Skip to main content

Kuih Cincin

Assalamualaikum

Sebelum tu nak ucap Selamat hari Isnin dan kepada anak2 semua selamat kembali ke sekolah, begitu juga para guru-guru sekalian termasuk hubby aku, takmo malas2 yek....

Pernah dengar nama Kuih Cincin ?? tipu kalau tak tahu kan....sapa2 penggemar kuih dalam kategori kering ni memang akan senaraikan kuih cincin dalam carta atas kan...rangup, manis2 tapi tak terlalu manis.....sedang2 orang Sabah bilang..

Sumber : Google

Napa tetiba bercerita pasal kuih cincin pulak....hehehehehe
Saja jak nak try test tanya......Siapa-siapa yang rasa-rasanya berminat nak beli kuih cincin ni sila angkat tangan......??

Kalau pertanyaan aku ni dapat feedback yang memberangsangkan, nanti aku post n3 harga dia yek....
Kuih cincin yang nak aku promote ni sebenarnya mama mentua jual kat gerai dorang....memang ramai orang beli....aku dah pernah test, sebenarnya aku bukan peminat kuih cincin tapi bila rasa yang dorang jual ni memang terbaeekk...jatuh cinta pandang pertama gitu....sedap....:D

Ok aku tunggu yek.........sila tinggalkan jawapan korang dalam ruangan komen macam kuiz teka teki lah pulak atau kepada yang tak dapat nak komen di blog ni boleh jak hantar email ke salmiahdz@yahoo.com



Hepi Working !!!



Comments

  1. Kakak pernah makan masa abang outstation di sana. Di sana kuih cincin sangat famous sebab itu bila balik dari sana kuih ini tak tinggal..

    ReplyDelete
  2. Salam isnin mia..
    Aku kalau nak order pun nda dapat kan..pekata kalau ko bermurah ati dan letakkan resepinya...hehehe

    ReplyDelete
  3. Nakkkkk. AKu pernah mkn, sedap ☺☺

    ReplyDelete
  4. kalau kena yg sedap memang sedap rangup je..tp kalau kena yg keras mang potong betul kak mia..rajinnya mama kak buat ye..t kongsi la cane buat kak..

    ReplyDelete
  5. mcm pernah mkn kuih nie..hihik

    ReplyDelete
  6. sepupu liya ada dok kat KK... selalu bw balik kuih cincin ni.. :)

    ReplyDelete
  7. Nak jugak. tapi nak tau rege dulu. selain dari tu apa lagi yng femes kat sana??

    ReplyDelete
  8. BUI NAK JUGAK..SEDAP NI..^_^

    ReplyDelete
  9. hohoo kalau saya cakap saya berminat pun, tak dapat u nak tolong :p Rasa kueh ni saya ingat-ingat lupa la.

    ReplyDelete
  10. OKje suka jugak kuih ni...dulu member dari Sarawak selalu bawak kuih ni! Boleh jugak order kot Mia!..

    ReplyDelete
  11. saya berminat kak, dulu sy tak tau kuih ni kuih apa,officemate yg bg rasa,mmg sedap tak terperi.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc