Doa penyembuh rabun - Mia - Memories of Mine

Latest

Tuesday, April 30, 2013

Doa penyembuh rabun

Assalamualaikum

Hari ni kongsi doa yang berguna untuk orang2 yang rabun seperti aku...nampak doa ni di share dalam facebook......so mari sama2 amalkan....


 


Untuk mereka yang suka makan lobak merah camtu sahaja ala ala bugs bunny tu, ok lah kan....aku yang bukan peminat tegar lobak, agak kesusahan di situ...hehe
Tapi apa-apa pun kita cuba sajalah kan......

Semalam si Okje Hainom ada tanya, dapat cari kain ke tak....
Memang dapat dan telah pun selamat dihantar ke tukang jahit....tapi ada satu masalahnya...masa kat kedai kain tu aku nampak kaler kain tu biru tua, hubby pun sama nampak biru tua.....tapi bila sampai kat tukang jahit, tengo betul2 kaler kain tu sebenarnya kaler ungu tua.....camna tu....aku dan hubby tak puas hati lagi, tanya kat adik dan kakak, memang kaler ungu tua.....huhu
Adakah aku dan hubby rabun warna ? tapi untuk menyedapkan hati kami berdua sebab dah set kaler baju biru tua jadi ungu pulak, ala mungkin lampu kat kedai kain tu terang sangat, tu yang jadi nampak biru tapi sebenarnya ungu.....
Takpelah kan, kaler ungu cantik apa.....:p

11 comments:

  1. tq share... bagus jugak sbb sy pun dlm kategori rabun...hihi... nk try jugak lah

    ReplyDelete
  2. anak saya baru je buat spec sbb dia komplen penglihatan dia x clear. harapnya dia jaga la spec tu elok elok. budak2 ni tak pandai nak jaga barang selalunya. yg mereka tau mereka selalu dapat apa yg mereka nak kan..

    ReplyDelete
  3. Tq aa ko share doa nie..tau ja anak sia rabun..hihihi... Tp anak sia nda mo mkn carrot mcmana sia mo paksa makan...uhuhuhu...
    Wah...sdh beli kain. Sia blm beli lagi br plan bisuk mo cari.. Ok bah purple tu lbh cantik dr biru tu.. :)

    ReplyDelete
  4. TQ sharing..
    Hehehe..cantik bah Ungu Mia..
    kami last year tema ungu...tahun ni masih pening2 memikir mo tema apa..hehe:)

    ReplyDelete
  5. salam mia...
    Aku pun rabu gak dl, sebelah yg teruk..tapi tah camaner.tak lama lps tuh pulih balik..alhamdulillah...
    Ungu tua ngan biru tua dktlah jgk nak serupa..dah beli dah kan..belasah jer ungu tua tuh...:)

    ReplyDelete
  6. kadang rabun kerana keturunan jugalah Mia. Kakak masa mengandung gila makan carrot harap anak tak rabun. Masa dah boleh makan solid food pun kakak blend bubur sama dgn carrot, dah besar dan hingga kini rumah kakak tak pernah tak ada carrot tapi rabun juga... nak amal doa inilah..

    ReplyDelete
  7. nice sharing Mia... Farah pun rabun jugak...tapi pakai contact lens...cer teka berapakah power mata ni? ekekekeke...

    ReplyDelete
  8. Okje rabun jugak tapi tak kronik sangat ....
    Ungu tua tu pun cantik Mia...Mia sefamily kulit cerah...lagilah maveles kalau pakai...

    ReplyDelete
  9. UNGU IS FEBERET KALER LA..NAMPAK MISTERI JER..HEHE
    BTW,TENGKIU FOR THE DOA..

    ReplyDelete
  10. kalau dulu2 yg berumur baru rabun..sekarang yg muda2 lagi dah rabun.. tksih doa tu..baik sangat utk diamalkan..

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!