Skip to main content

Sekadar renungan

Assalamualaikum

Perkongsian di hari jumaat....


Sumber : Facebook





Note : Mendengar berita semalam membuatkan hati rasa tidak tenteram dengan keselamatan anak-anak kita hari ini.....ibu mana yang tidak sedih bila melihat mak budak perempuan yang mati dibunuh selepas dirogol menangis teresak2 meratap kematian anaknya itu....bergenang air mata aku semalam melihat dia masih kuat menjawab soalan yang diajukan oleh wartawan itu.....Al-Fatihah untuk arwah dan Takziah untuk keluarga mereka, semoga mereka tabah menghadapi dugaanNya....dan semoga si pelaku akan mendapat pembalasan yang setimpal dengan perbuatan kejamnya itu...
Semoga anak-anak kita dijauhkan daripada segala bahaya......amin

Comments

  1. tu lah..aku pun ternampak berita tu smlm Mia..sedih betul tau...Org Sabah lagi tu..isk! kejam btul bah..budak lg kan.. moga pelaku nya mendapat hukuman setimpal..

    ReplyDelete
  2. Salam mia...
    sedih kan bila ditimpa malang begitu..budak th langsung tak berdosa, menjadi mangsa plak...

    ReplyDelete
  3. Kakak tak tengok berita tak tahu Mia. Sedihnya... melihat ibu yg menangis siapa pun akan terasa sama Mia. Moga yg bersalah dapat ditangkap dan dihukum setimpal.

    ReplyDelete
  4. Tak mcm zaman kita dulu,merayap merata kampung,dekat senja baru balik.Tak takut,tak risau pun.Anak zaman skang,kat laman rumah pun boleh hilang.Kasihan emaknya...
    Al-Fatihah,semoga keluarganya tabah....

    ReplyDelete
  5. Ohhh ....ada gak dengar berita ni tadi kat radio... dekat dengan parking ketakan....Al-fatehah...

    ReplyDelete
  6. Moga anak anak kita dipelihara dan dilindungi Allah selalu. Bimbang kan.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc