Skip to main content

Kelam Kabut vs Monday Blues

Assalamualaikum

Hari ni tersangatlah kelam kabut sikit...
Tambah - tambah lagi hari isnin...
Ni akibat cuti 3 hari lah ni....Mood masih cuti-cuti Malaysia lagi....
Dah lah semalam kena ceri beri.....ntah apa yang aku makan tak tahulah..
Ada beli makanan di pasar malam.....beli kuih muih, rojak dan murtabak jawa....
aku suspect mesti murtabak jawa sebab rasa dia lain sikit..
tapi sebab kepingin betul nak makan aku bedal semuanya...hehe

Akibat kelam kabut dan monday blues, Punch Card dan kunci laci tertinggal di rumah...
Huhu
Blog kengkawan pun tak sempat nak kunjung.....tengo kalau sempat ni malam yek...
penangan ceri beri masih ada kesan lagi....


Nasib baik minggu ni 3 hari keja sahaja.....khamis, jumaat, sabtu, ahad, isnin, selasa cutiiiiii.........



Comments

  1. Kalau punch card tertinggal mcm tu cmne?bole msuk kje lg ke

    ReplyDelete
  2. Kesiannya...dugaan isnin kan....nk buat cane...

    ReplyDelete
  3. get well soon mia...take care tau...

    ReplyDelete
  4. alamak ciannya..takperlah take it easy..moga cepat baik yer...dua2 penyakit (+modayblues)..heheh

    ReplyDelete
  5. semoga cepat sembuh ye.. take care mia :)

    ReplyDelete
  6. monday blues? saya pun sama jugak. huhuhu
    siannya, sampai tertinggal punch card dan kunci pulak tu.
    get well soon mia :D

    ReplyDelete
  7. Bestnya cuti. Smoga cepat sembuh.

    ReplyDelete
  8. bestnya moi ko cuti lama...
    Get well soon ya..

    ReplyDelete
  9. Habis sampai tertinggal punch-card Mia. Betul-betul kelam-kabut ni..
    Harapnya tapi semua kerja tak terganggulah. Kadang bila hati tak senang buat kerja pun ada yg serba tak kena.

    ReplyDelete
  10. cuti apa plk hari selasa kak mia?hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang