Yang best di kampung - Mia - Memories of Mine

Latest

Friday, March 22, 2013

Yang best di kampung

Assalamualaikum

Yeh yeh cuti sekolah.....cam aku pulak yang bercuti......uminya ni nak tumpang hepi untuk anak2nya sebab minggu depan dah cuti sekolah seminggu.....Shumi semalam awal2 dah book main games sebab katanya lusa dah cuti maknanya besoklah tu....aku memang tak bagi dorang Shumi dan Shamzi main games masa waktu persekolahan.....meaning hari isnin sampai jumaat NO GAMES.....tegas tak aku.....hehe

Dan seperti biasa setiap cuti sekolah aku memang akan ambil 2 atau 3 hari cuti tahunan....hubby cakap tak best cuti kalau aku keja.....kan dia cikgu sekolah...hehe So aku ambil cuti 2 hari minggu depan sebab kami nak balik kampung kat Kota Marudu....dah lama tak balik...rindu sudah suasana di kampung.....dekat jak sebenarnya, 2 jam perjalanan dari KK....

Apa yang best di kampung ? semua pun best.....mak bapa kan di kampung, pastu suasananya yang di kelilingi oleh pokok2 menghijau betul2 tenangkan pikiran.....bunyi cengkerik waktu malam.....tenang jiwa dan pikiran....jauh dari kesibukkan sana KK......tambah lagi kalau kami balik kampung mak mesti masak yang best2...sedap tak terkata walaupun simple....masakan ibu tiada yang sapa2 boleh challenge kan.....emmm tak sabarnya nak balik.....

Dan ada satu lagi yang ada di kampung aku, tempat lain belum tentu ada....hehe

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|

|
|
|
|
|
|
|
|

|
|
|
|
|
|


betul kan....tempat lain tiada 'heri poter' ni...... :P

13 comments:

  1. hai. anda teror dalam mencari perkataan? terjah sini! rebut peluang menang hadiah hebat , http://coretangirlblog.blogspot.com/2013/03/menang-kad-starbucks-bernilai-rm150.html

    ReplyDelete
  2. Best kan blk kg.Sejak berenti keje ni barulah merasa nak blk kg time cuti sekolah.Mmg cuti puas puas,husband plak tinggal psl dia seorg yg sgt berdedikasi kerja.Hehehehehe.Takpelah,janji dia hantar dan ambil dan cukup bagus dah.

    ReplyDelete
  3. Wah bestnya ada harry porter lagi tuh..hehehe..seronok balik kg kan..tenang jer rsnya...apapun selamat bercuti yer...:)

    ReplyDelete
  4. se-mart itu gmbr! best nya kg dekat ja.. anak2 sy d rmh ja la ni..

    ReplyDelete
  5. bukan main seronok lg dorg kan....

    ReplyDelete
  6. wah bestnya... oooo ini lah idea dari bunyi cengkerik tu...heeee....

    selamat bercuti mia... yup yup...balik kampung memang awesome...

    ReplyDelete
  7. Mesti seronok kan balik kg..jumpa org tersayang...(Ibubapa)hehhehe...Tak sabar lah tu..

    ReplyDelete
  8. Wah seronoknya dapat balik kpg. Sy x ambik cuti cuti sklh kali ni sbb bln 5 nk cuti nk blk kpg. Ada kenduri kawin bah. Slmt balik kpg dan take care ye.

    ReplyDelete
  9. Salam dear..apa jer yang emlibatkan kampung mmg seronok...anda di tag ye..sila ke blog SA

    ReplyDelete
  10. Mesti kids tak sabar balik kampung jadi harry potter. Untngla dekat jak kampung nya, I pun rindu tapi kami bukan harry potter huhuh.
    Selamat bercuti sekolah u guys ;)

    ReplyDelete
  11. Best nya cuti2 balik kg.. mesti seronok kan budak2.. ya lah..jumpa atok nenek..saudara2 yg lain..sesekali berjumpa & berkumpul mmg best..:)

    ReplyDelete
  12. anak2 ku dear balik ranau sudah...kau mmg tegas..adikku bilang garang

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!