Skip to main content

Doa penyembuh rabun

Assalamualaikum

Hari ni kongsi doa yang berguna untuk orang2 yang rabun seperti aku...nampak doa ni di share dalam facebook......so mari sama2 amalkan....


 


Untuk mereka yang suka makan lobak merah camtu sahaja ala ala bugs bunny tu, ok lah kan....aku yang bukan peminat tegar lobak, agak kesusahan di situ...hehe
Tapi apa-apa pun kita cuba sajalah kan......

Semalam si Okje Hainom ada tanya, dapat cari kain ke tak....
Memang dapat dan telah pun selamat dihantar ke tukang jahit....tapi ada satu masalahnya...masa kat kedai kain tu aku nampak kaler kain tu biru tua, hubby pun sama nampak biru tua.....tapi bila sampai kat tukang jahit, tengo betul2 kaler kain tu sebenarnya kaler ungu tua.....camna tu....aku dan hubby tak puas hati lagi, tanya kat adik dan kakak, memang kaler ungu tua.....huhu
Adakah aku dan hubby rabun warna ? tapi untuk menyedapkan hati kami berdua sebab dah set kaler baju biru tua jadi ungu pulak, ala mungkin lampu kat kedai kain tu terang sangat, tu yang jadi nampak biru tapi sebenarnya ungu.....
Takpelah kan, kaler ungu cantik apa.....:p

Comments

  1. tq share... bagus jugak sbb sy pun dlm kategori rabun...hihi... nk try jugak lah

    ReplyDelete
  2. anak saya baru je buat spec sbb dia komplen penglihatan dia x clear. harapnya dia jaga la spec tu elok elok. budak2 ni tak pandai nak jaga barang selalunya. yg mereka tau mereka selalu dapat apa yg mereka nak kan..

    ReplyDelete
  3. Tq aa ko share doa nie..tau ja anak sia rabun..hihihi... Tp anak sia nda mo mkn carrot mcmana sia mo paksa makan...uhuhuhu...
    Wah...sdh beli kain. Sia blm beli lagi br plan bisuk mo cari.. Ok bah purple tu lbh cantik dr biru tu.. :)

    ReplyDelete
  4. TQ sharing..
    Hehehe..cantik bah Ungu Mia..
    kami last year tema ungu...tahun ni masih pening2 memikir mo tema apa..hehe:)

    ReplyDelete
  5. salam mia...
    Aku pun rabu gak dl, sebelah yg teruk..tapi tah camaner.tak lama lps tuh pulih balik..alhamdulillah...
    Ungu tua ngan biru tua dktlah jgk nak serupa..dah beli dah kan..belasah jer ungu tua tuh...:)

    ReplyDelete
  6. kadang rabun kerana keturunan jugalah Mia. Kakak masa mengandung gila makan carrot harap anak tak rabun. Masa dah boleh makan solid food pun kakak blend bubur sama dgn carrot, dah besar dan hingga kini rumah kakak tak pernah tak ada carrot tapi rabun juga... nak amal doa inilah..

    ReplyDelete
  7. nice sharing Mia... Farah pun rabun jugak...tapi pakai contact lens...cer teka berapakah power mata ni? ekekekeke...

    ReplyDelete
  8. Okje rabun jugak tapi tak kronik sangat ....
    Ungu tua tu pun cantik Mia...Mia sefamily kulit cerah...lagilah maveles kalau pakai...

    ReplyDelete
  9. UNGU IS FEBERET KALER LA..NAMPAK MISTERI JER..HEHE
    BTW,TENGKIU FOR THE DOA..

    ReplyDelete
  10. kalau dulu2 yg berumur baru rabun..sekarang yg muda2 lagi dah rabun.. tksih doa tu..baik sangat utk diamalkan..

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa