Skip to main content

Cukup-cukup sudah

Assalamualaikum

Cukup-cukup sudah.....!!!
Cam lagu pulak kan....
Ditujukan kepada mereka yang masih lagi memegang pahat dan tukul untuk membaiki rumah yang memang sudah siap....

Aku boleh tutup segala saluran media sosial...boleh elak daripada membaca segala macam berita yang tidak sahih dan berbaur hasutan segala.....rimas membaca semua tu....mahu sahaja aku unfren kan semua mereka yang terlibat tetapi aku masih ada sifat seorang kawan yang tidak akan terus mengadili siapa2...itu hak mereka kan...tapi tolonglah....cukup-cukup sudah....
Aku mahu aman...

Dalam media sosial aku boleh elak.....tapi di tempat keja aku, begitu lancang mulut si kawan menghina bangsa orang lain yang kononnya amat kolot menyokong si polan....
Berdesing telinga mendengarnya tapi kalau dilayan nanti aku akan menjadi seperti dorang...
satu jari ko menunjuk kesalahan orang lain, ingat ada 4 jari yang akan menuding diri ko sendiri....
Sabar dan diam....senjata yang paling berkesan sekarang ini....

Sekadar meluahkan perasaan geram dan tidak terniat untuk menyinggung perasaan sesiapa.....aku hormat hak orang lain untuk bersuara tetapi sila hormat perasaan orang lain juga....

cukup-cukup sudah......sekadar mahu hidup dengan aman......

Comments

  1. Sib baik dok jauh gini takder expose directly ngan benda2 gitu..facebook pun tak berapa aktif...
    agaknya depa2 tuh akan berenti bila dah penat daa..bila isu pun dah jadi lapuk

    ReplyDelete
  2. Biasalah tu. PRU dah habis, tapi perang PRU belum habis lagi.

    ReplyDelete
  3. rumah dah siap..tp pahat msih bbunyi...pelik btol..huhu

    ReplyDelete
  4. Kian panas sebenarnya sekarang ni Mia...
    Apa yg hairan media pun lancang juga menambah minyak pada api yg baru nak marak..

    ReplyDelete
  5. erm...mmg bikin panas juga dengar kan Mia..diam dan sabar je lah jawab nya...
    apa yg kita mahu skrg kita hidup dgn aman tanpa bermusuh dgn apa bangsa sekali pun.. moga negara kita terus aman & makmur..amin! :)

    ReplyDelete
  6. nasib ler kat opis mun nih takde mulut mulut gitu....selamat....kalau tak berdesing gak kot....

    ReplyDelete
  7. yang masih dok bising2 tu tolong p cabut bendera yg dok semak persekitaran tu ada bagunya jugak...

    ReplyDelete
  8. Lama dah tak bukak FB Mia....malas nk membaca dan mendengar pasal politik yg tak akan aman ni....biarkan Arjuna je yg Baca hehe

    ReplyDelete
  9. ahhahah cukup2 sudah .. jgn dilayan ..
    nanti kita makan ati .. ups2 terlebey sudaaa akak nie ..

    mcam2 org kat opis nie kan ;)

    ReplyDelete
  10. macam-macam sekarang ni.
    semoga Allah bagi kita katengan.
    cukup dengan apa yang ada.
    nanti lebih-lebih lain pula jadinya.
    kasihan kat umat ari ni.

    ReplyDelete
  11. Sudah sudah lah tukan. Walau apa pun parti kita tapi kita kena bersatu. Baru la nama persaingan yang sihat. Sy pun naik jemu dah dgr citer citer mcm ni.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc