Skip to main content

Yang best di kampung

Assalamualaikum

Yeh yeh cuti sekolah.....cam aku pulak yang bercuti......uminya ni nak tumpang hepi untuk anak2nya sebab minggu depan dah cuti sekolah seminggu.....Shumi semalam awal2 dah book main games sebab katanya lusa dah cuti maknanya besoklah tu....aku memang tak bagi dorang Shumi dan Shamzi main games masa waktu persekolahan.....meaning hari isnin sampai jumaat NO GAMES.....tegas tak aku.....hehe

Dan seperti biasa setiap cuti sekolah aku memang akan ambil 2 atau 3 hari cuti tahunan....hubby cakap tak best cuti kalau aku keja.....kan dia cikgu sekolah...hehe So aku ambil cuti 2 hari minggu depan sebab kami nak balik kampung kat Kota Marudu....dah lama tak balik...rindu sudah suasana di kampung.....dekat jak sebenarnya, 2 jam perjalanan dari KK....

Apa yang best di kampung ? semua pun best.....mak bapa kan di kampung, pastu suasananya yang di kelilingi oleh pokok2 menghijau betul2 tenangkan pikiran.....bunyi cengkerik waktu malam.....tenang jiwa dan pikiran....jauh dari kesibukkan sana KK......tambah lagi kalau kami balik kampung mak mesti masak yang best2...sedap tak terkata walaupun simple....masakan ibu tiada yang sapa2 boleh challenge kan.....emmm tak sabarnya nak balik.....

Dan ada satu lagi yang ada di kampung aku, tempat lain belum tentu ada....hehe

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|

|
|
|
|
|
|
|
|

|
|
|
|
|
|


betul kan....tempat lain tiada 'heri poter' ni...... :P

Comments

  1. hai. anda teror dalam mencari perkataan? terjah sini! rebut peluang menang hadiah hebat , http://coretangirlblog.blogspot.com/2013/03/menang-kad-starbucks-bernilai-rm150.html

    ReplyDelete
  2. Best kan blk kg.Sejak berenti keje ni barulah merasa nak blk kg time cuti sekolah.Mmg cuti puas puas,husband plak tinggal psl dia seorg yg sgt berdedikasi kerja.Hehehehehe.Takpelah,janji dia hantar dan ambil dan cukup bagus dah.

    ReplyDelete
  3. Wah bestnya ada harry porter lagi tuh..hehehe..seronok balik kg kan..tenang jer rsnya...apapun selamat bercuti yer...:)

    ReplyDelete
  4. se-mart itu gmbr! best nya kg dekat ja.. anak2 sy d rmh ja la ni..

    ReplyDelete
  5. bukan main seronok lg dorg kan....

    ReplyDelete
  6. wah bestnya... oooo ini lah idea dari bunyi cengkerik tu...heeee....

    selamat bercuti mia... yup yup...balik kampung memang awesome...

    ReplyDelete
  7. Mesti seronok kan balik kg..jumpa org tersayang...(Ibubapa)hehhehe...Tak sabar lah tu..

    ReplyDelete
  8. Wah seronoknya dapat balik kpg. Sy x ambik cuti cuti sklh kali ni sbb bln 5 nk cuti nk blk kpg. Ada kenduri kawin bah. Slmt balik kpg dan take care ye.

    ReplyDelete
  9. Salam dear..apa jer yang emlibatkan kampung mmg seronok...anda di tag ye..sila ke blog SA

    ReplyDelete
  10. Mesti kids tak sabar balik kampung jadi harry potter. Untngla dekat jak kampung nya, I pun rindu tapi kami bukan harry potter huhuh.
    Selamat bercuti sekolah u guys ;)

    ReplyDelete
  11. Best nya cuti2 balik kg.. mesti seronok kan budak2.. ya lah..jumpa atok nenek..saudara2 yg lain..sesekali berjumpa & berkumpul mmg best..:)

    ReplyDelete
  12. anak2 ku dear balik ranau sudah...kau mmg tegas..adikku bilang garang

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc