Skip to main content

Kelam Kabut vs Monday Blues

Assalamualaikum

Hari ni tersangatlah kelam kabut sikit...
Tambah - tambah lagi hari isnin...
Ni akibat cuti 3 hari lah ni....Mood masih cuti-cuti Malaysia lagi....
Dah lah semalam kena ceri beri.....ntah apa yang aku makan tak tahulah..
Ada beli makanan di pasar malam.....beli kuih muih, rojak dan murtabak jawa....
aku suspect mesti murtabak jawa sebab rasa dia lain sikit..
tapi sebab kepingin betul nak makan aku bedal semuanya...hehe

Akibat kelam kabut dan monday blues, Punch Card dan kunci laci tertinggal di rumah...
Huhu
Blog kengkawan pun tak sempat nak kunjung.....tengo kalau sempat ni malam yek...
penangan ceri beri masih ada kesan lagi....


Nasib baik minggu ni 3 hari keja sahaja.....khamis, jumaat, sabtu, ahad, isnin, selasa cutiiiiii.........



Comments

  1. Kalau punch card tertinggal mcm tu cmne?bole msuk kje lg ke

    ReplyDelete
  2. Kesiannya...dugaan isnin kan....nk buat cane...

    ReplyDelete
  3. get well soon mia...take care tau...

    ReplyDelete
  4. alamak ciannya..takperlah take it easy..moga cepat baik yer...dua2 penyakit (+modayblues)..heheh

    ReplyDelete
  5. semoga cepat sembuh ye.. take care mia :)

    ReplyDelete
  6. monday blues? saya pun sama jugak. huhuhu
    siannya, sampai tertinggal punch card dan kunci pulak tu.
    get well soon mia :D

    ReplyDelete
  7. Bestnya cuti. Smoga cepat sembuh.

    ReplyDelete
  8. bestnya moi ko cuti lama...
    Get well soon ya..

    ReplyDelete
  9. Habis sampai tertinggal punch-card Mia. Betul-betul kelam-kabut ni..
    Harapnya tapi semua kerja tak terganggulah. Kadang bila hati tak senang buat kerja pun ada yg serba tak kena.

    ReplyDelete
  10. cuti apa plk hari selasa kak mia?hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa