Skip to main content

Drama Ramadhan yang hilang

Assalamualaikum

Ada tengo drama ni semalam ke? aku sebenarnya bukan ikut sangat drama2 melayu ni tapi kalau drama-drama masa bulan puasa atau hari raya mesti follow. Sebab ceritanya mesti kita buat sakit hati, sedih yang melampau sehingga menitiskan air mata, geram dan lepas tu gembira.....standardlah kan mesti happy ending. Kadang2 drama yang ditayangkan masa puasa ni membuatkan kita insaf....cerita kan berat penuh pengajaran...

Drama Ramadhan yang hilang semalam baru masuk episod yang ke 3. Episod permulaan aku tak sempat tengo, tapi aku paham juga isi ceritanya...cerita budak kaya yang baik si Zafirah dengan budak miskin si Delisa yang baru kematian ibunya....semalam sangat sedih tengo dia sorang2 berbuka puasa sambil terkenangnya ibunya.....memang sedih sangat masa tu, yang spoilnya hubby ikut tengolah plak...bukan apa, selalu mana dia layan drama melayu...dahlah sikit2 tanya, apa jadi lepas ni, siapa itu, siapa ini, macam akulah pula tulis skrip drama ni. Hilang mood aku nak beremosi....huhu

Masa si Delisa menangis kat kubur ibunya, aku dah mula menangis tapi aku tahan sebab malu kalau hubby nampak, macam2 cara aku buat agar air mata tak jatuh, nak tarik ingus pun takut hubby dengar, so masa iklan aku terus masuk bilik sekejap, pura-pura susun pakaian, padahal tarik ingus lap air mata. Pastu sambung lagi tengo....hehe

  Kesimpulannya, kalau tengo drama camni jangan bawa hubby tengo sama... :p

Comments

  1. saya pun layan jugak drama ni. mmg drama arahan ezad tu sgt terkesan, especially buat kita kaum2 ibu ni kan, mmg akan menitiskan airmata. huhuhu

    ReplyDelete
  2. sama stail kita mia! actually, laki sy mmg tau sy emo kalau layan cerita2 sedih ni. klu mau nangis kan, time iklan la lari p toilet la dapur la bilik la.. semata2 mau lap air mata! hahahaah!!

    ReplyDelete
  3. owh...kena tgk ngn wife ni

    ReplyDelete
  4. Aku follow dari awal. Best. Tapi smalam adalah sangat sedih. Agak beremosi juga aku. Suami aku pon layan juga. Tapi yg banyak tanya si KIMI. Bley gang ngan hubby ko ☺☺

    ReplyDelete
  5. uwaaa... mcm sedih jak cerita ni Mia.. ada tgk iklan nya..cume blm tgk lagi.. malam ni mo start tengok jgk lah..:)

    ReplyDelete
  6. Kalau cerita bersiri ni kena tunggu selalu Mia kalau tak rugi tak dapat tahu endingnya.

    ReplyDelete
  7. Hehe... kalau okje mia tak malu pun nangis depan hubby gasaklah... dah sedih nak buek camno hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang