Skip to main content

Yang best di kampung

Assalamualaikum

Yeh yeh cuti sekolah.....cam aku pulak yang bercuti......uminya ni nak tumpang hepi untuk anak2nya sebab minggu depan dah cuti sekolah seminggu.....Shumi semalam awal2 dah book main games sebab katanya lusa dah cuti maknanya besoklah tu....aku memang tak bagi dorang Shumi dan Shamzi main games masa waktu persekolahan.....meaning hari isnin sampai jumaat NO GAMES.....tegas tak aku.....hehe

Dan seperti biasa setiap cuti sekolah aku memang akan ambil 2 atau 3 hari cuti tahunan....hubby cakap tak best cuti kalau aku keja.....kan dia cikgu sekolah...hehe So aku ambil cuti 2 hari minggu depan sebab kami nak balik kampung kat Kota Marudu....dah lama tak balik...rindu sudah suasana di kampung.....dekat jak sebenarnya, 2 jam perjalanan dari KK....

Apa yang best di kampung ? semua pun best.....mak bapa kan di kampung, pastu suasananya yang di kelilingi oleh pokok2 menghijau betul2 tenangkan pikiran.....bunyi cengkerik waktu malam.....tenang jiwa dan pikiran....jauh dari kesibukkan sana KK......tambah lagi kalau kami balik kampung mak mesti masak yang best2...sedap tak terkata walaupun simple....masakan ibu tiada yang sapa2 boleh challenge kan.....emmm tak sabarnya nak balik.....

Dan ada satu lagi yang ada di kampung aku, tempat lain belum tentu ada....hehe

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|

|
|
|
|
|
|
|
|

|
|
|
|
|
|


betul kan....tempat lain tiada 'heri poter' ni...... :P

Comments

  1. hai. anda teror dalam mencari perkataan? terjah sini! rebut peluang menang hadiah hebat , http://coretangirlblog.blogspot.com/2013/03/menang-kad-starbucks-bernilai-rm150.html

    ReplyDelete
  2. Best kan blk kg.Sejak berenti keje ni barulah merasa nak blk kg time cuti sekolah.Mmg cuti puas puas,husband plak tinggal psl dia seorg yg sgt berdedikasi kerja.Hehehehehe.Takpelah,janji dia hantar dan ambil dan cukup bagus dah.

    ReplyDelete
  3. Wah bestnya ada harry porter lagi tuh..hehehe..seronok balik kg kan..tenang jer rsnya...apapun selamat bercuti yer...:)

    ReplyDelete
  4. se-mart itu gmbr! best nya kg dekat ja.. anak2 sy d rmh ja la ni..

    ReplyDelete
  5. bukan main seronok lg dorg kan....

    ReplyDelete
  6. wah bestnya... oooo ini lah idea dari bunyi cengkerik tu...heeee....

    selamat bercuti mia... yup yup...balik kampung memang awesome...

    ReplyDelete
  7. Mesti seronok kan balik kg..jumpa org tersayang...(Ibubapa)hehhehe...Tak sabar lah tu..

    ReplyDelete
  8. Wah seronoknya dapat balik kpg. Sy x ambik cuti cuti sklh kali ni sbb bln 5 nk cuti nk blk kpg. Ada kenduri kawin bah. Slmt balik kpg dan take care ye.

    ReplyDelete
  9. Salam dear..apa jer yang emlibatkan kampung mmg seronok...anda di tag ye..sila ke blog SA

    ReplyDelete
  10. Mesti kids tak sabar balik kampung jadi harry potter. Untngla dekat jak kampung nya, I pun rindu tapi kami bukan harry potter huhuh.
    Selamat bercuti sekolah u guys ;)

    ReplyDelete
  11. Best nya cuti2 balik kg.. mesti seronok kan budak2.. ya lah..jumpa atok nenek..saudara2 yg lain..sesekali berjumpa & berkumpul mmg best..:)

    ReplyDelete
  12. anak2 ku dear balik ranau sudah...kau mmg tegas..adikku bilang garang

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa