Skip to main content

kejadian kereta terbakar di Kota Marudu

Assalamualaikum

Nak kongsi kejadian yang berlaku pada malam 25hb mac lebih kurang jam 8.00 malam....sebuah perodua kenari rentung terbakar berdekatan dengan jalan masuk ke rumah owner blog ni....nasib baik pemandunya sempat keluar....menurut cerita orang2 yang melihat kejadian tu, kereta tu sebenarnya sedang dibaiki di bengkel dan pekerja bengkel sedang memandu uji kereta tersebut...tetapi mungkin ada yang salah dalam pendawaian menyebabkan kereta tiba2 terbakar.....abisslah 'menangis' ownernya tu dan abisslah bengkel tu nak membayar ganti ruginya.....



keadaan kereta yang terbakar.....aku sempat nampak letupan kecil daripada enjin kereta tersebut...





Keadaan menjadi sesak sebab orang ramai takut untuk melintas, bimbang berlaku letupan lagi....termasuk kamilah tu sebab masa ni kami mo ke Pekan Goshen kiranya nak makan malam sama2 dengan family di kampung....15 minit kemudian bomba sampai untuk padamkan kebakaran.....

Sekian laporan dari aku....cehh macam beritalah pulak....


Note : Tq Nuffnang sebab bagi satu lagi BE baru walaupun aku cuti dua hari.....sudi2 kliklah iklan Olay tu yek..... Terima kasih daun keladi.... (^_^)

Comments

  1. Allahuakbar! ngerinyer.. minta dijauhkan..nau'zubillah..

    ReplyDelete
  2. huhuhu..takut kan! moga dijauhkan la drpd kita.
    saya pernah tgk kereta terbakar dpn mata kepala saya anak beranak.
    ada saya update kt blog.

    ReplyDelete
  3. uii..bahaya oo kan klu mcm tu..huhuh

    ReplyDelete
  4. hopefully xde melibatkan nyawa..scary oh...

    ReplyDelete
  5. Nasib baik tiada kemalangan jiwa di tempat kejadian. sari berita utama. hehehee
    tapi scary kan kereta terbakar gini, meletop.

    ReplyDelete
  6. memang le takut nk lalu kalau terbakar gitu..hish..hish...

    ReplyDelete
  7. ngeeeee.. takutnye kalau meletop2 ni..nasib baik orang tak de ape2.. tak pernah lagi tengok kete terbakar depan mata...biasa tengok yang dah rentung aje tepi jalan...

    ReplyDelete
  8. Ishh ngeri jugakkan...pemandu sempat keluar ke?

    ReplyDelete
  9. Alalalala..teruk jg tu..kompom menangis yg terpaksa membayar kerugian kereta ni

    ReplyDelete
  10. Adeh...
    Dahlah bukan owner yang bawak masa tu...
    Memang menangis lah kak...

    ReplyDelete
  11. Scarynye. Bahaya gak kn keje mcm tu..

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang