Skip to main content

Syura Juara MasterChef Selebriti Malaysia 2

Assalamualaikum

Lambat bersiaran hari ni disebabkan oleh kesibukkan yang melanda.....
Semalam tengo MasterChef Selebriti ke ? Semua dah tahu sapa yang menang kan...Tahniah untuk Syura !

Sumber : Google
Dah rezeki Syura kan....kepada peserta yang lain juga diucapkan tahniah sebab dapat kongsikan resepi dorang kat para penonton....aku memang follow rancangan ni sebab suka tengo dorang masak2 kat dapur tu....



Note : sejak tengo MasterChef ni, aku kalau kat dapur jadi teliti sedikit....mesti hidangkan masakan yang paling sedap dan kreatiflah konon...jurinya hubby dan anak-anak...Shamzi siap puji lagi masakan Umi yang palinnnnggg sedap di dunia...terharu aku tau (^_^)




Comments

  1. semalam buat entri pasal ni... lepas tu ramai yang dah bagi jawapan bocor yang syura menang...he he he...apa2 pun tahniah buat syura...anak2 syura tu comel2... baru first time Farah dapat tengok anak2 syura.... sebab before this x pernah rasanya stumble upon dia expose kat media... or mungkin ada tapi farah yang tak perasan...

    ReplyDelete
  2. Tahniahhhh syura....weeeee mmg hubby yg akan puji isteri air tgn masakan isteri sudah tentunya sedapppp

    ReplyDelete
  3. tahniah syura...memg suke tgk syura nih.low profile

    ReplyDelete
  4. Bagus juga Syura menang - kakak suka tengok anak-anak dia yg 3 org tu Mia.
    Rezeki keluarga dia.

    ReplyDelete
  5. hehehe...semestinya air tgn mak itu yg plg sedap :)

    ReplyDelete
  6. Tak tgk pon. Tahniah buat syura.

    ReplyDelete
  7. tahniah syura..tahniah jgk kt penyokong dia kan..hehehehe

    ReplyDelete
  8. KY jarang tengok, kalau tak ada cerita sangat baru tengok haaaa...

    masakkan ibu memang paling sedap, mana boleh lawan kan? heeee

    ReplyDelete
  9. hehe...OKje pun suka gak Mia tgk Masterchef ni...Tp mmg ingat si celina yg menang!

    ReplyDelete
  10. COngrats to Syura, rezeki dia. I tengok few episodes jer, pastu malas nak tunggu orang upload dah hehe.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a