Skip to main content

Gardenia Butterscotch !!

Assalamualaikum

Semalam lepas keja singgah kat Giant sekejap beli barang dapur sedikit...sambil-sambil tu beli minuman untuk berbuka puasa dalam keta on the way balik rumah...memang confirm tak sempat sampai rumah sebelum jam 6.30pm di sebabkan kesesakkan yang melanda....

Sebelum bayar barang di kaunter, singgah kat rak roti gardenia.....kira2 nak beli roti gardenia yang biasa tapi mata tertumpu kat beberapa bungkusan roti gardenia yang 'ganjil' itu....(maklumlah, selalu satu jenis jak roti gardenia yang dijual kat pasaran Sabah ni)...biar betul, macam tak percaya....dah lama aku ngidam roti Gardenia Butterscotch....Giant dah ada jual.....yeehhh ! tak payah nak pegi KL, borong semua roti tu...hehehe


Sumber : Google

Roti gardenia Butterscotch yang aku idam2 selama ni, walaupun mahal, yang saiz kecil harga RM6.00 tutup mata jaklah beli...selalu dapat makan kalau pegi kat KL....hehe sian kan. Yang ni bukan roti yang aku beli semalam, yang aku punya dah selamat masuk perut jadi menu berbuka puasa....alhamdulillah


Note : kalau balik ke KK dari KL selalu 'pajak' roti2 Gardenia yang pelbagai perisa di LCCT/KLIA tu...bukan aku sorang saja tau, mostly orang Sabah dan Sarawak beli seplastik besar bawa balik untuk dibuat ole ole....(^_^) 



Comments

  1. baru2 ni anty sy dtg kl... satu kotak isi 200 pack tu bun2 gardenia dia borong bw blk sabah. ramai yg order! phewww..

    ReplyDelete
  2. nina pun suka nih. satu lagi y coklat tu. aummmm!!!

    ReplyDelete
  3. salam selasa
    singgah pagi
    dah sarapan?

    ReplyDelete
  4. mahalnyeeee kat sana.... suka yang coklat lagi yang ni manis sikit :)

    ReplyDelete
  5. Kalau macam ini buat aje franchise gardenia pasti untung kalau belum ramai yg membuka outletnya. Mia mulakan mesti ramai yg membeli.

    ReplyDelete
  6. Laaa...kat sana tak de jual ker nok. Siannya. Finally dpt juga merasa. Ko bley business jual roti ni lah ☺☺

    ReplyDelete
  7. roti ni kalo bakar sedap ya hanattttt :D

    ReplyDelete
  8. hahaha.. mmg bah Mia.. kami pun sllu borong mcm1 roti Gardenia klu pigi KL..siap mengirim lagi klu ada kawan2 pi KL..hehe
    alah, di LD baru ada roti Gardenia yg sandwich jak..:)

    ReplyDelete
  9. Nie mesti baru nyer produk kan..tak pernah gak aku makan...mesti sedap sebab tuh orng sabah sarawak suka borongg kan..

    ReplyDelete
  10. faham sangat perasaan orang semenanjung yang tinggal di sabah & sarawak, 1 dulu 4 thn dekat sarawak, mmg pejam mata jela beli roti paling mahal ni ! hehe

    ReplyDelete
  11. Oh ye ke?...Tapi mmg sedap Mia...kalau bakarkan dia pun sedap jugak!

    ReplyDelete
  12. roti tu memang sedap.. ;)
    ai sorang boleh hadap habiskan..

    ReplyDelete
  13. Orang KL.. please appreciate the roti ni ok hahah tapi skang dah ada kat Sabah, ok la kan. Mahal jugak yer roti ni.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a