Gardenia Butterscotch !! - Mia - Memories of Mine

Latest

Tuesday, June 25, 2013

Gardenia Butterscotch !!

Assalamualaikum

Semalam lepas keja singgah kat Giant sekejap beli barang dapur sedikit...sambil-sambil tu beli minuman untuk berbuka puasa dalam keta on the way balik rumah...memang confirm tak sempat sampai rumah sebelum jam 6.30pm di sebabkan kesesakkan yang melanda....

Sebelum bayar barang di kaunter, singgah kat rak roti gardenia.....kira2 nak beli roti gardenia yang biasa tapi mata tertumpu kat beberapa bungkusan roti gardenia yang 'ganjil' itu....(maklumlah, selalu satu jenis jak roti gardenia yang dijual kat pasaran Sabah ni)...biar betul, macam tak percaya....dah lama aku ngidam roti Gardenia Butterscotch....Giant dah ada jual.....yeehhh ! tak payah nak pegi KL, borong semua roti tu...hehehe


Sumber : Google

Roti gardenia Butterscotch yang aku idam2 selama ni, walaupun mahal, yang saiz kecil harga RM6.00 tutup mata jaklah beli...selalu dapat makan kalau pegi kat KL....hehe sian kan. Yang ni bukan roti yang aku beli semalam, yang aku punya dah selamat masuk perut jadi menu berbuka puasa....alhamdulillah


Note : kalau balik ke KK dari KL selalu 'pajak' roti2 Gardenia yang pelbagai perisa di LCCT/KLIA tu...bukan aku sorang saja tau, mostly orang Sabah dan Sarawak beli seplastik besar bawa balik untuk dibuat ole ole....(^_^) 



15 comments:

  1. baru2 ni anty sy dtg kl... satu kotak isi 200 pack tu bun2 gardenia dia borong bw blk sabah. ramai yg order! phewww..

    ReplyDelete
  2. nina pun suka nih. satu lagi y coklat tu. aummmm!!!

    ReplyDelete
  3. salam selasa
    singgah pagi
    dah sarapan?

    ReplyDelete
  4. mahalnyeeee kat sana.... suka yang coklat lagi yang ni manis sikit :)

    ReplyDelete
  5. Kalau macam ini buat aje franchise gardenia pasti untung kalau belum ramai yg membuka outletnya. Mia mulakan mesti ramai yg membeli.

    ReplyDelete
  6. Laaa...kat sana tak de jual ker nok. Siannya. Finally dpt juga merasa. Ko bley business jual roti ni lah ☺☺

    ReplyDelete
  7. roti ni kalo bakar sedap ya hanattttt :D

    ReplyDelete
  8. hahaha.. mmg bah Mia.. kami pun sllu borong mcm1 roti Gardenia klu pigi KL..siap mengirim lagi klu ada kawan2 pi KL..hehe
    alah, di LD baru ada roti Gardenia yg sandwich jak..:)

    ReplyDelete
  9. Nie mesti baru nyer produk kan..tak pernah gak aku makan...mesti sedap sebab tuh orng sabah sarawak suka borongg kan..

    ReplyDelete
  10. faham sangat perasaan orang semenanjung yang tinggal di sabah & sarawak, 1 dulu 4 thn dekat sarawak, mmg pejam mata jela beli roti paling mahal ni ! hehe

    ReplyDelete
  11. Oh ye ke?...Tapi mmg sedap Mia...kalau bakarkan dia pun sedap jugak!

    ReplyDelete
  12. roti tu memang sedap.. ;)
    ai sorang boleh hadap habiskan..

    ReplyDelete
  13. Orang KL.. please appreciate the roti ni ok hahah tapi skang dah ada kat Sabah, ok la kan. Mahal jugak yer roti ni.

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!