Skip to main content

2 Hari di Kampung

Assalamualaikum

Jumaat lepas kami sekeluarga balik kampung....
Anak-anak dah rindu dengan atuk dan opahnya termasuklah Uminya ni...
Macam biasa share gambar yang di sempat disnap di kampung...
harap jangan boring yek.....



Konon-kononnya nak tukar karier menjadi tukang kebun yang berjaya :p



Bila benda ni berbunyi ditiup angin, rasa tenang dijiwa gitu....




Jambu kapas kami gelarkan sebab rasa dia cam makan kapas...hehe, bukan jambu air yek.....pernah makan jambu camni.....rasa manis masam dan kering.....so agak tidak mengemarinya...bagi sedekah kat burung-burung semua....

Comments

  1. Nyaman betul kakak tengok suasanya Mia.
    Jambu kapas tak tahulah kakak tapi kalau kakak janji buah suka aje, apa lagi kalau fresh from the farm macam ini. Nampak merah-merah tu mestilah sedap:)

    ReplyDelete
  2. Nampak nyaman dan tenang gitu kampung ko kan..kalau duduk berlama2 puntak kesah..leh makan jambu kapas tiap2 hari..:)

    ReplyDelete
  3. bestnya suasana kg....gambar pun cantik

    ReplyDelete
  4. sejuk mata memandang suasana kg

    ReplyDelete
  5. cantiknya kg mia. sejuk mata memandang view yg mcmni. saya suka!

    ReplyDelete
  6. Jambu kapas? Rasanye macam tak pernah tengok buah tu... sedap ke sis? sian saya tak pernah makan jambu kapas hu hu...

    ReplyDelete
  7. gambar cantik, guna effect ape ek? yg alat berbunyi tu pun ada gak kat kg, tak tahu nak panggil apa. :)

    ReplyDelete
  8. Memang best la kat kampung. Sy pun masih kat kpg ni. Rs malas nak balik KL
    Sudah padahal esok dah kerja.

    ReplyDelete
  9. salam mia…wah bestnye blk kg. kat sabah ke ni?

    ReplyDelete
  10. sejuk mata memandang gambar2 di atas tu Mia.. seronok bah balik kg ni..
    kami kg pun ndak seberapa sdh nampak kg...huhu")

    ReplyDelete
  11. JAmbu kapas tu ada rasa kelat2 tak? Sebab rasanya macam pernah makan something like that. Rindu nyer suasana kampung tengok all those pictures.

    ReplyDelete
  12. Jambu kapas? Tak pernah tengok dan makan ....
    Lain kali ambik gambarlah Mia

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a