Skip to main content

Lagi foto balik kampung

Assalamualaikum

Nak share lagi foto2 semasa di kampung....layannnnn


Dataran Bengkoka, Pitas.....satu jam perjalanan daripada Kota Marudu, Kampung ku....



 Pokok yang memang setia menunggu kami pulang ke kampung.....



 Pantai Tanjung Batu, opppss bukan yang di Lahad Datu tapi di Kota Marudu



 On the way balik rumah di kampung.....



 Gersang tapi indah.....



Sawah padi di waktu subuh.....kabus masih menyelaputi pandangan masa ni...



Jeti di Tanjung Batu, Kota Marudu


Misssss you my Kampung.....



Foto : Credit to Hubby

Comments

  1. wahh !
    kagum dgn ciptaan allah
    cantik2 caption nie dik !

    ReplyDelete
  2. Cantiknya gambar2 ni mia. Indah sungguh ciptaanNYA.

    ReplyDelete
  3. wah cantik2 picture ni Mia..
    pernah smpai Pitas & Kota MArudu dulu..kalik pernah ni lalu jalan ni..ingat2 lupa sdh..hehe..

    ReplyDelete
  4. subhanallah..cantiknya!!
    gambar sgt cantik. guna kamera mahal ni. hehehe

    ReplyDelete
  5. Cantiknya gambar2 yg diambil tuh..cantik jgklah pemandangan yg asal kan..nyama sungguh suasana kampung...nak balikkkkkk

    ReplyDelete
  6. Waa...betul2 cantik oo kmpg ko kan Mia..heheh

    ReplyDelete
  7. macam terasa nak pegi pulak Mia... ^_^ boleh jadi tourist guide ker?

    ReplyDelete
  8. Indahnya suasana yang damai..!!

    ReplyDelete
  9. Gambar2 sumer cantik...bestnya suasana kampung

    ReplyDelete
  10. wow so nice. lapang jer hati bila tengok pemandangan camni.

    ReplyDelete
  11. kampung memang sentiasa dekat dihati..cantiknya kampung mia..ada laut ..ada sawah..

    ReplyDelete
  12. inda kita terjumpa time cuti ni kan mia..sibuk berjalan bah semua..hehe

    ReplyDelete
  13. Suka sangat tengok gambar2 hasil hubby akak ni......
    Cantik....

    ReplyDelete
  14. Suka pic yg ada pokok menunggu tu...

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang