Skip to main content

Semua pun dah blocked!

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia !

Semalam sampai je kat opis, on pc dan buka blogspot......seperti kebiasaannya. Aku selalu sampai jam 8.00 pagi kat tempat keja, so ada setengah jam untuk update n3 dan BW mana yang sempat sebelum waktu bekerja jam 8.30 pagi.

Tunggu website running sambil ngunyah biskut sayur Munchys. 
Apasal lambat sangat nak buka blogspot ni.....?
Tunggu lagi sambil teguk milo panas...
Tetiba keluar ayat Access Denied....bla bla bla bla
Hati debar2....kena blocked ke website ni?
Tak puas hati.....taip lagi blogspot dan enter!
Benda yang sama keluar...

Arrggghhh!!!! confirm, blogspot dah kena blocked....
Company dah blocked segala website yang berkaitan dengan Social Networking....
Nyampahnyaaa..
Nasib kita serupa Fiza..huhu

Terpaksa update segala benda guna blogger application kat android tu. Boleh tu boleh tapi nak edit segala banyak yang tak boleh kalau guna apps ni. 
So terima je lah post yang tidak kemas dan kadang kala ejaan tak tentu arah.

Ok TaTa!

Comments

  1. bernasib baik sbb kat opis tak kena block lagi...sabar ye...

    ReplyDelete
  2. Sabar jer lah kan mia. Sgt lah tak best bila dah kena blocked ni. APTB...huhuhu...

    ReplyDelete
  3. Bila dah macam itu tak boleh nak kata apalah Mia. Kena bawa laptop dari rumahlah..

    ReplyDelete
  4. Alahai siannya Mia....update entri memalam ajelah hehe....tunggu anak dah tidur..... suami jangan kasi tidur suruh dia temankan...nanti bagi upah hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kiranya nak buat cam gitulah okje....tapi mata mmg x tahan....jam 9.00 mata otomatik menjadi berat....hehe

      Delete
  5. Kenapalah di block kan..
    bukan kita curi tulang pun..hehe
    sabar jak lah Mia...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. pekerja berdedikasi ni atiey....hehe
      apa bole buat....sabar jak lah

      Delete
  6. haah.. pakai android nnt dia kadang2 gmbar keluar dulu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak bnyk benda boleh edit klu guna android.....huhu

      Delete
  7. nasib baik ofic PG tak block website blogspot. facebook je di block :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Comp Mia pula Facebook ok lg, blogspot yg blocked

      Delete
  8. tak per.. bersangka baik lah.. so.. meh join cik azue.. update kelam kabut kala pepagi hari sblm gerak ke opis or memalam hari before sleep... lama2 t biasa lar... alhamdulillah... ada hikmah kan.. sib baik today is tak kerja.. leh la senangkan hati ku ini...

    ReplyDelete
    Replies
    1. A'a....terima je lah....
      Boleh cuba juga cara cik azue ni....:-)

      Delete
  9. stress kalau macam nie,,,,,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. stress mmg stress tp apa bole buat kan...:-)

      Delete
  10. alamak! sakitnya hati sy kalau blog kena blocked. d ofis kami, FB, youtube, twitter, social networking yg lain mmg kena block..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah bah...kira2 ambik kesempatan update blog di opis sbb internet laju kan :p..tau2 suda blocked!

      Delete
  11. Salm kenal mia..sy folo blog mia..jika sdi snggah ke blog ya ya..

    Pakai android mmg tak byk yg boleh edit..lbih selapa pakai laptop kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks sebab sudi singgah blog ni :D
      Lebih selesa guna pc atau laptop kalau nak update blog.......

      Delete
  12. uncle kat opis pun kena block juga...kalau nak bukak..afdal kul 1 hingga 2 petang her..selain dari waktu tu..mmg ya ampun tak boleh !!! senasib lah kita ...

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa