Skip to main content

Doa penyembuh rabun

Assalamualaikum

Hari ni kongsi doa yang berguna untuk orang2 yang rabun seperti aku...nampak doa ni di share dalam facebook......so mari sama2 amalkan....


 


Untuk mereka yang suka makan lobak merah camtu sahaja ala ala bugs bunny tu, ok lah kan....aku yang bukan peminat tegar lobak, agak kesusahan di situ...hehe
Tapi apa-apa pun kita cuba sajalah kan......

Semalam si Okje Hainom ada tanya, dapat cari kain ke tak....
Memang dapat dan telah pun selamat dihantar ke tukang jahit....tapi ada satu masalahnya...masa kat kedai kain tu aku nampak kaler kain tu biru tua, hubby pun sama nampak biru tua.....tapi bila sampai kat tukang jahit, tengo betul2 kaler kain tu sebenarnya kaler ungu tua.....camna tu....aku dan hubby tak puas hati lagi, tanya kat adik dan kakak, memang kaler ungu tua.....huhu
Adakah aku dan hubby rabun warna ? tapi untuk menyedapkan hati kami berdua sebab dah set kaler baju biru tua jadi ungu pulak, ala mungkin lampu kat kedai kain tu terang sangat, tu yang jadi nampak biru tapi sebenarnya ungu.....
Takpelah kan, kaler ungu cantik apa.....:p

Comments

  1. tq share... bagus jugak sbb sy pun dlm kategori rabun...hihi... nk try jugak lah

    ReplyDelete
  2. anak saya baru je buat spec sbb dia komplen penglihatan dia x clear. harapnya dia jaga la spec tu elok elok. budak2 ni tak pandai nak jaga barang selalunya. yg mereka tau mereka selalu dapat apa yg mereka nak kan..

    ReplyDelete
  3. Tq aa ko share doa nie..tau ja anak sia rabun..hihihi... Tp anak sia nda mo mkn carrot mcmana sia mo paksa makan...uhuhuhu...
    Wah...sdh beli kain. Sia blm beli lagi br plan bisuk mo cari.. Ok bah purple tu lbh cantik dr biru tu.. :)

    ReplyDelete
  4. TQ sharing..
    Hehehe..cantik bah Ungu Mia..
    kami last year tema ungu...tahun ni masih pening2 memikir mo tema apa..hehe:)

    ReplyDelete
  5. salam mia...
    Aku pun rabu gak dl, sebelah yg teruk..tapi tah camaner.tak lama lps tuh pulih balik..alhamdulillah...
    Ungu tua ngan biru tua dktlah jgk nak serupa..dah beli dah kan..belasah jer ungu tua tuh...:)

    ReplyDelete
  6. kadang rabun kerana keturunan jugalah Mia. Kakak masa mengandung gila makan carrot harap anak tak rabun. Masa dah boleh makan solid food pun kakak blend bubur sama dgn carrot, dah besar dan hingga kini rumah kakak tak pernah tak ada carrot tapi rabun juga... nak amal doa inilah..

    ReplyDelete
  7. nice sharing Mia... Farah pun rabun jugak...tapi pakai contact lens...cer teka berapakah power mata ni? ekekekeke...

    ReplyDelete
  8. Okje rabun jugak tapi tak kronik sangat ....
    Ungu tua tu pun cantik Mia...Mia sefamily kulit cerah...lagilah maveles kalau pakai...

    ReplyDelete
  9. UNGU IS FEBERET KALER LA..NAMPAK MISTERI JER..HEHE
    BTW,TENGKIU FOR THE DOA..

    ReplyDelete
  10. kalau dulu2 yg berumur baru rabun..sekarang yg muda2 lagi dah rabun.. tksih doa tu..baik sangat utk diamalkan..

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc