Skip to main content

Lagi foto balik kampung

Assalamualaikum

Nak share lagi foto2 semasa di kampung....layannnnn


Dataran Bengkoka, Pitas.....satu jam perjalanan daripada Kota Marudu, Kampung ku....



 Pokok yang memang setia menunggu kami pulang ke kampung.....



 Pantai Tanjung Batu, opppss bukan yang di Lahad Datu tapi di Kota Marudu



 On the way balik rumah di kampung.....



 Gersang tapi indah.....



Sawah padi di waktu subuh.....kabus masih menyelaputi pandangan masa ni...



Jeti di Tanjung Batu, Kota Marudu


Misssss you my Kampung.....



Foto : Credit to Hubby

Comments

  1. wahh !
    kagum dgn ciptaan allah
    cantik2 caption nie dik !

    ReplyDelete
  2. Cantiknya gambar2 ni mia. Indah sungguh ciptaanNYA.

    ReplyDelete
  3. wah cantik2 picture ni Mia..
    pernah smpai Pitas & Kota MArudu dulu..kalik pernah ni lalu jalan ni..ingat2 lupa sdh..hehe..

    ReplyDelete
  4. subhanallah..cantiknya!!
    gambar sgt cantik. guna kamera mahal ni. hehehe

    ReplyDelete
  5. Cantiknya gambar2 yg diambil tuh..cantik jgklah pemandangan yg asal kan..nyama sungguh suasana kampung...nak balikkkkkk

    ReplyDelete
  6. Waa...betul2 cantik oo kmpg ko kan Mia..heheh

    ReplyDelete
  7. macam terasa nak pegi pulak Mia... ^_^ boleh jadi tourist guide ker?

    ReplyDelete
  8. Indahnya suasana yang damai..!!

    ReplyDelete
  9. Gambar2 sumer cantik...bestnya suasana kampung

    ReplyDelete
  10. wow so nice. lapang jer hati bila tengok pemandangan camni.

    ReplyDelete
  11. kampung memang sentiasa dekat dihati..cantiknya kampung mia..ada laut ..ada sawah..

    ReplyDelete
  12. inda kita terjumpa time cuti ni kan mia..sibuk berjalan bah semua..hehe

    ReplyDelete
  13. Suka sangat tengok gambar2 hasil hubby akak ni......
    Cantik....

    ReplyDelete
  14. Suka pic yg ada pokok menunggu tu...

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a