Drama Ramadhan yang hilang - Mia - Memories of Mine

Latest

Wednesday, July 3, 2013

Drama Ramadhan yang hilang

Assalamualaikum

Ada tengo drama ni semalam ke? aku sebenarnya bukan ikut sangat drama2 melayu ni tapi kalau drama-drama masa bulan puasa atau hari raya mesti follow. Sebab ceritanya mesti kita buat sakit hati, sedih yang melampau sehingga menitiskan air mata, geram dan lepas tu gembira.....standardlah kan mesti happy ending. Kadang2 drama yang ditayangkan masa puasa ni membuatkan kita insaf....cerita kan berat penuh pengajaran...

Drama Ramadhan yang hilang semalam baru masuk episod yang ke 3. Episod permulaan aku tak sempat tengo, tapi aku paham juga isi ceritanya...cerita budak kaya yang baik si Zafirah dengan budak miskin si Delisa yang baru kematian ibunya....semalam sangat sedih tengo dia sorang2 berbuka puasa sambil terkenangnya ibunya.....memang sedih sangat masa tu, yang spoilnya hubby ikut tengolah plak...bukan apa, selalu mana dia layan drama melayu...dahlah sikit2 tanya, apa jadi lepas ni, siapa itu, siapa ini, macam akulah pula tulis skrip drama ni. Hilang mood aku nak beremosi....huhu

Masa si Delisa menangis kat kubur ibunya, aku dah mula menangis tapi aku tahan sebab malu kalau hubby nampak, macam2 cara aku buat agar air mata tak jatuh, nak tarik ingus pun takut hubby dengar, so masa iklan aku terus masuk bilik sekejap, pura-pura susun pakaian, padahal tarik ingus lap air mata. Pastu sambung lagi tengo....hehe

  Kesimpulannya, kalau tengo drama camni jangan bawa hubby tengo sama... :p

9 comments:

  1. saya pun layan jugak drama ni. mmg drama arahan ezad tu sgt terkesan, especially buat kita kaum2 ibu ni kan, mmg akan menitiskan airmata. huhuhu

    ReplyDelete
  2. sama stail kita mia! actually, laki sy mmg tau sy emo kalau layan cerita2 sedih ni. klu mau nangis kan, time iklan la lari p toilet la dapur la bilik la.. semata2 mau lap air mata! hahahaah!!

    ReplyDelete
  3. Aku follow dari awal. Best. Tapi smalam adalah sangat sedih. Agak beremosi juga aku. Suami aku pon layan juga. Tapi yg banyak tanya si KIMI. Bley gang ngan hubby ko ☺☺

    ReplyDelete
  4. uwaaa... mcm sedih jak cerita ni Mia.. ada tgk iklan nya..cume blm tgk lagi.. malam ni mo start tengok jgk lah..:)

    ReplyDelete
  5. Kalau cerita bersiri ni kena tunggu selalu Mia kalau tak rugi tak dapat tahu endingnya.

    ReplyDelete
  6. Hehe... kalau okje mia tak malu pun nangis depan hubby gasaklah... dah sedih nak buek camno hehe

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!