Skip to main content

'Model' Kipas Angin

Assalamualaikum

Hari isnin merupakan hari yang bz dan malas so update pun dengan secepat dan seringkas mungkin.....hehehe alasan semata-mata

Hari jumaat tu kami pegi mencari kain untuk baju melayu hubby dan anak2....untuk raya katanya, harus bersiap sedia gitu.....cehh sibuk nak cari kain, puasa 2 bulan lagi pun bukan apa takut tempahan tutup....hubby ni payah sikit nak cari baju melayu yang ready made tu, baju muat tapi seluar tak masuk pulak, paham2 ja lah dia termasuk golongan lelaki yang berperut comel....kih kih kih

Aku sibuk cari kain dan kaler baju...tengo apa yang di buat oleh Damia dan babanya......





 



Keterujaan melampau bila berdepan dengan kipas angin saiz gergasi tu.....feeling jadi model kipas angin lah konon tu....

Comments

  1. Salam mia...
    wah bagus cepat2 buat persediaan utk raya kan..nanti takderlah berebut2 ngan orng lain lak last minute..
    suka btul damia dpt main ngan kipas kan..:)

    ReplyDelete
  2. jgn kata anak mu, aku pun suker dok depan kipas jayen tu. hehehe

    ReplyDelete
  3. Comel senyuman damia hehhe wahhh bgus cari awal2...

    ReplyDelete
  4. hehehe..comel betul damia ni.
    sama lah ngan bambam saya tu kalau nampak kipas, siap buat mcm2 bunyi lagi. kihkih

    ReplyDelete
  5. Hihihi cute jerk...
    uwwaaa.....semua dah sibuk cr kain..sa pun nak cari jugaklah 1 mei nie..hihihi

    ReplyDelete
  6. ye la tak lama lagi dah nak ramadhan pastu raya. cikgu lum habis ganti puasa ni huhuhu

    ReplyDelete
  7. Hahaa..comel bah Damia ni..kesukaan dia kalik kena kipas angin..hehe
    kami pun blm prepare baju raya, ingat bulan 5 ni baru mo pigi cari...kena sedia awal jg..:)

    ReplyDelete
  8. Hihi... happy betul adik kena kipas. Nyaman lagi sebab dapat duduk atas perut abah dia.
    Comellah Damia ni:)

    ReplyDelete
  9. Hahahaha suka sangat dia tersengihhh.

    ReplyDelete
  10. oohhh depan kipaslah ni..... sejuk jugakkan mIa hehe...Akhirnya dapat baju tak? colour apa?

    ReplyDelete
  11. budak2 mmg suka sejuk2,kan...sekurang2nya dia tak boring menunggu mamanya shopping hehe

    ReplyDelete
  12. Budak2 memang suka kipas lah nok ☺☺

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang