Skip to main content

Gardenia Butterscotch !!

Assalamualaikum

Semalam lepas keja singgah kat Giant sekejap beli barang dapur sedikit...sambil-sambil tu beli minuman untuk berbuka puasa dalam keta on the way balik rumah...memang confirm tak sempat sampai rumah sebelum jam 6.30pm di sebabkan kesesakkan yang melanda....

Sebelum bayar barang di kaunter, singgah kat rak roti gardenia.....kira2 nak beli roti gardenia yang biasa tapi mata tertumpu kat beberapa bungkusan roti gardenia yang 'ganjil' itu....(maklumlah, selalu satu jenis jak roti gardenia yang dijual kat pasaran Sabah ni)...biar betul, macam tak percaya....dah lama aku ngidam roti Gardenia Butterscotch....Giant dah ada jual.....yeehhh ! tak payah nak pegi KL, borong semua roti tu...hehehe


Sumber : Google

Roti gardenia Butterscotch yang aku idam2 selama ni, walaupun mahal, yang saiz kecil harga RM6.00 tutup mata jaklah beli...selalu dapat makan kalau pegi kat KL....hehe sian kan. Yang ni bukan roti yang aku beli semalam, yang aku punya dah selamat masuk perut jadi menu berbuka puasa....alhamdulillah


Note : kalau balik ke KK dari KL selalu 'pajak' roti2 Gardenia yang pelbagai perisa di LCCT/KLIA tu...bukan aku sorang saja tau, mostly orang Sabah dan Sarawak beli seplastik besar bawa balik untuk dibuat ole ole....(^_^) 



Comments

  1. baru2 ni anty sy dtg kl... satu kotak isi 200 pack tu bun2 gardenia dia borong bw blk sabah. ramai yg order! phewww..

    ReplyDelete
  2. nina pun suka nih. satu lagi y coklat tu. aummmm!!!

    ReplyDelete
  3. salam selasa
    singgah pagi
    dah sarapan?

    ReplyDelete
  4. mahalnyeeee kat sana.... suka yang coklat lagi yang ni manis sikit :)

    ReplyDelete
  5. Kalau macam ini buat aje franchise gardenia pasti untung kalau belum ramai yg membuka outletnya. Mia mulakan mesti ramai yg membeli.

    ReplyDelete
  6. Laaa...kat sana tak de jual ker nok. Siannya. Finally dpt juga merasa. Ko bley business jual roti ni lah ☺☺

    ReplyDelete
  7. roti ni kalo bakar sedap ya hanattttt :D

    ReplyDelete
  8. hahaha.. mmg bah Mia.. kami pun sllu borong mcm1 roti Gardenia klu pigi KL..siap mengirim lagi klu ada kawan2 pi KL..hehe
    alah, di LD baru ada roti Gardenia yg sandwich jak..:)

    ReplyDelete
  9. Nie mesti baru nyer produk kan..tak pernah gak aku makan...mesti sedap sebab tuh orng sabah sarawak suka borongg kan..

    ReplyDelete
  10. faham sangat perasaan orang semenanjung yang tinggal di sabah & sarawak, 1 dulu 4 thn dekat sarawak, mmg pejam mata jela beli roti paling mahal ni ! hehe

    ReplyDelete
  11. Oh ye ke?...Tapi mmg sedap Mia...kalau bakarkan dia pun sedap jugak!

    ReplyDelete
  12. roti tu memang sedap.. ;)
    ai sorang boleh hadap habiskan..

    ReplyDelete
  13. Orang KL.. please appreciate the roti ni ok hahah tapi skang dah ada kat Sabah, ok la kan. Mahal jugak yer roti ni.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang