Skip to main content

Drama Ramadhan yang hilang

Assalamualaikum

Ada tengo drama ni semalam ke? aku sebenarnya bukan ikut sangat drama2 melayu ni tapi kalau drama-drama masa bulan puasa atau hari raya mesti follow. Sebab ceritanya mesti kita buat sakit hati, sedih yang melampau sehingga menitiskan air mata, geram dan lepas tu gembira.....standardlah kan mesti happy ending. Kadang2 drama yang ditayangkan masa puasa ni membuatkan kita insaf....cerita kan berat penuh pengajaran...

Drama Ramadhan yang hilang semalam baru masuk episod yang ke 3. Episod permulaan aku tak sempat tengo, tapi aku paham juga isi ceritanya...cerita budak kaya yang baik si Zafirah dengan budak miskin si Delisa yang baru kematian ibunya....semalam sangat sedih tengo dia sorang2 berbuka puasa sambil terkenangnya ibunya.....memang sedih sangat masa tu, yang spoilnya hubby ikut tengolah plak...bukan apa, selalu mana dia layan drama melayu...dahlah sikit2 tanya, apa jadi lepas ni, siapa itu, siapa ini, macam akulah pula tulis skrip drama ni. Hilang mood aku nak beremosi....huhu

Masa si Delisa menangis kat kubur ibunya, aku dah mula menangis tapi aku tahan sebab malu kalau hubby nampak, macam2 cara aku buat agar air mata tak jatuh, nak tarik ingus pun takut hubby dengar, so masa iklan aku terus masuk bilik sekejap, pura-pura susun pakaian, padahal tarik ingus lap air mata. Pastu sambung lagi tengo....hehe

  Kesimpulannya, kalau tengo drama camni jangan bawa hubby tengo sama... :p

Comments

  1. saya pun layan jugak drama ni. mmg drama arahan ezad tu sgt terkesan, especially buat kita kaum2 ibu ni kan, mmg akan menitiskan airmata. huhuhu

    ReplyDelete
  2. sama stail kita mia! actually, laki sy mmg tau sy emo kalau layan cerita2 sedih ni. klu mau nangis kan, time iklan la lari p toilet la dapur la bilik la.. semata2 mau lap air mata! hahahaah!!

    ReplyDelete
  3. owh...kena tgk ngn wife ni

    ReplyDelete
  4. Aku follow dari awal. Best. Tapi smalam adalah sangat sedih. Agak beremosi juga aku. Suami aku pon layan juga. Tapi yg banyak tanya si KIMI. Bley gang ngan hubby ko ☺☺

    ReplyDelete
  5. uwaaa... mcm sedih jak cerita ni Mia.. ada tgk iklan nya..cume blm tgk lagi.. malam ni mo start tengok jgk lah..:)

    ReplyDelete
  6. Kalau cerita bersiri ni kena tunggu selalu Mia kalau tak rugi tak dapat tahu endingnya.

    ReplyDelete
  7. Hehe... kalau okje mia tak malu pun nangis depan hubby gasaklah... dah sedih nak buek camno hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa