'Bollywood' ku... - Mia - Memories of Mine

Latest

Sunday, March 24, 2013

'Bollywood' ku...

Assalamualaikum

Salam Ahad......actually malu nak cerita sini tapi pikir 2 hingga ke 10 kalinya, aku nak tulis juga....mana tau dah tua nyanyuk nanti, bila terbaca kisah ni teringat juga zaman muda2 dulu *tu pun kalau blog ni masi wujud...

Aku sebenarnya peminat tegar filem2 Shah Rukh Khan......ni masa aku umur 20-an dulu, masi muda jelita , time belajar2 dulu....masa sekolah menengah tak berapa nak minat tengo filem hindi ni sebab fed up sikit2 nak nyanyi sikit2 nak nyanyi.....tapi berubah sama sekali pandangan aku kat filem bollywood ni selepas aku tengo Kuch Kuch Hota Hai tu.....jatuh bedebuk cinta pandang pertama kat SRK *SRK saja ok, yang lain tak mo....siap termimpi2 lagi, perasan jadi Kajol menari2 di tengah2 padang bukit bukau segala.....akibat penangan SRK ni, sanggup cari VCD filem SRK yang dulu2 cam Duplicate, Dil To Pagal Hai, Dilwale Dulhania La Jayenge (berbelit lidah aku), Yes Boss......banyak lagilah konon.....lepas tu semua filem SRK yang baru akan ditunggu VCD nya....

Geng2 aku masa belajar dulu sebenarnya tak berapa minat Bollywood, dorang lebih kepada Hollywood....aku dua2 pun tengo sebenarnya.....so kalau masuk bab2 bollywood aku terpaksa cover line sikit sebab takut dorang ketawa sebab aku sebenarnya minah bollywood....hehe
Nasib baik roomate aku satu jiwa dengan aku, ada jugalah kawan ketawa dan menangis nonton filem SRK....

Part ni aku malu sikit nak cerita.........jangan termuntah sudalah yek....
Aku dengan hubby masa mula2 nak bercinta cintun dulu, filem SRK Mohabattein tu tengah hangat di pasaran...cehh....so paham2 sajalah, feeling sekejap jadi Aiswarya Rai *betul ke aku eja ni .... terngam2 lagi tu hubby aku suka dengar lagu2 dari filem SRK......betul2 bertemu jodoh ala ala bollywood lah kami ni....kah kah kah.......ok sekarang boleh ambik baldi dan sila muntah...

Napa tiba2 cerita pasal SRK ni......bukan apa sebenarnya...ni gara2 tengo filem Kal Ho Na Ho di Tv 3 semalam....tu yang datang idea nak nulis....tapi satu yang aku panas cerita banyak kena potong terutamanya bab nyanyi2 supaya boleh jadikan tayangan untuk 2 jam...tak bestlah kalau cerita bollywood ni kalau takda sejam nyanyian berguling2 berlari-larian di atas gunung ganang tu semua kan....hehe




Cerita yang aku buat 'angau' dengan SRK




Note : Yeh Yeh balik kampung !!!! nanti kalau sempat petang sikit baru jengah 'rumah' kengkawan yek...... (^_^)



14 comments:

  1. sy memang minat gila dgn srk! semua cite dia sy tgk.
    jom tambah pendapatan anda sekarang! terjah sini , http://coretangirlblog.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. Bollywood mmg best..terutamanya klu SRK belakon...Saya pun memang minat tgk...masa time masi sikul lagi..heheh..best giler,,tapi skrg jarang dah..

    ReplyDelete
  3. Heheheh...sy pun zaman dulu mmg hantu bollywood jgk ms kat campus dl..siap ade geng lagi tuh..seme cite bollywood yg best2 tgk berulang2...hohohoh

    ReplyDelete
  4. xminat mana bollywood ni tapi boleh aja layan cite dia...hehe

    ReplyDelete
  5. TV3 mcm tu..semua potong pendek....
    Bila di imbas kembali masa cintan cintun ni..senyum sorang2...ahaks.

    ReplyDelete
  6. This my fav too, berulang ulang ulang kali tengok. hahahaha Siap hafal lagu2 dia lagi, yg mohabbatein pun best. Have fun in kampung dear :D

    ReplyDelete
  7. cop...tang ni kita sama... I'm a die hard fan of SRK... serious x tipu punya... samalah tu penyakitnya, kat rumah ni segala VCD and DVD Shah Rukh ada dalam collection... dari cerita Karan Arjun, Darr, Bazigar... (zaman2 dulu kala) sampailah ke cerita2 latest... cam Don 2... hu hu hu... bila tengok SRK ni cam melting jer... he's a heart throb... besides Adam Levine... pas tu bila tengok meleleh2 air mata tacing...pas tu feel menusuk sampai ke dalam plaks tu... ekekeke...

    ReplyDelete
  8. KY pun tak nafikan..suka juga cerita bollywood ni...dan citer2 yg disebut tu...semuanya dah tengok heeee

    ReplyDelete
  9. sy pun bollywood fans. dulu time sikul, asal hari 5, mmg nda mau stay back sbb mau tgk filem hindi jam 2pm. hahahahah.. dulu sia suka salman khan & SRK. hahahahah... walaupun fans, tp itu Kuch Kuch Hotta Hai after few years sdh baru sia tgk cd dia. hahahahahahah... tp skrg makin kureng sdh tgk hindi ni...

    ReplyDelete
  10. andu bah..samalah mcm aku..hahaha..kalau tgk hindustan mmg feel betul..air mata jangan ceritalah..hehehe....smpi skg masih layan..cuma masa hangat bercinta kami era winter sonata gitu...hahaha

    ReplyDelete
  11. ekekek akk pun sama , masa nie memang anggau lah ekek ;)

    ReplyDelete
  12. Hehe..aku pun sama Mia..dulu2 suka juga Hindustan.. paling suka juga Kuch Kuch Ho ta hai tu... ndak ingat sdh berapa kali tgk.. bila tgk mesti mo meleleh air mata..hehe:)
    cuma skrg jarang sudah tgk, sbb ambik masa 3jam kan..lama betul plak terasa..:)

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!