Skip to main content

Kudat Golf & Marina Resort

Assalamualaikum

Selamat hari isnin semua.....minggu lalu aku on off blog sebab anak2 sedang bercuti-cuti sekolah termasuklah encik hubby....so harus dilayan dahulu mereka....hehe. Hari ni semua dah kembali ke rutin masing2.....anak2 dah mula bersekolah, hubby dah kembali mengajar setelah seminggu off suara dan otak...:p...

Ok nak kongsikan cuti2 Sabah kami sefamili jumaat yang lalu.....jalan jalan check in katanya......di mana ? di Kudat Golf & Marina Resort.....semalam jak......actually resort ni satu2nya hotel yang kira besar di bandar Kudat dan menjadi tempat tumpuan para pelancong tempatan dan luar negeri.....dah lama kami rancang stay tempat ni.....baru ni lah berkesempatan.....harga bilik dari RM 160.00 ke RM 180.00 semalam....semua bilik adalah sama cuma yang membezakan adalah viewnya....ada special diskaun untuk mereka yang keja dengan government....so hari tu guna hubby punya nametaglah untuk dapat diskaun bilik....tempat ni jauhnya kira2 3 jam perjalanan dari bandaraya Kota Kinabalu...


Sumber : Official Website Kudat Golf & Marina Resort


Lepas check in, kami terus round2 the corner bandar Kudat....jalan2 tengo sunset di Esplanade Kudat....


Jadi model sambilan untuk hubby...muka monyok sikit sebab penat duduk dalam kereta padahal bukan aku yang drive pun....huhu Damia pula hepi giler......




Jeti di belakang resort.....




Swimming pool di resort ni.....view ni memang mantap sebab sebelah dia laut....




aktiviti wajib Shumi dan Shamzi.....





Riang ria anak-anak......uminya pun tumpang hepi jugak....





Wajib senyum camni.....hnss hnss hnss



Ok tu jak......hepi working !!!!

Comments

  1. Replies
    1. nda bah cath....kelam kabut kunun mo balik...kasi mandi dorang Shumi ngan Shamzi saja...hehe

      Delete
  2. salam mia..patutlah senyap bercuti yer...sana pun ade cuti easter jgk yer...kat tpt kami dari jumaat sampai isnin cutinya..anyway sukanya anak2 dpt jln2 kan mandi kolam...tak pegi mandi laut jgk ker..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. A'a...bercuti..:D..bagi anak mandi kolam jak....tak berani pula bawa mandi laut...anak2 pun seram tengo laut yg luas tu....

      Delete
  3. salam
    singgah pagi isnin
    semoga bulan 4 memberi banyak kecerian dalam idup

    ReplyDelete
  4. GERAM NAK CUBIT PIPI BUDAK YG TERSENGIH TU..COMEL HEHE

    ReplyDelete
  5. Cantik tempat dia Mia...becuti-cuti kah nie..heheh

    ReplyDelete
  6. Seronoknya jenjalan,hehehehe.Bebudak kemain riang yer.Cantiklah gambar2 ni sumer

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan budak jak gembira, mak budaknya pun....hehe

      Delete
  7. cantik view hotel nie...mesti bestkan.. =)

    ReplyDelete
  8. Bestnya bebudak bleh main2 kat swimming pool tu..last pict tu tak menahan M tengok..hi hi geramnya mcm nak geget ja pipi tu

    ReplyDelete
  9. blm lg sy sampai d kudat.. huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti ko balik Sabah ko try pegi sini kudat ..seafood dia murah banget....hehe

      Delete
  10. damia..senyum gitu lak yer..hihi
    semua gambar cantik laa

    ReplyDelete
    Replies
    1. A'a....itu lah senyuman dia tu..x tak ngikut sapa..hehe

      Delete
  11. haruslah baby suami yg jadi model hehe...kalau dia Cari model lain camne haha

    ReplyDelete
  12. Senyuman Damia kiut ..hehehehe

    ReplyDelete
  13. comelnyeee damia ! haha . mesti best kan jenjalan luangkan masa dgn family . bukan senang nak dapat masa yg berkualiti mcm ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu dik....klu ada masa wajib utamakan family dulu... :-)

      Delete
  14. CAntik juga tempat ni kan MIa..
    comel bah Damia senyum begitu..eee cute! :)

    ReplyDelete
  15. hnssss hnsss... Damia senyum nyer mmg gitu selalu eh, in both pictures gitu senyum nya.. hnsss hnsss.

    ReplyDelete
    Replies
    1. A'a....mesti nak hnsss hnsss sampai terhembus sikit ingus....haha

      Delete
  16. Bestnyer cuticuti...cantik pemandangan kat sana...

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a