Semua pun dah blocked! - Mia - Memories of Mine

Latest

Tuesday, October 8, 2013

Semua pun dah blocked!

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia !

Semalam sampai je kat opis, on pc dan buka blogspot......seperti kebiasaannya. Aku selalu sampai jam 8.00 pagi kat tempat keja, so ada setengah jam untuk update n3 dan BW mana yang sempat sebelum waktu bekerja jam 8.30 pagi.

Tunggu website running sambil ngunyah biskut sayur Munchys. 
Apasal lambat sangat nak buka blogspot ni.....?
Tunggu lagi sambil teguk milo panas...
Tetiba keluar ayat Access Denied....bla bla bla bla
Hati debar2....kena blocked ke website ni?
Tak puas hati.....taip lagi blogspot dan enter!
Benda yang sama keluar...

Arrggghhh!!!! confirm, blogspot dah kena blocked....
Company dah blocked segala website yang berkaitan dengan Social Networking....
Nyampahnyaaa..
Nasib kita serupa Fiza..huhu

Terpaksa update segala benda guna blogger application kat android tu. Boleh tu boleh tapi nak edit segala banyak yang tak boleh kalau guna apps ni. 
So terima je lah post yang tidak kemas dan kadang kala ejaan tak tentu arah.

Ok TaTa!

27 comments:

  1. bernasib baik sbb kat opis tak kena block lagi...sabar ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe....apa boleh buat...sabar je lah :-)

      Delete
  2. Sabar jer lah kan mia. Sgt lah tak best bila dah kena blocked ni. APTB...huhuhu...

    ReplyDelete
  3. Bila dah macam itu tak boleh nak kata apalah Mia. Kena bawa laptop dari rumahlah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'a.....berblog bila ada masa je kak...:-)

      Delete
  4. Alahai siannya Mia....update entri memalam ajelah hehe....tunggu anak dah tidur..... suami jangan kasi tidur suruh dia temankan...nanti bagi upah hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kiranya nak buat cam gitulah okje....tapi mata mmg x tahan....jam 9.00 mata otomatik menjadi berat....hehe

      Delete
  5. Kenapalah di block kan..
    bukan kita curi tulang pun..hehe
    sabar jak lah Mia...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. pekerja berdedikasi ni atiey....hehe
      apa bole buat....sabar jak lah

      Delete
  6. haah.. pakai android nnt dia kadang2 gmbar keluar dulu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak bnyk benda boleh edit klu guna android.....huhu

      Delete
  7. nasib baik ofic PG tak block website blogspot. facebook je di block :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Comp Mia pula Facebook ok lg, blogspot yg blocked

      Delete
  8. tak per.. bersangka baik lah.. so.. meh join cik azue.. update kelam kabut kala pepagi hari sblm gerak ke opis or memalam hari before sleep... lama2 t biasa lar... alhamdulillah... ada hikmah kan.. sib baik today is tak kerja.. leh la senangkan hati ku ini...

    ReplyDelete
    Replies
    1. A'a....terima je lah....
      Boleh cuba juga cara cik azue ni....:-)

      Delete
  9. Replies
    1. stress mmg stress tp apa bole buat kan...:-)

      Delete
  10. alamak! sakitnya hati sy kalau blog kena blocked. d ofis kami, FB, youtube, twitter, social networking yg lain mmg kena block..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah bah...kira2 ambik kesempatan update blog di opis sbb internet laju kan :p..tau2 suda blocked!

      Delete
  11. Salm kenal mia..sy folo blog mia..jika sdi snggah ke blog ya ya..

    Pakai android mmg tak byk yg boleh edit..lbih selapa pakai laptop kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks sebab sudi singgah blog ni :D
      Lebih selesa guna pc atau laptop kalau nak update blog.......

      Delete
  12. uncle kat opis pun kena block juga...kalau nak bukak..afdal kul 1 hingga 2 petang her..selain dari waktu tu..mmg ya ampun tak boleh !!! senasib lah kita ...

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!