Skip to main content

Kelmarin...

Assalamualaikum

Kelmarin satu hari duduk di rumah jaga Damia sebab dia demam.....tapi budak ni demam2 pun masih juga kuat bermain....lari sana lari sini...nak suruh dia duduk diam2 berehat pun bukannya dia nak paham....layankan jak lah.....aku dah siap semua keja yang patut, apalagi duduk le depan en. laptop, berblog kononnya......Sedang siok2 tik tak tik tak menaip ni, Damia tiba2 minta pangku dan tengolah kejanya, nak jugalah gayanya.....tak bagi pulak, siaplah dengan suara jeritan budak pompuannya tu...


Eksen menaip konon sampai termuncung2 mulut tu....




 
Siap klik klik mouse lagi tu...




Kita close up sikit apa benda yang ditaipnya tu......dia saja yang paham....


Dan sebab Damia dah ambil alih laptop tu maka aku tidak dapat berblog walking semalam....*boleh terima ke alasan tu...hehehe


Note : Hari ni Damia dah ok sikit, hantar dia ke nursery tadi, tak banyak ragam cuma dia nak dengan cikgu feveretnya saja, cikgu lain tak laku.....

Comments

  1. buak2 zaman skrg semuanya pandai..kan?

    ReplyDelete
  2. lamanya kan damia berlaptop kang sampai terganggu blogging umminyer..heheh...semoga cepat baik damia cayang..:)

    ReplyDelete
  3. Boleh upah taip entry blog ni...hehe

    ReplyDelete
  4. wah dah ada pengganti untuk menulis blog..:)

    ReplyDelete
  5. Wahhh...
    Kena gayanya tu...
    Hehhehehhe.....
    Pewaris blog ni nanti.... =D

    ReplyDelete
  6. Kalau tengok gaya dia macam pandai sangat kan Mia. Dia tengok apa mama dia buat tu..

    ReplyDelete
  7. singgah sini...jaga anak demam ye

    ReplyDelete
  8. Amboi...damia nak berblog juga ker ☺☺. Budak jaman IT kan.

    Get well soon damia.

    ReplyDelete
  9. hihihi...dia pun mau jadi mcm mamanya berblog juga...

    Semoga cpt smbuh ya Damia..

    ReplyDelete
  10. Hihihi...sama lah tu dgn Pa'e suka sgt kacau klu time ber blogging..semua dia mo pegang juga..moga cepat sembuh Damia cyg..:)

    ReplyDelete
  11. Mia...kecik kecik lagi dh menurun ni hehe...menurun emak berblogging sok sok jadi blogger berjaya ni haha

    ReplyDelete
  12. wah! pandai nyer dia berblog jugak..

    ReplyDelete
  13. Kena je gayanye cam org besor besor. Get well soon sayang.

    ReplyDelete
  14. nnt bila bsar teror sudah ni menaip.hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a