Skip to main content

Perkhidmatan cemerlang !

Assalamualaikum

Alkisahnya semalam, masa lunch jam 12.30 tu pegilah ke satu bank ni sebab ada urusan sikit....nak buka akaun kat bank tu....
10 minit jak dari opis perjalanan pegi ke bank tu....sampai sana ambik nombor dan duduk menunggu giliran....nampak satu kaunter jak yang dibuka...mungkin masa rehat kot, yang lain pegi lunch agaknya....setengah jam berlalu, masi customer yang sama berurusan masa mula2 aku sampai tu.....abisslah kalau sorang customer berurusan lebih 20 minit, konpem lambatlah aku masuk opis.....
Tunggu punya tunggu punya tunggu....lamanya....aku dah macam cacing kepanasan dah sebab jam dah dekat 1.30, jam tangan dah berapa puluh kali aku tengo, tu belum jeling jam dinding kat bank tu...

Dekat jam 1.15, pekerja lelaki kat kaunter tu bertukar dengan seorang pekerja pompuan....masi sorang lagi ?? terbaekkk bank ni, buka SATU KAUNTER untuk pelbagai urusan....ramainya orang tengah menunggu masa tu, bayangkan seorang ambil masa 20 ke 30 minit berurusan...lama gilak ko menunggu...
Aku jeling jam dah 1.30.....tepon supervisor kat opis, cakap masuk lewat sedikit...
Dari 1.30 membawa ke jam 2.00 ptg...belum lagi sampai giliran aku....muka aku dah otomatik berubah, dari sorang yang ceria masuk bank tadi, terus masam mencuka.....

Dekat jam 2.15 baru nombor aku dipanggil.....aku dah berat nak senyum terus cakap kat pompuan tu, buka akaun...isi borang segala, dia terus enter2 kat dalam sistem....10 minit gitu, pompuan tu cakap, Data kamu suda ada dalam sistem kami, pernah berurusan dengan bank **** kah ? Memang ada sebab loan keta di sini, aku jawab balik. Alaaaa, napa nda kasitau tadi, kalau rekod suda ada dalam sistem, ko kena buka akaun secara manual di kaunter no 5, selamba jak pompuan tu cakap, begitu lama gilak aku tunggu......
Masa tu rasa2 macam gunung berapi nak meletup saja tapi aku masih dapat tahan sabar.....manalah kita tahu prosedur dorang, patutnya dia kena tanya awal2 tadi, pernah berurusan kah pernah buat loan kah apa kah.
Aku malas dah nak tanya lebih2, just ambil borang segala yang patut pegi kaunter no 5.....nasib baik kaunter tu takda orang, 10 minit gitu dapat no pin dan kad bank....

Bayangkan dari jam 12.30 pegi ke bank ni pasal nak buka akaun saja, jam 2.30 petang baru siap urusan...dah sejam lebih aku lewat masuk opis...lebih 2 jam aku dah kena ambil half day lah pulak.....
Dan satu lagi yang aku amat geram sampai sekarang, dahlah lama menunggu, masa siap urusan tu, pekerja pompuan tu minta maaf sebab kelambatannya, itu aku boleh terima tapi lepas dia cakap minta maaf tu...dia membebel lagi, maaflah cik Salmiah, bukannya kami sengaja lambat, bukan ko seorang jak yang menunggu, ramai lagi yang tunggu, ko nampak juga aku keja sini, bukannya goyang2 kaki.....bla bla bla.....
Aku tak tunggu dia abiss cakap, sebab tak pasal2 nanti tertampar pulak mukanya....aku tak komplen apa pun pasal service dia, tapi muka masam tu adalah, sapa yang tak panas camtu punya service...
Aku pun keja menghadap customer juga, pernah kena tengking, kena marah, tapi terpaksa senyum juga sebab dah memang ko pilih keja camtu.....dia baru menghadap muka customer yang marah dah membebel cam orang meroyan....gerammmnya aku....Nasib baiklah aku sabarrrrrrr....


Note : Legaaaa...dapat lepaskan geram kat sini

Comments

  1. memang menduga kesabaran kalau berurusan dengan bank dan menghadapi situasi macam ni... hu hu hu.... if me, might be dah balik dah kot... stress yang tidak diundangkan?

    ReplyDelete
  2. huhuhu..customer service yg sgt teruk! boleh buat aduan ni mia

    ReplyDelete
  3. MMG SLL JUMPA SPESIS MCM NI TAPI NASIB BAIK BUI JENIS YG PENYABAR..KALAU X HABIS TERBALIK MEJA KAUNTER TU NNT..HAHAHA..

    ReplyDelete
  4. Ini untungnya kita ada blog kan Mia ada tempat dah lepaskan yg berbuku. Lega rasa dah terlepas:)

    ReplyDelete
  5. untungkan ada blog leh lepaskan geram n tensen kan? hehe..normal ler kak...tu lom lagi kalu wat medical check up dekat klinik kerajaan masa preggy dulu, tak 2 jam mmg tak sah !

    ReplyDelete
  6. Dahlah penat, lambat pulak tu...dihidang pulak dengan muka masam, membebel pulak tu...hehe kesiannya....sabar aje le Mia

    ReplyDelete
  7. kena banyak sabar dik .. perangai org macam2 .. kadang2 tension juga ..
    tapi tulah akak jarang luahkan di blog nie .. entah ..
    x pandai lah pulak ekke ;)

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc