mereka yang menjadi silent reader ada ke? , terima kasih juga walaupun anda diam seribu bahasa...gitu, kunjungan korang sangat2 dihargai....dan tidak lupa juga kepada rakan-rakan blogger sekalian....love you all dah macam ucapan menang anugerah pulak hehe

Dan tanpa membuang masa lagi, mari aku perkenalkan secara ringkas mereka yang sangat rela hati membebel dan memeriahkan blog ini :D



Cik Puan OKje kita yang sentiasa awet muda ini, sangat peramah dan semua pun ok je bagi dia...Dan aku paling suka tengo dia dan anak2nya, cute2 jak semua... :D




Seorang suri rumah sepenuh masa tinggal di kepulauan Fiji bersama suami dan dua orang cahaya mata. Sangat suka berkebun dan memasak. Aku memang tabik dengan Puan Ummu kita ni sebab serba serbi pandai terutama hal2 di dapur. 



3. Atiey

Seorang blogger sabahan, menetap di Lahad Datu. Punya seorang anak lelaki, si Pa'e aka tumpis hehe. Sangat rajin ber BW, kan Atiey.... :p



4. Anum

Anum si peramah sangat suka melancong dan menggemari aktiviti lasak. Masih belajar rasanya dan pastinya sangat rajin berblogwalking....




Seorang blogger dari Kedah.....ada 3 orang anak dan keja kat gomen katanya....berkongsi cerita tentang anak-anaknya, lebih kurang cam aku le tu.... :D



6. Mama JJ

Empunya blog ni sorang yang sangat happy go lucky, sangat tidak boring baca ceritanya. Asal dari Kelantan, pernah tinggal kat Sabah katanya, sekarang menetap bersama suami di Berlin, Germany dengan seorang anak pompuan yang sangat cute....Sekarang blognya agak sunyi sebab Puannya balik ke kampung....hope dorang bergembira di sana bersama family tercinta gitu...



7. Fiza

Ibu kepada 3 orang anak....dua lelaki sorang pompuan...sama cam aku jugak. Dah ikut perkembangan blognya sejak si Qhalif dilahirkan hinggalah dah laju berlari cam sekarang ni kan noks......bilalah kita ada rezeki nak berjumpa ni..huhu




Pemilik blog ni menjadi idola aku dalam mendidik anak-anak tentang ilmu dunia dan akhirat. Kak Zakie namanya. Mempunyai 3 orang anak perempuan, siang bekerja di office seperti biasa, malam mengajar mengaji. Jika ada rezeki, teringin nak jumpa dengan orangnya. :D 




Pemilik blog yang juga mempunyai 3 orang anak yang comel. Suka melancong bersama keluarga......semalam dah jadi retis, sebab muka keluar paper.....hahaha
Nanti aku nak minta otograp dari dia....
Semoga perancangan dia bulan jun tahun depan ni akan berjalan dengan lancar...hehe



10. Cik Nor

Pemilik blog ni sangat peramah dan sangat rajin berkunjung ke blog kawan2 yang lain. Walaupun tak sempat menulis komen, pasti Cik Nor kita ni meninggalkan jejaknya diruangan chatbox kita. 



Jangan segan dan silu, jenguk2lah ke blog dorang. Sama2 kita meriahkan dunia blogger. Akhir kata untuk entri terakhir tahun 2013 ni, SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU 2014, semoga segala yang kita azamkan akan tercapai dan semoga tahun baru ini lebih bermakna untuk kita daripada tahun2 yang sebelumnya.... :D



Comments

  1. Sayang ko jugak...heheh..blog aku pun tersenarai jugak yek..tak sangka lak...tima kaseh...heheh..
    selamat tahun baru yer mia..semoga bertmbah suksess dithn baru,,

    ReplyDelete
  2. Hanum tu kawan opis kite. hehehe

    ReplyDelete
  3. sayang awk jugak.. :) anum dah bekerja part time study

    ReplyDelete
  4. terima kasih kak mia..sayang kak mia jgk..:)

    ReplyDelete
  5. hihi..sayang Mia jugak...ahhaha
    moga ukhuwah terus terjalin...
    happy new year mia...

    ReplyDelete
  6. terima kasih mia... seronok dapat kenal ngan kamu...

    ReplyDelete
  7. Wah bestnye. Siap ada profil utk sume top bloglist tu. Congrats.

    ReplyDelete
  8. Slmt thn baru kak mia..ramai pengomen tegar ni.^_^

    ReplyDelete
  9. Nape mak tak de komen kat sini Mia....hish menyesal tak komen dulu lagi hehe...

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc