Skip to main content

Kelmarin...

Assalamualaikum

Kelmarin satu hari duduk di rumah jaga Damia sebab dia demam.....tapi budak ni demam2 pun masih juga kuat bermain....lari sana lari sini...nak suruh dia duduk diam2 berehat pun bukannya dia nak paham....layankan jak lah.....aku dah siap semua keja yang patut, apalagi duduk le depan en. laptop, berblog kononnya......Sedang siok2 tik tak tik tak menaip ni, Damia tiba2 minta pangku dan tengolah kejanya, nak jugalah gayanya.....tak bagi pulak, siaplah dengan suara jeritan budak pompuannya tu...


Eksen menaip konon sampai termuncung2 mulut tu....




 
Siap klik klik mouse lagi tu...




Kita close up sikit apa benda yang ditaipnya tu......dia saja yang paham....


Dan sebab Damia dah ambil alih laptop tu maka aku tidak dapat berblog walking semalam....*boleh terima ke alasan tu...hehehe


Note : Hari ni Damia dah ok sikit, hantar dia ke nursery tadi, tak banyak ragam cuma dia nak dengan cikgu feveretnya saja, cikgu lain tak laku.....

Comments

  1. buak2 zaman skrg semuanya pandai..kan?

    ReplyDelete
  2. lamanya kan damia berlaptop kang sampai terganggu blogging umminyer..heheh...semoga cepat baik damia cayang..:)

    ReplyDelete
  3. Boleh upah taip entry blog ni...hehe

    ReplyDelete
  4. wah dah ada pengganti untuk menulis blog..:)

    ReplyDelete
  5. Wahhh...
    Kena gayanya tu...
    Hehhehehhe.....
    Pewaris blog ni nanti.... =D

    ReplyDelete
  6. Kalau tengok gaya dia macam pandai sangat kan Mia. Dia tengok apa mama dia buat tu..

    ReplyDelete
  7. singgah sini...jaga anak demam ye

    ReplyDelete
  8. Amboi...damia nak berblog juga ker ☺☺. Budak jaman IT kan.

    Get well soon damia.

    ReplyDelete
  9. hihihi...dia pun mau jadi mcm mamanya berblog juga...

    Semoga cpt smbuh ya Damia..

    ReplyDelete
  10. Hihihi...sama lah tu dgn Pa'e suka sgt kacau klu time ber blogging..semua dia mo pegang juga..moga cepat sembuh Damia cyg..:)

    ReplyDelete
  11. Mia...kecik kecik lagi dh menurun ni hehe...menurun emak berblogging sok sok jadi blogger berjaya ni haha

    ReplyDelete
  12. wah! pandai nyer dia berblog jugak..

    ReplyDelete
  13. Kena je gayanye cam org besor besor. Get well soon sayang.

    ReplyDelete
  14. nnt bila bsar teror sudah ni menaip.hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang