Skip to main content

-------------------

Assalamualaikum

Hari ni sampai awal pegi opis.....Shumi dan Shamzi tak liat bangun cam kebiasaannya....selalunya masa bangun pagi cam orang bergaduh saja..............*apa lagi nak tulis ni....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sunyi....
|
|
|
|
|
|
|
-----Bunyi cengkerik-----

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|

Otak tiba2 jammed pagi ni ..... tiada idea nak tulis sampai tajuk pun tak tahu nak letak apa......bayangkan dan layan jak lah bunyi cengkerik tu...best apa......hehe




Note : Bunyi cengkerik diinspirasikan oleh Ibu Garang ......Sumber foto dari Encik Google

Comments

  1. Hahaha.. Ada jugak lah idea mo tulis ini Mia..:)

    ReplyDelete
  2. bagi sesiapa yg duduk rumah kampung atau berdekatan dgn hutan, mmg best sgt. sbb ade dengar bunyi unggas rimba dan cengkerik. syok tido!

    ReplyDelete
  3. Alamak dah lama tak dengar bunyi cengkerik...
    Heheheheh..
    Lupa dah macam mana..

    ReplyDelete
  4. Heheheh..sunyi sampai kesini bnyi cengkeriknyer...:)

    ReplyDelete
  5. senyi nya..sampai cengkerek pun tak ber bunyi heeee

    ReplyDelete
  6. KAT SINI RIUH RENDAH..X LEH BYGKAN BUNYI CENGKERIK..HUHU

    ReplyDelete
  7. Jap...tgh membayangkan bunyi cengkerik. Dah lama wei tak dgr bunyi ni.

    Otak jammed napa nok? Meh tweet aku, hilangkan jammed tu...ahaks...

    ReplyDelete
  8. Sampai gitu sekali,hahahaha.Takpe,petang sket idea mencurah curah,hihihihihi

    ReplyDelete
  9. jeng jeng jeng...jap lagi muncul la idea tu...

    ReplyDelete
  10. haha..saya pun kadang teda idea mau menulis blog..nasib jg akhir2 ni sya rajin baking.. itu la bikin isi blog haha

    ReplyDelete
  11. Umah umi cikgu pg2 dah bunyi segala mcm kenderaan.maklum ler umah tepi jalan raya hehe

    ReplyDelete
  12. takder idea pun still kreatif D:D

    ReplyDelete
  13. haha...ada masanya mmg tak de idea..

    ReplyDelete
  14. Sampai camtu sekali. Sy pun x de idea nak update entri.

    ReplyDelete
  15. done follow sini.. jom follow n singgah blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

    klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc